TÜBİTAK MAM, TÜGİP Kurumsal Paydaş Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı

GEBZE 17.02.2021 - 12:05, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

TÜBİTAK MAM, TÜGİP Kurumsal Paydaş Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı

Gebze’de bulunan TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü, gıda ve içecek sektöründe KOBİ’lerin ve girişimlerin Ar-Ge ve inovasyon yetkinliklerini geliştirmeyi hedefleyen TÜGİP (Türkiye Gıda İnovasyon Platformu) Kurumsal Paydaş Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.  Gıda ve içecek sektöründe KOBİ’lerin ve girişimlerin Ar-Ge ve inovasyon yetkinliklerini geliştirmeyi hedefleyen TÜGİP (Türkiye Gıda İnovasyon Platformu) Kurumsal Paydaş Çalıştayı’na TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da katıldı. Çalıştaya dair bilgi veren TÜBİTAK MAM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Okur, “Özel sektör kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine, kamu araştırma enstitülerinden üniversitelere kadar değişen yelpazede gıda sektörü paydaşıyla gıda ve tarımda küresel eğilimlerin ve ülkemiz için fırsat ve tehdit alanlarının tartışıldığı toplantıda, gıda sektörünün Ar-Ge ve inovasyon konularındaki ihtiyaçlarının ve önceliklerinin belirlenmesi amaçlandı. ÇALIŞTAYDA 66 KURUM YER ALDI 66 kurum ve kuruluştan 150’ye yakın temsilcinin yer aldığı Çalıştay, TÜGİP’in ‘Rekabetçi gıda sektörü için birlikte geliştirme ve birlikte başarma’ vizyonunun uygulamadaki güçlü kanıtının ilk çıktısını oluşturdu. Çalıştaydan elde edilecek veriler ışığında, TÜGİP ve paydaşları tarafından ‘Gıda Sektörü Stratejik Araştırma ve İnovasyon Gündemi’ oluşturulacak.”

Gebze’de bulunan TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü, gıda ve içecek sektöründe KOBİ’lerin ve girişimlerin Ar-Ge ve inovasyon yetkinliklerini geliştirmeyi hedefleyen TÜGİP (Türkiye Gıda İnovasyon Platformu) Kurumsal Paydaş Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. 

Gıda ve içecek sektöründe KOBİ’lerin ve girişimlerin Ar-Ge ve inovasyon yetkinliklerini geliştirmeyi hedefleyen TÜGİP (Türkiye Gıda İnovasyon Platformu) Kurumsal Paydaş Çalıştayı’na TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da katıldı. Çalıştaya dair bilgi veren TÜBİTAK MAM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Okur, “Özel sektör kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine, kamu araştırma enstitülerinden üniversitelere kadar değişen yelpazede gıda sektörü paydaşıyla gıda ve tarımda küresel eğilimlerin ve ülkemiz için fırsat ve tehdit alanlarının tartışıldığı toplantıda, gıda sektörünün Ar-Ge ve inovasyon konularındaki ihtiyaçlarının ve önceliklerinin belirlenmesi amaçlandı.


ÇALIŞTAYDA 66 KURUM YER ALDI
66 kurum ve kuruluştan 150’ye yakın temsilcinin yer aldığı Çalıştay, TÜGİP’in ‘Rekabetçi gıda sektörü için birlikte geliştirme ve birlikte başarma’ vizyonunun uygulamadaki güçlü kanıtının ilk çıktısını oluşturdu. Çalıştaydan elde edilecek veriler ışığında, TÜGİP ve paydaşları tarafından ‘Gıda Sektörü Stratejik Araştırma ve İnovasyon Gündemi’ oluşturulacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.