TÜREL’DEN, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YAPILAN AYRIMINA TEPKİ

SİYASET 03.12.2021 - 12:57, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

TÜREL’DEN, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YAPILAN AYRIMINA TEPKİ

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik ücret artışı yapılmasını, ayrım olarak nitelendirdi. Türel, sağlık çalışmalarına yapılan bu ayrımın, çalışma hayatını olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM’de yaptığı açıklamada pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik ücret artışı yapacağını açıklamıştı. Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, ücret artışındaki dengesizliğin çalışma hayatını olumsuz yönde etkileyeceğini söyleyerek tepki gösterdi. Başkan Türel açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımızda olamaz bizim itirazımız sağlık çalışanlarının bu artıştan kapsam dışında bırakılmasınadır. Çünkü tüm sağlık çalışanları ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. KESİNTİSİZ NÖBET SÜRELERİ DÜŞÜRÜLMELİ Sağlık çalışanları sadece ücret konusunda değil ayrıca çok zor şartlarda mesleklerini sürdürüyorlar, 36 saat nöbete nasıl dayanıyorlar anlamıyorum. Özellikle son 2 yılda gayretlerine ve fedakârlıklarına daha fazla şahit olduğumuz sağlık çalışanlarımızın sorunlarını bir an evvel ele almalı, çözüme kavuşturmalıyız. Geçtiğimiz haftalarda 36 saatlik nöbet sonrasında uykusuz kaldığı için trafik kazası geçiren bir sağlık çalışanımızın haberi hepimizi derinden üzmüştü. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Sağlık çalışanlarının bu insanlık dışı çalışma şartlarına mutlaka son verilmelidir. Kesintisiz nöbet süreleri düşürülmeli, izin hakkı mutlaka tanınmalıdır. ŞİDDET ÖNLENEMİYOR Ne yazık ki sıkça şahit olduğumuz sağlık çalışanlarına yönelik şiddet de bir türlü önlenememektedir. Saadet Partisi döneminde; ‘Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasası’ mutlaka uygulanacak ve şiddeti önleyecek yeni bir yol izlenecek, etkili politikalar geliştirilecektir. Sağlık çalışanlarımızın içinde bulunduğu zor şartlar onları yeni arayışlara itmektedir. 2019 yılından bu yana yaklaşık 3 bin sağlık çalışanı yurt dışına göç etmek için başvuruda bulundu. Tıp fakültelerinden mezun olanların yüzde 10’u da benzer şekilde yurt dışına gitmek için arayış içinde. Bu arkadaşlarımız TUS yerine yabancı dil sınavlarına hazırlanarak, daha iyi şartları yakalayacakları ülkelerin kapısını aralamaya çalışıyorlar. KAPSAYICI BİR ANLAYIŞ Şimdi yapılması gereken tek şey, tüm sağlık çalışanları için geçerli, makul ve kapsayıcı bir artıştır. Sayın Bakan bunun hayata geçmesi için çaba sarf etmeli, tüm sağlık çalışanlarını sevindirecek bir müjde vermelidir. Saadet Partisinin iktidarında biz bu ayıba bir son vermek için gerekli tüm adımları kararlılıkla atacağız. Türkiye’yi, sağlık çalışanlarının kaçtığı bir ülke olmaktan kurtarmak önceliklerimiz arasındadır.”

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik ücret artışı yapılmasını, ayrım olarak nitelendirdi. Türel, sağlık çalışmalarına yapılan bu ayrımın, çalışma hayatını olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM’de yaptığı açıklamada pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik ücret artışı yapacağını açıklamıştı. Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, ücret artışındaki dengesizliğin çalışma hayatını olumsuz yönde etkileyeceğini söyleyerek tepki gösterdi. Başkan Türel açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımızda olamaz bizim itirazımız sağlık çalışanlarının bu artıştan kapsam dışında bırakılmasınadır. Çünkü tüm sağlık çalışanları ekonomik sıkıntı yaşamaktadır.

KESİNTİSİZ NÖBET SÜRELERİ DÜŞÜRÜLMELİ

Sağlık çalışanları sadece ücret konusunda değil ayrıca çok zor şartlarda mesleklerini sürdürüyorlar, 36 saat nöbete nasıl dayanıyorlar anlamıyorum. Özellikle son 2 yılda gayretlerine ve fedakârlıklarına daha fazla şahit olduğumuz sağlık çalışanlarımızın sorunlarını bir an evvel ele almalı, çözüme kavuşturmalıyız. Geçtiğimiz haftalarda 36 saatlik nöbet sonrasında uykusuz kaldığı için trafik kazası geçiren bir sağlık çalışanımızın haberi hepimizi derinden üzmüştü. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Sağlık çalışanlarının bu insanlık dışı çalışma şartlarına mutlaka son verilmelidir. Kesintisiz nöbet süreleri düşürülmeli, izin hakkı mutlaka tanınmalıdır.

ŞİDDET ÖNLENEMİYOR

Ne yazık ki sıkça şahit olduğumuz sağlık çalışanlarına yönelik şiddet de bir türlü önlenememektedir. Saadet Partisi döneminde; ‘Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasası’ mutlaka uygulanacak ve şiddeti önleyecek yeni bir yol izlenecek, etkili politikalar geliştirilecektir. Sağlık çalışanlarımızın içinde bulunduğu zor şartlar onları yeni arayışlara itmektedir. 2019 yılından bu yana yaklaşık 3 bin sağlık çalışanı yurt dışına göç etmek için başvuruda bulundu. Tıp fakültelerinden mezun olanların yüzde 10’u da benzer şekilde yurt dışına gitmek için arayış içinde. Bu arkadaşlarımız TUS yerine yabancı dil sınavlarına hazırlanarak, daha iyi şartları yakalayacakları ülkelerin kapısını aralamaya çalışıyorlar.

KAPSAYICI BİR ANLAYIŞ

Şimdi yapılması gereken tek şey, tüm sağlık çalışanları için geçerli, makul ve kapsayıcı bir artıştır. Sayın Bakan bunun hayata geçmesi için çaba sarf etmeli, tüm sağlık çalışanlarını sevindirecek bir müjde vermelidir. Saadet Partisinin iktidarında biz bu ayıba bir son vermek için gerekli tüm adımları kararlılıkla atacağız. Türkiye’yi, sağlık çalışanlarının kaçtığı bir ülke olmaktan kurtarmak önceliklerimiz arasındadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.