YUVACIK BARAJI TEHLİKELİ SINIRDA!

KOCAELİ 23.11.2020 - 13:41, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

YUVACIK BARAJI TEHLİKELİ SINIRDA!

Kocaeli’de içme suyu ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Yuvacık Barajı’nda su, yüzde 20 seviyesine düştü. Başiskele'de bulunan, 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda, mevsim şartlarına bağlı olarak su seviyesinde ciddi azalma devam ediyor. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU) resmi internet sitesindeki verilere göre, Yuvacık Barajı'nda su, 10 milyon 360 bin metreküp ile yüzde 20 seviyesine düştü. Kocaeli’nin diğer bir önemli içme su kaynağı olan Namazgah Barajı’nda ise su seviyesi yüzde 61 seviyesinde Barajda 13 milyon 700 bin metreküp su bulunuyor.   SAPANCA’DAN TAKVİYE Yuvacık Barajı’nda hızla düşmeye başlayan su seviyesi artık tehlikeli seviyeye ulaştı. Kocaeli’de yağan yağmurlarında barajı dolduracak kadar fazla olmaması sebebiyle su miktarı hızla düşüyor. Yuvacık Barajı’nda su seviyesinin düşmesini ardından Sapanca Gölü hattı yeniden devreye alındı. Gölden Yuvacık Barajı’ndan su takviyesi yapılmaya başlandı. Zaman zaman Sapanca Gölü’nde alınan su, Yuvacık barajına aktarılıyor. Buna rağmen Yuvacık Barajı’nda su seviyesi ise düşmeye devam ediyor.

Kocaeli’de içme suyu ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Yuvacık Barajı’nda su, yüzde 20 seviyesine düştü.

Başiskele'de bulunan, 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda, mevsim şartlarına bağlı olarak su seviyesinde ciddi azalma devam ediyor. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU) resmi internet sitesindeki verilere göre, Yuvacık Barajı'nda su, 10 milyon 360 bin metreküp ile yüzde 20 seviyesine düştü. Kocaeli’nin diğer bir önemli içme su kaynağı olan Namazgah Barajı’nda ise su seviyesi yüzde 61 seviyesinde Barajda 13 milyon 700 bin metreküp su bulunuyor.  

SAPANCA’DAN TAKVİYE

Yuvacık Barajı’nda hızla düşmeye başlayan su seviyesi artık tehlikeli seviyeye ulaştı. Kocaeli’de yağan yağmurlarında barajı dolduracak kadar fazla olmaması sebebiyle su miktarı hızla düşüyor. Yuvacık Barajı’nda su seviyesinin düşmesini ardından Sapanca Gölü hattı yeniden devreye alındı. Gölden Yuvacık Barajı’ndan su takviyesi yapılmaya başlandı. Zaman zaman Sapanca Gölü’nde alınan su, Yuvacık barajına aktarılıyor. Buna rağmen Yuvacık Barajı’nda su seviyesi ise düşmeye devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.