“TEKNOLOJİ ÜSSÜ’NDE İZMİR TEMSİL EDİLMELİ”

KOCAELİ 17.11.2021 - 12:14, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“TEKNOLOJİ ÜSSÜ’NDE İZMİR TEMSİL EDİLMELİ”

KASALI, BİZİM BAŞKANLARI İSTEMEDİ
Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, İzmir Teknoloji Üssü yönetiminde yer alan Kocaeli Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ile Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yerine İzmirlilerin yer almasını istedi. Kasalı, “Yönetim Kurulu’nun, İzmirlilerin de yer alacağı, yeni bir yapıya dönüştürülmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi. Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, İzmir Teknoloji Üssü’nün Urla’da kurulmasının bölge için çok önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. İzmir Teknoloji Üssü’nün yönetiminde 6 bürokrat olduğuna, diğer 3 ismin Kocaeli Belediyesi, Gebze Ticaret Odası ve Kocaeli Sanayi Odası başkanlarından oluştuğuna dikkat çeken Kasalı şunları söyledi; “İzmir Teknoloji Üssü, ilk kurulan ama kuruluşunun üstünden uzun yıllar geçmesine rağmen aktif hale gelemeyen Gebze Bilişim Vadisi şirketine bağlı, ikinci bir Bilişim Vadisi şirketi olarak kuruldu. Bilahare 2 şirket birleştirildi. İZMİRLİLERİN YER ALACAĞI YENİ YAPI’ Yeni oluşan şirketin Yönetim Kurulu 6’sı bürokrat olmak üzere 9 üyeden oluşuyor. Bürokratların dışında Kocaeli Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ile Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu şirkette yer alan isimler. Görüldüğü gibi, İzmir’de kurulmuş olan Teknoloji Üssü Yönetim Kurulu’nda, ne yazık ki İzmirliler temsil edilmiyor. Bölgedeki faaliyetini daha etkin ve verimli yürütebilmesi ve bölgenin dinamizminin çalışmalara aktarılabilmesi için Yönetim Kurulu’nun, İzmirlilerin de yer alacağı, yeni bir yapıya dönüştürülmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.”
KASALI, BİZİM BAŞKANLARI İSTEMEDİ

Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, İzmir Teknoloji Üssü yönetiminde yer alan Kocaeli Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ile Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yerine İzmirlilerin yer almasını istedi. Kasalı, “Yönetim Kurulu’nun, İzmirlilerin de yer alacağı, yeni bir yapıya dönüştürülmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, İzmir Teknoloji Üssü’nün Urla’da kurulmasının bölge için çok önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. İzmir Teknoloji Üssü’nün yönetiminde 6 bürokrat olduğuna, diğer 3 ismin Kocaeli Belediyesi, Gebze Ticaret Odası ve Kocaeli Sanayi Odası başkanlarından oluştuğuna dikkat çeken Kasalı şunları söyledi; “İzmir Teknoloji Üssü, ilk kurulan ama kuruluşunun üstünden uzun yıllar geçmesine rağmen aktif hale gelemeyen Gebze Bilişim Vadisi şirketine bağlı, ikinci bir Bilişim Vadisi şirketi olarak kuruldu. Bilahare 2 şirket birleştirildi.

İZMİRLİLERİN YER ALACAĞI YENİ YAPI’

Yeni oluşan şirketin Yönetim Kurulu 6’sı bürokrat olmak üzere 9 üyeden oluşuyor. Bürokratların dışında Kocaeli Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ile Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu şirkette yer alan isimler. Görüldüğü gibi, İzmir’de kurulmuş olan Teknoloji Üssü Yönetim Kurulu’nda, ne yazık ki İzmirliler temsil edilmiyor. Bölgedeki faaliyetini daha etkin ve verimli yürütebilmesi ve bölgenin dinamizminin çalışmalara aktarılabilmesi için Yönetim Kurulu’nun, İzmirlilerin de yer alacağı, yeni bir yapıya dönüştürülmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.