Tahir Büyükakın Türkiye’yi savundu!

KOCAELİ 15.11.2020 - 11:58, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Tahir Büyükakın Türkiye’yi savundu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu IAPC tarafından düzenlenen 53. Dünya Konferansı'nın açılış konuşmasında açıkça Türkiye'yi dünyaya şikayet etti. İmamoğlu, ''Demokratik işleyiş hüküm sürüyor gibi görünüyor. Ama gerçek hayat bunun tam tersi bir yönde akıyor'' ifadelerini kullandı. İmamoğlu'nun bu sözlerine büyük tepki çekerken akıllara Tahir Büyükakın’ın Avrupa Konseyine karşı söylediği sözler geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği'nin (IAPC) 9-10 Kasım 2020'de sanal olarak düzenlenen 53. Dünya Konferansı'nda açılış konuşması yaptı. Konferansta Türkiye'de demokrasinin sorgulanır halde olduğunu söyleyen ve Türkiye'yi açıkça dünyaya şikayet eden Ekrem İmamoğlu'nun bu konuşması büyük tepki çekti.    “DIŞ MÜDAHALE ÇAĞRISI YAPIYOR”  Sosyal medya kullanıcılarının tepki gösterdiği ve 'dış müdahale çağrısı yapıyor' diye yorumladığı konuşmada geçen bazı ifadeler şöyle: "Demokrasinin kurumları yerinde duruyor. Demokratik işleyiş hüküm sürüyor gibi görünüyor. Ama gerçek hayat bunun tam tersi bir yönde akıyor. Denge ve denetleme mekanizmaları fiilen işlevsizleştiriliyor. Demokrasinin temel gereklilikleri, bir temenniye dönüşüyor. Siyasi iktidarın elinde toplanan güç ve yetkiler o kadar artabiliyor ki bir demokrasiden söz edilip edilemeyeceği sorgulanır hale geliyor."  BÜYÜKAKIN TÜRKİYE’Yİ SAVUNMUŞTU  İmamoğlu Türkiye’yi şikayet ederken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise Avrupa Konseyi’nde Türkiye’yi savunmuştu. Büyükakın, terör suçlamalarıyla görevden alınan belediye başkanları hakkında yapılan açıklamalara ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti bağımsız ve egemen bir devlettir. İmzaladığımız uluslararası anlaşmalar, anayasamız gereği bağlayıcıdır. Avrupa özerklik şartının imzaladığımız ve imzalamadığımız maddeleri bellidir." demişti.     “YARGI KARARI İLE SON BULUR”  Avrupa özerklik şartına vurgu yapan Büyükakın, şunları kaydetti: "Sizlere sormak istiyorum, acaba Avrupa özerklik şartı bu konuda nasıl bir düzenleme getiriyor? Sizlerin de bildiği üzere cevap çok açık. Anayasal ve yasal düzenleme arıyor. Değerli komite üyelerine, altını bir kez daha çizerek hatırlatmak istiyorum. Türkiye'de seçilmiş bir belediye başkanının görevi ancak ve ancak yargı kararı ile son bulur. Konuya ilişkin anayasal ve yasal normumuz budur ve yine bu düzenlemeler çerçevesinde belediye başkanları adil bir yargılamanın gereği olarak haklarında yürütülmekte olan bir yargılama nedeniyle yürütmenin yetkili organlarınca görevlerinden uzaklaştırılabilirler."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu IAPC tarafından düzenlenen 53. Dünya Konferansı'nın açılış konuşmasında açıkça Türkiye'yi dünyaya şikayet etti. İmamoğlu, ''Demokratik işleyiş hüküm sürüyor gibi görünüyor. Ama gerçek hayat bunun tam tersi bir yönde akıyor'' ifadelerini kullandı. İmamoğlu'nun bu sözlerine büyük tepki çekerken akıllara Tahir Büyükakın’ın Avrupa Konseyine karşı söylediği sözler geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği'nin (IAPC) 9-10 Kasım 2020'de sanal olarak düzenlenen 53. Dünya Konferansı'nda açılış konuşması yaptı. Konferansta Türkiye'de demokrasinin sorgulanır halde olduğunu söyleyen ve Türkiye'yi açıkça dünyaya şikayet eden Ekrem İmamoğlu'nun bu konuşması büyük tepki çekti.   
“DIŞ MÜDAHALE ÇAĞRISI YAPIYOR” 
Sosyal medya kullanıcılarının tepki gösterdiği ve 'dış müdahale çağrısı yapıyor' diye yorumladığı konuşmada geçen bazı ifadeler şöyle: "Demokrasinin kurumları yerinde duruyor. Demokratik işleyiş hüküm sürüyor gibi görünüyor. Ama gerçek hayat bunun tam tersi bir yönde akıyor. Denge ve denetleme mekanizmaları fiilen işlevsizleştiriliyor. Demokrasinin temel gereklilikleri, bir temenniye dönüşüyor. Siyasi iktidarın elinde toplanan güç ve yetkiler o kadar artabiliyor ki bir demokrasiden söz edilip edilemeyeceği sorgulanır hale geliyor." 
BÜYÜKAKIN TÜRKİYE’Yİ SAVUNMUŞTU 
İmamoğlu Türkiye’yi şikayet ederken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise Avrupa Konseyi’nde Türkiye’yi savunmuştu. Büyükakın, terör suçlamalarıyla görevden alınan belediye başkanları hakkında yapılan açıklamalara ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti bağımsız ve egemen bir devlettir. İmzaladığımız uluslararası anlaşmalar, anayasamız gereği bağlayıcıdır. Avrupa özerklik şartının imzaladığımız ve imzalamadığımız maddeleri bellidir." demişti.    
“YARGI KARARI İLE SON BULUR” 
Avrupa özerklik şartına vurgu yapan Büyükakın, şunları kaydetti: "Sizlere sormak istiyorum, acaba Avrupa özerklik şartı bu konuda nasıl bir düzenleme getiriyor? Sizlerin de bildiği üzere cevap çok açık. Anayasal ve yasal düzenleme arıyor. Değerli komite üyelerine, altını bir kez daha çizerek hatırlatmak istiyorum. Türkiye'de seçilmiş bir belediye başkanının görevi ancak ve ancak yargı kararı ile son bulur. Konuya ilişkin anayasal ve yasal normumuz budur ve yine bu düzenlemeler çerçevesinde belediye başkanları adil bir yargılamanın gereği olarak haklarında yürütülmekte olan bir yargılama nedeniyle yürütmenin yetkili organlarınca görevlerinden uzaklaştırılabilirler."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.