SİYASİLERDEN ALINAN KARARLARA FARKLI TEPKİLER

SİYASET 31.03.2021 - 10:21, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

SİYASİLERDEN ALINAN KARARLARA FARKLI TEPKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde toplanan kabine toplantısında alınan kararlar iktidar ve muhalefeti yine karşı karşıya getirdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleşen mart ayının son kabine toplantısı yeni kararlar doğurdu. ‘Kademeli Normalleşme’ dönemi ile birlikte artan vakalar sonrası yeni tedbir kararlarının ele alındığı toplantının ardından Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlamasının 21.00-05.00 olarak devam edeceğini belirterek, "Kırmızı illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ramazan ayında ise ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak” dedi. Alınan kararları siyasi partilerin ilçe başkanlarına sorarak konuyla alakalı görüşlerini aldık. BİRAZ DAHA SABRETMEK ZORUNDAYIZ AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, alınan kararların hayırlı olmasını dilerken “Hepimize iş düşüyor. Hepimize görevler düşüyor. Biraz daha fedakarlık zamanı. Vakalar çok arttı. Kurallara uyalım. Tekrar vakaları düşürelim. Ramazan ayında ibadetimizi yapalım, kurallara uyalım. Önce sağlık diyoruz. Sağlık bir daha yerine gelmez. Açıklanan kararlara uymalıyız. Başka çaremiz de yok. Biraz daha sabırlı olmak zorundayız. Aşı çalışmaları devam ediyor. Ramazan Bayramına kadar aşı çalışmaları belli noktaya gelecektir. İnşallah bu salgın belasını ülkemiz atlatacaktır” diyerek sabırlı olmamızı istedi.  BİR AÇIYORLAR BİR KAPATIYORLAR CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan bir aç bir kapat mantığıyla salgınla mücadele edilemeyeceğini ifade ederken “Salgınla mücadele böyle edilmez, edilmiyor da zaten. Tam kapanma yapalım. Yapmıyoruz. Bir açıyoruz bir kapatıyoruz. Olan yine garibana oldu. Kongreler bitti kapanmalar başladı. Böyle nereye kadar gidecek? Salgın konusunda başkasını dinlemeyen bir iktidar var. Açıyor kapıyor kafasına göre. Ramazanda iftar yapmaya lokantaya gidemeyeceğiz. Esnaf asıl o zaman iş yapacak. Bu kime ceza vermek? Esnafa mı vatandaşa mı?” diyerek tepkisini dile getirdi. AYNI YÖNTEMLER FARKLI SONUÇ ALINMAZ DEVA Partisi Darıca İlçe Başkanı Muhammet Ünsür salgın konusunda “başından beri söylediğim bir şey var aynısını tekrar etmek istiyorum” derken “Tam kapanda olmadan olmaz, bunu yapamıyorlar ekonomi kötü çünkü. Aynı yöntemlerle farklı sonuçlar arıyorlar ki bir kez daha göreceksiniz başarısınız olacaklar, kendilerini kandırıyorlar.  Tam kapanma kararı alınmadan bu iş çözülmez. Çözülmediği de meydanda zaten. Salgın konusunda eli kolu bağlanmış bir iktidar var, dertlere derman olmalarını beklemek çok zor” diyerek iktidarı eleştirdi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde toplanan kabine toplantısında alınan kararlar iktidar ve muhalefeti yine karşı karşıya getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleşen mart ayının son kabine toplantısı yeni kararlar doğurdu. ‘Kademeli Normalleşme’ dönemi ile birlikte artan vakalar sonrası yeni tedbir kararlarının ele alındığı toplantının ardından Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlamasının 21.00-05.00 olarak devam edeceğini belirterek, "Kırmızı illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ramazan ayında ise ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak” dedi. Alınan kararları siyasi partilerin ilçe başkanlarına sorarak konuyla alakalı görüşlerini aldık.

BİRAZ DAHA SABRETMEK ZORUNDAYIZ

AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, alınan kararların hayırlı olmasını dilerken “Hepimize iş düşüyor. Hepimize görevler düşüyor. Biraz daha fedakarlık zamanı. Vakalar çok arttı. Kurallara uyalım. Tekrar vakaları düşürelim. Ramazan ayında ibadetimizi yapalım, kurallara uyalım. Önce sağlık diyoruz. Sağlık bir daha yerine gelmez. Açıklanan kararlara uymalıyız. Başka çaremiz de yok. Biraz daha sabırlı olmak zorundayız. Aşı çalışmaları devam ediyor. Ramazan Bayramına kadar aşı çalışmaları belli noktaya gelecektir. İnşallah bu salgın belasını ülkemiz atlatacaktır” diyerek sabırlı olmamızı istedi. 

BİR AÇIYORLAR BİR KAPATIYORLAR

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan bir aç bir kapat mantığıyla salgınla mücadele edilemeyeceğini ifade ederken “Salgınla mücadele böyle edilmez, edilmiyor da zaten. Tam kapanma yapalım. Yapmıyoruz. Bir açıyoruz bir kapatıyoruz. Olan yine garibana oldu. Kongreler bitti kapanmalar başladı. Böyle nereye kadar gidecek? Salgın konusunda başkasını dinlemeyen bir iktidar var. Açıyor kapıyor kafasına göre. Ramazanda iftar yapmaya lokantaya gidemeyeceğiz. Esnaf asıl o zaman iş yapacak. Bu kime ceza vermek? Esnafa mı vatandaşa mı?” diyerek tepkisini dile getirdi.

AYNI YÖNTEMLER FARKLI SONUÇ ALINMAZ

DEVA Partisi Darıca İlçe Başkanı Muhammet Ünsür salgın konusunda “başından beri söylediğim bir şey var aynısını tekrar etmek istiyorum” derken “Tam kapanda olmadan olmaz, bunu yapamıyorlar ekonomi kötü çünkü. Aynı yöntemlerle farklı sonuçlar arıyorlar ki bir kez daha göreceksiniz başarısınız olacaklar, kendilerini kandırıyorlar.  Tam kapanma kararı alınmadan bu iş çözülmez. Çözülmediği de meydanda zaten. Salgın konusunda eli kolu bağlanmış bir iktidar var, dertlere derman olmalarını beklemek çok zor” diyerek iktidarı eleştirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.