SU SEVİYESİ YÜKSELİYOR!

KOCAELİ 17.02.2021 - 14:08, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

SU SEVİYESİ YÜKSELİYOR!

KURAKLIK TEHLİKESİ YAŞAYAN YUVACIK BARAJI’NDA SEVİNDİREN GELİŞME;
Kocaeli'nin önemli içme suyu kaynaklarından Yuvacık Barajı kar yağışının da etkisiyle yükselmeye başlayacak. Geçtiğimiz Kasım ayından itibaren kuraklık tedirginliği yaratarak kentin gündeminden düşmeyen Yuvacık Barajı’nda hava şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda karların erimesiyle yükselmesi öngörülüyor. 51 milyon metreküp su kapasitesiyle Kocaeli'nin en önemli su kaynağı olarak birinci sırada olan Yuvacık Barajı’nı 22 milyon metreküp su hacmiyle Namazgah Barajı takip ediyor. Eylül ayından bu yana Kocaeli'nin gündeminde olan Yuvacık Barajı'nın doluluk seviyesi Kasım ve Aralık aylarında yaşanan kuraklık sebebiyle Kocaelililerde tedirginlik yaratmıştı. Ancak Ocak ve Şubat aylarında yağan yağışlarla su seviyesini yüzde 35'lerden yüzde 36 seviyesine yükselten Yuvacık Barajı, hafta sonu yağan kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığının artması ve karların erimesiyle birlikte baraj seviyesinin yüzde 50'lere yükselmesi bekleniyor.
KURAKLIK TEHLİKESİ YAŞAYAN YUVACIK BARAJI’NDA SEVİNDİREN GELİŞME;

Kocaeli'nin önemli içme suyu kaynaklarından Yuvacık Barajı kar yağışının da etkisiyle yükselmeye başlayacak.

Geçtiğimiz Kasım ayından itibaren kuraklık tedirginliği yaratarak kentin gündeminden düşmeyen Yuvacık Barajı’nda hava şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda karların erimesiyle yükselmesi öngörülüyor. 51 milyon metreküp su kapasitesiyle Kocaeli'nin en önemli su kaynağı olarak birinci sırada olan Yuvacık Barajı’nı 22 milyon metreküp su hacmiyle Namazgah Barajı takip ediyor. Eylül ayından bu yana Kocaeli'nin gündeminde olan Yuvacık Barajı'nın doluluk seviyesi Kasım ve Aralık aylarında yaşanan kuraklık sebebiyle Kocaelililerde tedirginlik yaratmıştı. Ancak Ocak ve Şubat aylarında yağan yağışlarla su seviyesini yüzde 35'lerden yüzde 36 seviyesine yükselten Yuvacık Barajı, hafta sonu yağan kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığının artması ve karların erimesiyle birlikte baraj seviyesinin yüzde 50'lere yükselmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.