7. Aselsan Akademi Çalıştayı ve Protokolü imza töreni düzenlendi
7. Aselsan Akademi Çalıştayı ve Protokolü imza töreni düzenlendi
7. Aselsan Akademi Çalıştayı ve Protokolü imza töreni düzenlendi
ASELSAN Akademi Lisansüstü Eğitim Programı kapsamında, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın himayelerinde ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nin iş birliğiyle yürütülen programa Hacettepe Üniversitesi de dahil oldu. Düzenlenen ‘İş Birliği Protokolü İmza Töreni’ büyük bir katılımla gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar gerçekleştirdi. Özvar, protokolün hayata geçmesine destek veren tüm taraflara teşekkürlerini ileterek, savunma sanayii ile üniversiteler arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Özvar, “Programın ilk paydaşları Gebze Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi olmak üzere 4 araştırma üniversitemiz olmuştur. Şimdi bu programa Hacettepe Üniversitemizin de dahil olmasıyla üniversite sayısının 5’e ulaşması memnuniyet verici bir gelişmedir” dedi.
“KRİTİK BİR ROL ÜSTLENDİ”
Özvar, “ASELSAN Akademi Programı, bugüne kadar üniversitelerimiz ile ASELSAN arasındaki bilgi ve teknoloji paylaşımına büyük katkılar sağlamış ve savunma sanayinde yerli ve milli imkanlarla geliştirilen projelerin başarıya ulaşmasında kritik bir rol üstlenmiştir. Program kapsamında, araştırma üniversiteleri ve akademisyenlere uygulamalı teknolojik proje ortamı sağlanmaktadır. ASELSAN Akademi’nin toplam mezun sayısı 426’sı yüksek lisans, 9’u doktora olmak üzere 435’e ulaşmıştır. Savunma sanayi sektöründe yüksek lisans ve doktora derecesine sahip çalışanların artmasını arzu ediyoruz. Bu vesileyle vurgulamak isterim ki, doktora derecesi sadece üniversiteden kadro almanın bir aracı olarak görülmekten çıkmalıdır” ifadelerine yer verdi.
ÖNEMLİ BİR DESTEK SUNMASI ÖNGÖRÜLÜYOR
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, üniversite-sanayi iş birliğinin başarılı bir örneği olarak tanımladığı bu protokolün, savunma sanayimizin teknolojik derinliğini artıracağını ifade etti. Görgün, alanında uzman akademisyenlerin katkısıyla bilgi birikiminin ve rekabet edebilirliğin sürdürüleceğini belirtti. Bu iş birliği protokolü ile savunma sanayii ekosistemi ile üniversiteler arasında güçlü bir sinerji oluşturulması hedefleniyor. Bu sinerjinin, ürünlerin uluslararası pazarlara ihracı noktasında da yeni bakış açıları sağlayarak sektöre ekonomik anlamda önemli bir destek sunacağı öngörülüyor.
ÜLKEMİZİN SAVUNMA SANAYİ İHTİYAÇLARININ EN ÜST DÜZEYDE KARŞILANMASI HEDEFLENİYOR
Ayrıca üniversitelerin bilimsel ve teknolojik projelere sağlayacağı katkı ile yeniliklerin uluslararası arenaya taşınması, bilgi transferinin hızlanması ve ülkemizin savunma sanayii ihtiyaçlarının en üst düzeyde karşılanması hedefleniyor. Protokol, ülkemizin gençlerine, savunma sanayiine ve geleceğine büyük katkı sağlaması beklenen bir adım olarak değerlendirildi. ASELSAN ve üniversiteler arasında bu kapsamda gerçekleşen iş birliğinin, uzun vadede bilimsel ve teknolojik alandaki başarıları artıracağı ifade edildi. ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesinde gerçekleştirilen imza törenine Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar’ın yanı sıra Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Prof. Dr. Arif Bilgin, üniversite rektörleri, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ve sektör temsilcileri katıldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.