SİPARİŞLER İPTAL EDİLİYOR

EKONOMİ 24.11.2021 - 17:37, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

SİPARİŞLER İPTAL EDİLİYOR

İHRACATÇININ HAM MADDE VE KUR ÇIKMAZI:
Kurdaki artışın en çok kendilerine yaradığı belirtilen ihracatçılar, TL'deki tarihi kayıplardan sonra isyan etti. EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Kur, ihracatı durduracak noktaya getirdi. Sipariş alınsa da verilen fiyattan mal üretilemiyor. Müşterinin bir küfür etmediği kalıyor” dedi. İKMİB Başkanı Adil Pelister ise, güven ortamının tesis edilmesini talep etti. Türk lirasındaki rekor değer kayıpları ihracatçıyı da isyan ettirdi. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ham madde tedariğinde yaşanan küresel sorunlarla yurt içindeki kur krizinin birleşmesinin ticari hayatı gerdiğine, ihracatçılar olarak mal alamaz hale geldiklerine, ham madde tedarik edip sipariş alsalar bile kur krizinden dolayı fiyatlama yapamadıklarına dikkat çekti.
İHRACATÇININ HAM MADDE VE KUR ÇIKMAZI:

Kurdaki artışın en çok kendilerine yaradığı belirtilen ihracatçılar, TL'deki tarihi kayıplardan sonra isyan etti. EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Kur, ihracatı durduracak noktaya getirdi. Sipariş alınsa da verilen fiyattan mal üretilemiyor. Müşterinin bir küfür etmediği kalıyor” dedi. İKMİB Başkanı Adil Pelister ise, güven ortamının tesis edilmesini talep etti.

Türk lirasındaki rekor değer kayıpları ihracatçıyı da isyan ettirdi. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ham madde tedariğinde yaşanan küresel sorunlarla yurt içindeki kur krizinin birleşmesinin ticari hayatı gerdiğine, ihracatçılar olarak mal alamaz hale geldiklerine, ham madde tedarik edip sipariş alsalar bile kur krizinden dolayı fiyatlama yapamadıklarına dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.