VATANDAŞLARI DOĞRU BİLGİLENDİRMEK İÇİN HÜRRİYET-YAVUZ SELİM MAHALLESİNDE!

GEBZE 04.11.2020 - 16:49, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

VATANDAŞLARI DOĞRU BİLGİLENDİRMEK İÇİN HÜRRİYET-YAVUZ SELİM MAHALLESİNDE!

‘BİRİLERİ VEKALET ÜCRETİ TOPLAMA DERDİNDE’ DİYEN BAŞKAN BÜYÜKGÖZ;
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak Hürriyet-Yavuz Selim Mahallelerini ziyaret ederek, mahallelileri yanlış yönlendirme yapanların önüne geçmek için vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi’nde geçtiğimiz gün bir toplantı yapan 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP ve İyi Parti’nin Gebze Belediye Başkan adayı Recep Dursun’un vatandaşları yanlış bilgilendirdiğini iddia etmişti. İnsanların mülkiyet hakları üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmadığını dile getiren ve bu siyaseti ‘ucuz siyaset’ olarak nitelendiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerini ziyaret etti. Başkan Büyükgöz’e Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak da eşlik etti.   BİR KURUŞ BEDEL ALINMIYOR Başkan Büyükgöz ve Yaşar Çakmak Hürriyet Mahalle Muhtarı Ahmet Aslan’ı ve Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Şükriye Kavran’ı ziyaret ederek yanlış bilgilendirmelerin önüne geçildi. Mahalle muhtarlarını ziyaretlerinin ardından vatandaşlarla da bir araya gelen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde bir tapu sorunu olmadığını dile getirdi. Burada mahalle halkını bilgilendiren Başkan Büyükgöz konuşmasında şu ifadeler eyer verdi; “Mahalle sakinlerimizden geçmişte yaptığı sözleşmenin tamamını ödeyenlerden bir kuruş bedel alınmadan tapuları teslim ediliyor.   İLTİMAS GÖSTERİYORUZ Ancak geçmişte 5 taksitten 3’ünü ödeyen mahalle sakinlerimizden tabii ki de bugünün bedeli üzerinden kalan iki taksitinin ücreti alınıyor.  Geçmişte ödenmeyen bir taksiti almak haksızlık değildir. Üstelik bu iki mahallede bulunan vatandaşlarımıza diğer mahallelere göre iltimas göstermemiz söz konusu. Burada önce yıkma ruhsatı aldırmıyoruz vatandaşlarımıza. Önce yeni evi yapmaları için ruhsatı veriyor, daha sonra 18 ay içerisinde yıkması gereken evini yıkmak için süre veriyoruz. Buradan tekrar çağrıda bulunmak istiyorum; vekalet ücreti toplamak adına vatandaşlarımızın masum duyguları üzerinden siyaset yapılmasın.”
‘BİRİLERİ VEKALET ÜCRETİ TOPLAMA DERDİNDE’ DİYEN BAŞKAN BÜYÜKGÖZ;

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak Hürriyet-Yavuz Selim Mahallelerini ziyaret ederek, mahallelileri yanlış yönlendirme yapanların önüne geçmek için vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi’nde geçtiğimiz gün bir toplantı yapan 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP ve İyi Parti’nin Gebze Belediye Başkan adayı Recep Dursun’un vatandaşları yanlış bilgilendirdiğini iddia etmişti. İnsanların mülkiyet hakları üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmadığını dile getiren ve bu siyaseti ‘ucuz siyaset’ olarak nitelendiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerini ziyaret etti. Başkan Büyükgöz’e Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak da eşlik etti.

 

BİR KURUŞ BEDEL ALINMIYOR

Başkan Büyükgöz ve Yaşar Çakmak Hürriyet Mahalle Muhtarı Ahmet Aslan’ı ve Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Şükriye Kavran’ı ziyaret ederek yanlış bilgilendirmelerin önüne geçildi. Mahalle muhtarlarını ziyaretlerinin ardından vatandaşlarla da bir araya gelen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde bir tapu sorunu olmadığını dile getirdi. Burada mahalle halkını bilgilendiren Başkan Büyükgöz konuşmasında şu ifadeler eyer verdi; “Mahalle sakinlerimizden geçmişte yaptığı sözleşmenin tamamını ödeyenlerden bir kuruş bedel alınmadan tapuları teslim ediliyor.

 

İLTİMAS GÖSTERİYORUZ

Ancak geçmişte 5 taksitten 3’ünü ödeyen mahalle sakinlerimizden tabii ki de bugünün bedeli üzerinden kalan iki taksitinin ücreti alınıyor.  Geçmişte ödenmeyen bir taksiti almak haksızlık değildir. Üstelik bu iki mahallede bulunan vatandaşlarımıza diğer mahallelere göre iltimas göstermemiz söz konusu. Burada önce yıkma ruhsatı aldırmıyoruz vatandaşlarımıza. Önce yeni evi yapmaları için ruhsatı veriyor, daha sonra 18 ay içerisinde yıkması gereken evini yıkmak için süre veriyoruz. Buradan tekrar çağrıda bulunmak istiyorum; vekalet ücreti toplamak adına vatandaşlarımızın masum duyguları üzerinden siyaset yapılmasın.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.