YARIN BELLİ OLACAK...

EKONOMİ 27.10.2021 - 10:35, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

YARIN BELLİ OLACAK...

ALTIN ALACAKLAR DİKKAT!
Altın fiyatları küresel ekonomik gelişmelerden etkilenmeye devam ediyor. Özellikle emtialarda görülen artışlar enflasyonist eğilimi yükseltirken, bu durum fiyatlamaları etkiliyor. Öte yandan yarın altın yatırımcılarının gözü Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) çıkacak kararda olacak. İşte piyasaya dair merak edilenler… Küresel bazda emtialarda görülen artışlar enflasyonu körüklemeye devam ediyor. Özellikle son dönemde tedarik zincirindeki sıkıntılar ve arz kısıntıları petrol ve doğal gaz fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Bu kapsamda brent petrol 3 yılın zirvesindeki yerini korurken, ham petrol ise 7 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Enerji maliyetlerinde görülen artışlar başta Avrupa olmak üzere küresel çapta enflasyonist eğilimi giderek tırmandırıyor. ALTIN YATIRIMCILARININ GÖZÜ ECB’DE Altın yatırımcıları ise yarın gerçekleştirilecek olan ECB toplantısına odaklandı. Ancak ECB’nin faiz politikasında değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Öte yandan ECB Başkanı Christine Lagarde’ın yarın yapacağı konuşma para ve emtia piyasaları tarafından önemle takip edilecek. Lagarde’ın konuşmasında enflasyon görünümü ve faiz artışına ilişkin ipuçları aranacak. Buradan çıkacak kararlar küresel altın fiyatları üzerinde etkili olabilir.  
ALTIN ALACAKLAR DİKKAT!

Altın fiyatları küresel ekonomik gelişmelerden etkilenmeye devam ediyor. Özellikle emtialarda görülen artışlar enflasyonist eğilimi yükseltirken, bu durum fiyatlamaları etkiliyor. Öte yandan yarın altın yatırımcılarının gözü Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) çıkacak kararda olacak. İşte piyasaya dair merak edilenler…

Küresel bazda emtialarda görülen artışlar enflasyonu körüklemeye devam ediyor. Özellikle son dönemde tedarik zincirindeki sıkıntılar ve arz kısıntıları petrol ve doğal gaz fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Bu kapsamda brent petrol 3 yılın zirvesindeki yerini korurken, ham petrol ise 7 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Enerji maliyetlerinde görülen artışlar başta Avrupa olmak üzere küresel çapta enflasyonist eğilimi giderek tırmandırıyor.

ALTIN YATIRIMCILARININ GÖZÜ ECB’DE

Altın yatırımcıları ise yarın gerçekleştirilecek olan ECB toplantısına odaklandı. Ancak ECB’nin faiz politikasında değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Öte yandan ECB Başkanı Christine Lagarde’ın yarın yapacağı konuşma para ve emtia piyasaları tarafından önemle takip edilecek. Lagarde’ın konuşmasında enflasyon görünümü ve faiz artışına ilişkin ipuçları aranacak. Buradan çıkacak kararlar küresel altın fiyatları üzerinde etkili olabilir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.