“Yeterli bilince sahip değiliz!”

SAĞLIK 08.03.2021 - 10:42, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“Yeterli bilince sahip değiliz!”

Koronavirüsle ilgili hala yeterli bilince ulaşılmadığının altını çizen Doç. Dr. İbrahim Erayman kritik uyarılarda bulundu. Yüksek riskli durumun devam ettiği Konya'da da il pandemi kurulu üyesi olan Dr. Eryaman "Bu işin ana noktası yakın temas. Bu süreçte toplu olarak hareket etmek yerine daha bireysel yaşamı tercih etmeliyiz. Hayatımızı buna göre düzenlemeliyiz" dedi ve koronavirüsle mücadelede önemli son dakika bilgileri verdi. İşte ayrıntılar Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Konya İl Pandemi Kurulu Üyesi Doç. Dr. İbrahim Erayman, Kovid-19 vaka sayılarına göre "çok yüksek riskli" illerden biri olan Konya'daki artışının sebeplerinin başında insanların yakın temaslı olmasından kaynaklandığını söyledi. Eryaman ayrıca çok önemli uyarılarda da bulundu. İşte Türkiye'de son 24 saatteki vaka sayıları, koronavirüsteki sıcak gelişmeler ve Dr. Eryaman'ın açıklamalarından ayrıntılar, KOLAY BULAŞAN VİRÜSÜN VARYANTIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ Erayman, "Şu an kolay bulaşan bir virüsün varyantıyla karı karşıyayız. Özellikle İngiltere varyantlı mutant virüsün yaygınlaştığını görüyoruz. Kısıtlamalar kontrollü bir şekilde devam ettiği müddetçe çok aşırı sayıda hasta olmadan, hastaneler de yoğunluk olmadan bu süreci atlatabiliriz. Önlemlere uymak, kontrollü bir şekilde gitmek zorundayız. HAYATIMIZ İÇİN SABRETMEMİZ GEREK Hayatımız için sabretmemiz gerek. Önce hayat. Hayat olmadan ekonomi de olmaz, eğlence de olmaz, hiçbir şey olmaz. Aşılama sayısı arttıkça, önlemlere uyumumuz farkındalığımız süreci arttıkça başarımız taçlanacaktır" diye konuştu. "HADİ BİZE GİDİP MAÇ SEYREDELİM!" FELAKETİ Doç. Dr. Erayman şöyle devam etti: "Vaka sayılarında artış, İnsanların yakın temaslı olması nedeniyle yaşanıyor. İnsanlar kimin hasta olduğunu bilemez. Ziyaretlere gidiliyor, ziyaretten geliniyor, toplu buluşuluyor, toplu maç seyrediliyor, bunları duyuyoruz. “SORUN YAKIN TEMAS” Hadi bize gel bizde maç seyredelim ya da sana gelelim orada izleyelim gibi hikayeleri biliyoruz. İnsanlar halen farkında değiller. Bu işin ana noktası yakın temas. Maske, mesafe ve hijyen kurallarını aksatmadan, bıkmadan usanmadan kararlı bir şekilde devam ettirmeliyiz. Kurallara uyduğumuz taktirde bu kırmızı rengi maviye döndürebiliriz. İnsanlarımız buna inansınlar. Toplu olarak hareket etmek yerine daha bireysel yaşamı tercih etmeliyiz. Hayatımızı buna göre düzenlemeliyiz."  

Koronavirüsle ilgili hala yeterli bilince ulaşılmadığının altını çizen Doç. Dr. İbrahim Erayman kritik uyarılarda bulundu. Yüksek riskli durumun devam ettiği Konya'da da il pandemi kurulu üyesi olan Dr. Eryaman "Bu işin ana noktası yakın temas. Bu süreçte toplu olarak hareket etmek yerine daha bireysel yaşamı tercih etmeliyiz. Hayatımızı buna göre düzenlemeliyiz" dedi ve koronavirüsle mücadelede önemli son dakika bilgileri verdi.

İşte ayrıntılar

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Konya İl Pandemi Kurulu Üyesi Doç. Dr. İbrahim Erayman, Kovid-19 vaka sayılarına göre "çok yüksek riskli" illerden biri olan Konya'daki artışının sebeplerinin başında insanların yakın temaslı olmasından kaynaklandığını söyledi. Eryaman ayrıca çok önemli uyarılarda da bulundu. İşte Türkiye'de son 24 saatteki vaka sayıları, koronavirüsteki sıcak gelişmeler ve Dr. Eryaman'ın açıklamalarından ayrıntılar,

KOLAY BULAŞAN VİRÜSÜN VARYANTIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Erayman, "Şu an kolay bulaşan bir virüsün varyantıyla karı karşıyayız. Özellikle İngiltere varyantlı mutant virüsün yaygınlaştığını görüyoruz. Kısıtlamalar kontrollü bir şekilde devam ettiği müddetçe çok aşırı sayıda hasta olmadan, hastaneler de yoğunluk olmadan bu süreci atlatabiliriz. Önlemlere uymak, kontrollü bir şekilde gitmek zorundayız.

HAYATIMIZ İÇİN SABRETMEMİZ GEREK

Hayatımız için sabretmemiz gerek. Önce hayat. Hayat olmadan ekonomi de olmaz, eğlence de olmaz, hiçbir şey olmaz. Aşılama sayısı arttıkça, önlemlere uyumumuz farkındalığımız süreci arttıkça başarımız taçlanacaktır" diye konuştu.

"HADİ BİZE GİDİP MAÇ SEYREDELİM!" FELAKETİ

Doç. Dr. Erayman şöyle devam etti: "Vaka sayılarında artış, İnsanların yakın temaslı olması nedeniyle yaşanıyor. İnsanlar kimin hasta olduğunu bilemez. Ziyaretlere gidiliyor, ziyaretten geliniyor, toplu buluşuluyor, toplu maç seyrediliyor, bunları duyuyoruz.

“SORUN YAKIN TEMAS”

Hadi bize gel bizde maç seyredelim ya da sana gelelim orada izleyelim gibi hikayeleri biliyoruz. İnsanlar halen farkında değiller. Bu işin ana noktası yakın temas. Maske, mesafe ve hijyen kurallarını aksatmadan, bıkmadan usanmadan kararlı bir şekilde devam ettirmeliyiz. Kurallara uyduğumuz taktirde bu kırmızı rengi maviye döndürebiliriz. İnsanlarımız buna inansınlar. Toplu olarak hareket etmek yerine daha bireysel yaşamı tercih etmeliyiz. Hayatımızı buna göre düzenlemeliyiz."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.