SONBAHARI UĞURLARKEN

KÜLTÜR-SANAT 30.11.2020 - 10:42, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

SONBAHARI UĞURLARKEN

“Hem veda hem de vefadır bu mevsim“ gelişiyle gidişiyle derin izler bırakır, hayatımızda kendisiyle yüzleşircesine, Sevdası da bir başkadır bu mevsimin... “Sonbahar aşkın mevsimi Kasım ayı Leyla'sı” Bize vedaları hatırlatsa da biz Kasım’ı aşkla sevdik bu mevsimden hatıra güllerle donattık gönül sahramızı... Belki de kendi gerçeğimizdi bu aşk, ruhun özünü arayışıydı duygular, pandeminin etkisi gibi yalnızlığına mahkum olmuş hasretin sesiydi bu mevsim... Sahi biz kendimizle tanışmış mıydık bu mevsimden önce! “Dalından düştüyse yaprak vakti tamam olmuştur” Vakitsiz değilse vedalar her canlının bir sonbaharı vardır mutlaka, Vakitsiz dedik ya yazarken bile kalem titredi sanki hızla giden bir arabanın, aniden durması gibi sarstı geçti... Tabi birde geçmeyenler var hiç geçmeyecek olanlar Kasım ayının vedaları gibi... “Bu mevsimde nicesinin yarım kalmış masalı" hangimiz tamam diyebildik hayaller umutlar sürüklenip gittik rüzgarında savrulsakta tutunmaya çalıştık düştüğünüz yerden kalkıp devam ettik. Simdi soruyorum mevsime yarım kalmış hikayeler olmasaydı adın hazan olur muydu? "Sanki ressamdır bu mevsim renkleriyle konuşur" Şairlere ses olduğu kadar aynı zamanda bir ressamdır bu mevsim renkleriyle anlatır kendini bize ölümsüz bir tablo gibidir her anını renkler geçişiyle hissettirir. "Velhasılı hatıralar rıhtımına yanaşır" Nitekim rıhtımına yanaştık mevsimin ama yalnız değildik, bize bırakılan hatıralar ve hatıralara adanmış gönlümüzde yer tutan sevdalar Kasım gibi ruhumuzu diri tutan. Yine gidiyorsun Sonbahar! buruk bir veda ile...   SONBAHAR   Sonbahar âşkın yaylası Kasım Ayı Leyla'sı Bu mevsimde hüzünlenir tabiatın ovası Dalından düştüyse yaprak vakti tamam olmuştur  Bu mevsimde ıssızlaşır sevdaların sahrası    Adı hazandır mevsimin gözü yaşlı tasalı  Bu mevsimde nicesinin yarım kalmış masalı Zaman geçerken seyrinde akan bir su misali  Vuslatına erişmektir sevenlerin duası    Sanki bir ressamdır bu mevsim renkleriyle konuşur  Bu mevsim gibi Yakuti gerçeğiyle tanışır  Velhasılı Kasım ayı rıhtımına yanaşır Bu mevsimde gidenlerin buruk olur vedası   Hacer Alioğlu Yakuti 

“Hem veda hem de vefadır bu mevsim“ gelişiyle gidişiyle derin izler bırakır, hayatımızda kendisiyle yüzleşircesine,
Sevdası da bir başkadır bu mevsimin...
“Sonbahar aşkın mevsimi Kasım ayı Leyla'sı”
Bize vedaları hatırlatsa da biz Kasım’ı aşkla sevdik bu mevsimden hatıra güllerle donattık gönül sahramızı...
Belki de kendi gerçeğimizdi bu aşk, ruhun özünü arayışıydı duygular, pandeminin etkisi gibi yalnızlığına mahkum olmuş hasretin sesiydi bu mevsim...
Sahi biz kendimizle tanışmış mıydık bu mevsimden önce!
“Dalından düştüyse yaprak vakti tamam olmuştur”
Vakitsiz değilse vedalar her canlının bir sonbaharı vardır mutlaka,
Vakitsiz dedik ya yazarken bile kalem titredi sanki hızla giden bir arabanın, aniden durması gibi sarstı geçti... Tabi birde geçmeyenler var hiç geçmeyecek olanlar Kasım ayının vedaları gibi...
“Bu mevsimde nicesinin yarım kalmış masalı" hangimiz tamam diyebildik hayaller umutlar sürüklenip gittik rüzgarında savrulsakta tutunmaya çalıştık düştüğünüz yerden kalkıp devam ettik. Simdi soruyorum mevsime yarım kalmış hikayeler olmasaydı adın hazan olur muydu?
"Sanki ressamdır bu mevsim renkleriyle konuşur"
Şairlere ses olduğu kadar aynı zamanda bir ressamdır bu mevsim renkleriyle anlatır kendini bize ölümsüz bir tablo gibidir her anını renkler geçişiyle hissettirir.
"Velhasılı hatıralar rıhtımına yanaşır"
Nitekim rıhtımına yanaştık mevsimin ama yalnız değildik, bize bırakılan hatıralar ve hatıralara adanmış gönlümüzde yer tutan sevdalar Kasım gibi ruhumuzu diri tutan.
Yine gidiyorsun Sonbahar! buruk bir veda ile...

 

SONBAHAR

 

Sonbahar âşkın yaylası Kasım Ayı Leyla'sı
Bu mevsimde hüzünlenir tabiatın ovası
Dalından düştüyse yaprak vakti tamam olmuştur 
Bu mevsimde ıssızlaşır sevdaların sahrası 

 

Adı hazandır mevsimin gözü yaşlı tasalı 
Bu mevsimde nicesinin yarım kalmış masalı
Zaman geçerken seyrinde akan bir su misali 
Vuslatına erişmektir sevenlerin duası 

 

Sanki bir ressamdır bu mevsim renkleriyle konuşur 
Bu mevsim gibi Yakuti gerçeğiyle tanışır 
Velhasılı Kasım ayı rıhtımına yanaşır
Bu mevsimde gidenlerin buruk olur vedası

 

Hacer Alioğlu Yakuti 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.