ŞİRKET ‘İFLAS ETTİM’ DİYEREK ÖDEMEDİ

Dilovası 26.10.2021 - 13:15, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

ŞİRKET ‘İFLAS ETTİM’ DİYEREK ÖDEMEDİ

DİLOVASI’NDA İŞ KAZASINDA KOPAN BAŞPARMAĞI İÇİN 69 BİN LİRA TAZMİNAT KAZANDI;
Dilovası’nda 2011 yılında fabrikada meydana gelen iş kazasında sağ el başparmağını kaybeden ve 2012 yılında da ayağı kırılan Kazım Korkmaz’a (55) toplam 69 bin 882 lira tazminat ödenmesine karar verildi. Şirket iflas ettiği gerekçesiyle Korkmaz’ın parasını ödemedi. Kazım Korkmaz, avukatı Müge Bozok aracılığıyla çalıştığı şirkete tazminat davası açtı. Avukat Müge Bozok, dava dilekçesinde müvekkili Kazım Korkmaz’ın çalıştığı fabrikada 13 Nisan 2011 yılında sağ elinin baş parmağını profil kesme makinesine kaptırdığını ve iş kazası geçirmesi nedeniyle sağ el başparmağını kaybettiğini belirtti. Dilekçede söz konusu kazanın tamamen işverenin iş sağlığı ve güvenliğini sağlayamaması nedeniyle meydana geldiği öne sürüldü. Kazım Korkmaz’ın kazadan sonra rapor aldığı kaydedildi. Rapor bitiminde de Korkmaz’ın iş başı yaptığı ve iş yerindeki dağınık duran ruloların üzerine düşmesi sonucunda 16 Mart 2012’de de ayağının kırıldığı ifade edildi. Dilekçede söz konusu işveren hakkında 77 bin 180 lira maddi ve manevi tazminat talebinde bulunuldu. ŞİRKETİN KUSURU OLMADIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ Şirketin mahkemeye sunduğu cevap dilekçesinde ise şirketin iş güvenliği ile ilgili önlemleri her zaman aldığı, gerekli eğitimlerin verildiği ve Kazım Korkmaz’ın başına gelenlerin tamamen kendi hatası olduğu iddia edildi. Davacı Korkmaz’ın verilen eğitimlere ve alınan tüm iş güvenliği tedbirlerine rağmen gerekli özeni göstermediği ve davacı Korkmaz’ın parmağının kesilmesinde şirketin kusuru olmadığı öne sürüldü. 69 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDENMESİNE KARAR VERİLDİ Davayı 2017 yılında karara bağlayan Gebze 3. İş Mahkemesi, Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nca düzenlenen raporda davalı iş yerinin yüzde 70 kusurlu ve davacı Kazım Korkmaz’ın yüzde 30 kusurlu olduğuna dair görüş bildirdiğini dikkate aldı. Mahkeme, davalı şirketin davacı Kazım Korkmaz’a maddi tazminat olarak 54 bin 882 lira ve manevi tazminat olarak da 15 bin lira olmak üzere toplam 69 bin 882 lira ödenmesine karar verdi. Davaya ilişkin konuşan Kazım Korkmaz, 2011 yılında iş kazası geçirdiğini belirterek “Mahkeme bitti, ‘iflas’ diye gösterip param ödenmedi. İcraya verdiğimiz halde bu icrayı alamıyoruz. Ben, Adalet Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu davalara duyarlı olmasını istiyorum. Bir başkası da benim gibi böyle bir sorun yaşamasın istiyorum. İş Mahkemesi’nin en fazla 2 yılda bitmesi lazım. Biz 10 yıldır bekliyoruz. İcraya verdiğimiz halde paramızı alamıyoruz” ifadelerini kullandı. Korkmaz, emekli olduğunu fakat mağduriyeti nedeniyle çalışmak zorunda kaldığını da sözlerine ekledi.
DİLOVASI’NDA İŞ KAZASINDA KOPAN BAŞPARMAĞI İÇİN 69 BİN LİRA TAZMİNAT KAZANDI;

Dilovası’nda 2011 yılında fabrikada meydana gelen iş kazasında sağ el başparmağını kaybeden ve 2012 yılında da ayağı kırılan Kazım Korkmaz’a (55) toplam 69 bin 882 lira tazminat ödenmesine karar verildi. Şirket iflas ettiği gerekçesiyle Korkmaz’ın parasını ödemedi.

Kazım Korkmaz, avukatı Müge Bozok aracılığıyla çalıştığı şirkete tazminat davası açtı. Avukat Müge Bozok, dava dilekçesinde müvekkili Kazım Korkmaz’ın çalıştığı fabrikada 13 Nisan 2011 yılında sağ elinin baş parmağını profil kesme makinesine kaptırdığını ve iş kazası geçirmesi nedeniyle sağ el başparmağını kaybettiğini belirtti. Dilekçede söz konusu kazanın tamamen işverenin iş sağlığı ve güvenliğini sağlayamaması nedeniyle meydana geldiği öne sürüldü. Kazım Korkmaz’ın kazadan sonra rapor aldığı kaydedildi. Rapor bitiminde de Korkmaz’ın iş başı yaptığı ve iş yerindeki dağınık duran ruloların üzerine düşmesi sonucunda 16 Mart 2012’de de ayağının kırıldığı ifade edildi. Dilekçede söz konusu işveren hakkında 77 bin 180 lira maddi ve manevi tazminat talebinde bulunuldu.

ŞİRKETİN KUSURU OLMADIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

Şirketin mahkemeye sunduğu cevap dilekçesinde ise şirketin iş güvenliği ile ilgili önlemleri her zaman aldığı, gerekli eğitimlerin verildiği ve Kazım Korkmaz’ın başına gelenlerin tamamen kendi hatası olduğu iddia edildi. Davacı Korkmaz’ın verilen eğitimlere ve alınan tüm iş güvenliği tedbirlerine rağmen gerekli özeni göstermediği ve davacı Korkmaz’ın parmağının kesilmesinde şirketin kusuru olmadığı öne sürüldü.

69 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDENMESİNE KARAR VERİLDİ

Davayı 2017 yılında karara bağlayan Gebze 3. İş Mahkemesi, Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nca düzenlenen raporda davalı iş yerinin yüzde 70 kusurlu ve davacı Kazım Korkmaz’ın yüzde 30 kusurlu olduğuna dair görüş bildirdiğini dikkate aldı. Mahkeme, davalı şirketin davacı Kazım Korkmaz’a maddi tazminat olarak 54 bin 882 lira ve manevi tazminat olarak da 15 bin lira olmak üzere toplam 69 bin 882 lira ödenmesine karar verdi. Davaya ilişkin konuşan Kazım Korkmaz, 2011 yılında iş kazası geçirdiğini belirterek “Mahkeme bitti, ‘iflas’ diye gösterip param ödenmedi. İcraya verdiğimiz halde bu icrayı alamıyoruz. Ben, Adalet Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu davalara duyarlı olmasını istiyorum. Bir başkası da benim gibi böyle bir sorun yaşamasın istiyorum. İş Mahkemesi’nin en fazla 2 yılda bitmesi lazım. Biz 10 yıldır bekliyoruz. İcraya verdiğimiz halde paramızı alamıyoruz” ifadelerini kullandı. Korkmaz, emekli olduğunu fakat mağduriyeti nedeniyle çalışmak zorunda kaldığını da sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.