YENİ HAZİNE VE MALİYE BAKANI KOCAELİ’DE DOKTORA YAPMIŞ

SİYASET 02.12.2021 - 12:05, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

YENİ HAZİNE VE MALİYE BAKANI KOCAELİ’DE DOKTORA YAPMIŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yerine Nureddin Nebati atandı. Yeni Bakan Nebati, doktorasını Kocaeli Üniversitesinde yapmıştı. Resmi Gazete’de Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, görevden affını isteyen Lütfi Elvan’ın yerine Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı. Kararda, “Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan’dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati Türki Cumhuriyeti Anayasasının 104’üncü ve 106’ncı maddeleri gereğince atanmıştır” ifadelerine yer verildi. NUREDDİN NEBATİ KİMDİR? Bakan Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa Viranşehir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Nebati, yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Nureddin Nebati, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Bakan Nebati, AK Parti 4’üncü Olağan Kongresi’nde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak da 2014-2015 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bakan Nebati, 24’üncü dönem İstanbul, 25’inci dönem Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı.  

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yerine Nureddin Nebati atandı. Yeni Bakan Nebati, doktorasını Kocaeli Üniversitesinde yapmıştı.

Resmi Gazete’de Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, görevden affını isteyen Lütfi Elvan’ın yerine Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı. Kararda, “Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan’dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati Türki Cumhuriyeti Anayasasının 104’üncü ve 106’ncı maddeleri gereğince atanmıştır” ifadelerine yer verildi.

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

Bakan Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa Viranşehir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Nebati, yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Nureddin Nebati, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Bakan Nebati, AK Parti 4’üncü Olağan Kongresi’nde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak da 2014-2015 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bakan Nebati, 24’üncü dönem İstanbul, 25’inci dönem Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.