TEKNOLOJİ VE DİZAYNI TESLA ARAÇLARINA BENZİYOR

SİYASET 14.11.2021 - 15:07, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

TEKNOLOJİ VE DİZAYNI TESLA ARAÇLARINA BENZİYOR

CHP’Lİ TARHAN TOGG’U TEST ETTİ:
CHP’li Tahsin Tarhan, direksiyonuna geçtiği yerli otomobil TOGG değerlendirmesinde, “Teknolojisi ve dizaynı, Elon Musk’ın Tesla araçlarına benzetilerek geliştirilmiş” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu başkan ve üyeleri Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nu (TOGG) ziyaret etti. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, Bakan Varank ve milletvekillerine çalışmalar hakkında sunum yaptı. Yerli otomobil TOGG’un C segment SUV modelini inceleyip test edenler arasında daha önce “Otomobil yapmak, köprü yapmaya benzemez” uyarısı yapan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da vardı.     KARŞIYMIŞIM GİBİ SUÇLADILAR Yapılan programın ardından direksiyonuna geçtiği modele ilişkin değerlendirmede bulunan Tarhan, “Arabanın dizaynı, bugünkü geliştirilmiş araçlar ayarında. Teknolojisi ve dizaynı, Elon Musk’ın Tesla araçlarına benzetilerek geliştirilmiş. Parçalarının, aksamının nasıl yapılacağını henüz bilmiyoruz. Maket sonuçta” dedi.  Tarhan, test ettiği aracın bir konsept araç olduğunu, fabrika inşaatının henüz bitmediğini belirtti. Fabrika inşaatının ve üretim bandının 2022 yılına kadar da tamamlanamayacağını ifade eden Tarhan şunları söyledi: “Yedek parça siparişlerinin imzalandığını söylüyorlar. Özellikle yıllardan beri yerli otomobilin işleyişine karşı muhalefet ettiğim için sözleşmelerin özellikle yanlış olduğunu, bu işi özel sektör girişimi ile yapılması gerektiğini anlattım. Yerli otomobile karşıymışım gibi suçladılar.”     ARKA YÜZÜNÜ GÖREMİYORUZ TOGG’un fabrikaya koyacağı sermayenin banka kredisi ve faizlerin bu araçlardan daha fazla kazanacağına dair tereddütleri olduğunu dile getiren Tarhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kredileri nereden, nasıl verdiler onun arka yüzünü öğrenemiyoruz. Bu noktada süreklilik ve markalaşmak çok önemli. 125 bin araç üretileceği söyleniyor. Hangi pazardan pay alacaklar bunun hesaplarının yapılması gerekiyor. Kamu girişimi bu sürecin neresinde olacak bilinmesi gerekiyor.”    
CHP’Lİ TARHAN TOGG’U TEST ETTİ:

CHP’li Tahsin Tarhan, direksiyonuna geçtiği yerli otomobil TOGG değerlendirmesinde, “Teknolojisi ve dizaynı, Elon Musk’ın Tesla araçlarına benzetilerek geliştirilmiş” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu başkan ve üyeleri Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nu (TOGG) ziyaret etti. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, Bakan Varank ve milletvekillerine çalışmalar hakkında sunum yaptı. Yerli otomobil TOGG’un C segment SUV modelini inceleyip test edenler arasında daha önce “Otomobil yapmak, köprü yapmaya benzemez” uyarısı yapan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da vardı.

 

 

KARŞIYMIŞIM GİBİ SUÇLADILAR

Yapılan programın ardından direksiyonuna geçtiği modele ilişkin değerlendirmede bulunan Tarhan, “Arabanın dizaynı, bugünkü geliştirilmiş araçlar ayarında. Teknolojisi ve dizaynı, Elon Musk’ın Tesla araçlarına benzetilerek geliştirilmiş. Parçalarının, aksamının nasıl yapılacağını henüz bilmiyoruz. Maket sonuçta” dedi.  Tarhan, test ettiği aracın bir konsept araç olduğunu, fabrika inşaatının henüz bitmediğini belirtti. Fabrika inşaatının ve üretim bandının 2022 yılına kadar da tamamlanamayacağını ifade eden Tarhan şunları söyledi: “Yedek parça siparişlerinin imzalandığını söylüyorlar. Özellikle yıllardan beri yerli otomobilin işleyişine karşı muhalefet ettiğim için sözleşmelerin özellikle yanlış olduğunu, bu işi özel sektör girişimi ile yapılması gerektiğini anlattım. Yerli otomobile karşıymışım gibi suçladılar.”

 

 

ARKA YÜZÜNÜ GÖREMİYORUZ

TOGG’un fabrikaya koyacağı sermayenin banka kredisi ve faizlerin bu araçlardan daha fazla kazanacağına dair tereddütleri olduğunu dile getiren Tarhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kredileri nereden, nasıl verdiler onun arka yüzünü öğrenemiyoruz. Bu noktada süreklilik ve markalaşmak çok önemli. 125 bin araç üretileceği söyleniyor. Hangi pazardan pay alacaklar bunun hesaplarının yapılması gerekiyor. Kamu girişimi bu sürecin neresinde olacak bilinmesi gerekiyor.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.