Vali Yavuz’dan denetim talimatı!

KOCAELİ 10.09.2020 - 11:42, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Vali Yavuz’dan denetim talimatı!

Vali Yavuz Covid-19 Salgını ile mücadele kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Covid-19 salgınında ilimizde alınan ve alınması gereken tedbirlerin değerlendirildiği toplantı Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl ve ilçelerin emniyet müdürleri, jandarma komutanları ile il ve ilçe sağlık müdürleri katıldı.  VALİ YAVUZ’DAN DENETİM TALİMATI  İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda yapılacak olan denetimlerde ve bundan sonraki süreçlerde yapılacak denetimlerde bizzat kaymakamlar, il ve ilçe müdürlerinin sahada olmasını isteyen Vali Yavuz, halkın yoğun olduğu yerlerin etkin bir şekilde denetlenmesi, alışveriş merkezleri, kafe ve restoranlar ile sahil bandındaki park, bahçe ve plajlar, vb. yerlerin denetimlerinin sıklıkla yapılmasını, denetimlerde Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına riayet edilip edilmediğinin kontrol edilmesinin talimatını verdi.  Pandemi nedeniyle alınan tedbirlerin vatandaşlarımızın sağlığı için alındığını belirten Vali Yavuz, özellikle bu dönemde, maske, sosyal mesafe kuralı ve hijyenin önemine bir kez daha dikkat çekerek, vatandaşların kurallara sıkı sıkıya uymasını istedi. KYK YURTLARINA ALINACAKLAR Pozitif vakaların temaslılarının izolasyon ve testlerinin süratle yapılması, karantina altındaki pozitif vaka ve temaslıları üzerinde yapılan filyasyon çalışmalarına ağırlık verilmesi, karantina sürecini evinde geçiren pozitif vakaların denetimi sırasında evinde bulunmayan ve toplum sağlığını açıkça tehdit eden kişilerin tespit edilmesi hallerinde gerekli idari işlemler yapıldıktan sonra KYK yurtlarına alınarak karantina sürelerini buralarda tamamlamalarının sağlanması, yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama, yemek gibi masrafların da kişilerden tahsil edilmesine karar verildi.

Vali Yavuz Covid-19 Salgını ile mücadele kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Covid-19 salgınında ilimizde alınan ve alınması gereken tedbirlerin değerlendirildiği toplantı Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl ve ilçelerin emniyet müdürleri, jandarma komutanları ile il ve ilçe sağlık müdürleri katıldı. 
VALİ YAVUZ’DAN DENETİM TALİMATI 
İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda yapılacak olan denetimlerde ve bundan sonraki süreçlerde yapılacak denetimlerde bizzat kaymakamlar, il ve ilçe müdürlerinin sahada olmasını isteyen Vali Yavuz, halkın yoğun olduğu yerlerin etkin bir şekilde denetlenmesi, alışveriş merkezleri, kafe ve restoranlar ile sahil bandındaki park, bahçe ve plajlar, vb. yerlerin denetimlerinin sıklıkla yapılmasını, denetimlerde Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına riayet edilip edilmediğinin kontrol edilmesinin talimatını verdi.  Pandemi nedeniyle alınan tedbirlerin vatandaşlarımızın sağlığı için alındığını belirten Vali Yavuz, özellikle bu dönemde, maske, sosyal mesafe kuralı ve hijyenin önemine bir kez daha dikkat çekerek, vatandaşların kurallara sıkı sıkıya uymasını istedi.
KYK YURTLARINA ALINACAKLAR
Pozitif vakaların temaslılarının izolasyon ve testlerinin süratle yapılması, karantina altındaki pozitif vaka ve temaslıları üzerinde yapılan filyasyon çalışmalarına ağırlık verilmesi, karantina sürecini evinde geçiren pozitif vakaların denetimi sırasında evinde bulunmayan ve toplum sağlığını açıkça tehdit eden kişilerin tespit edilmesi hallerinde gerekli idari işlemler yapıldıktan sonra KYK yurtlarına alınarak karantina sürelerini buralarda tamamlamalarının sağlanması, yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama, yemek gibi masrafların da kişilerden tahsil edilmesine karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.