SOYLUÇİÇEK, “ÇİFTÇİLERİN BORÇ FAİZLERİ SİLİNEREK YAPILANDIRILMALI!”

SİYASET 02.12.2021 - 15:05, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

SOYLUÇİÇEK, “ÇİFTÇİLERİN BORÇ FAİZLERİ SİLİNEREK YAPILANDIRILMALI!”

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, çiftçilerin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, faizlerin silinerek borçlarının yapılandırılması gerektiğini söyledi. Geçtigimiz hafta tutuklanan ve ardından serbest bırakılan çiftçi İbrahim Kaya’nın ülkedeki tüm çiftçilerin halini ortaya koyduğunu dile getiren Başkan Soyluçiçek, "Yetkililer İbrahim kardeşimizle konuştular. İbrahim kardeşimiz çiftçiye gelen toplam yüzde 71'lik zammın üstesinden gelemedim. Borç üstüne borç yüklendim sonra da ödeyemedim diyor. Hani iktidar faizi sevmezdi? Çiftçileri yaşatacaktı ne değişti" dedi. Başkan Cihan Soyluçiçek, "Tüm çiftçilerimiz İbrahim Kaya gibi borcunu ödeyemiyor ve icra ile karşı karşıya. Çiftçiler, lafla destek değil uygulama ile destek verilmesini bekliyor. Ekilmedik bir avuç yer dahi bırakmayın diyenler bugün çiftçinin halini umursamıyor. Çiftçi üretimi durdurursa yiyecek ekmek bulamayız. Acilen çiftçilerimizin borçlarının faizleri silinerek yapılandırılmalıdır” şeklinde konuştu.

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, çiftçilerin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, faizlerin silinerek borçlarının yapılandırılması gerektiğini söyledi.

Geçtigimiz hafta tutuklanan ve ardından serbest bırakılan çiftçi İbrahim Kaya’nın ülkedeki tüm çiftçilerin halini ortaya koyduğunu dile getiren Başkan Soyluçiçek, "Yetkililer İbrahim kardeşimizle konuştular. İbrahim kardeşimiz çiftçiye gelen toplam yüzde 71'lik zammın üstesinden gelemedim. Borç üstüne borç yüklendim sonra da ödeyemedim diyor. Hani iktidar faizi sevmezdi? Çiftçileri yaşatacaktı ne değişti" dedi.

Başkan Cihan Soyluçiçek, "Tüm çiftçilerimiz İbrahim Kaya gibi borcunu ödeyemiyor ve icra ile karşı karşıya. Çiftçiler, lafla destek değil uygulama ile destek verilmesini bekliyor. Ekilmedik bir avuç yer dahi bırakmayın diyenler bugün çiftçinin halini umursamıyor. Çiftçi üretimi durdurursa yiyecek ekmek bulamayız. Acilen çiftçilerimizin borçlarının faizleri silinerek yapılandırılmalıdır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.