Siemens Gebze sertifika aldı

GÜNDEM 22.02.2021 - 12:10, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Siemens Gebze sertifika aldı

Siemens Türkiye, Kartal ve Gebze yerleşkelerinde tükettiği elektriğin yüzde 100’ünün yenilenebilir kaynaklardan geldiğini kanıtlayan I-REC sıfır karbonlu yeşil elektrik sertifikasını almaya hak kazandı. Siemens Türkiye, tükettiği elektriği yenilenebilir kaynaklardan sağlayan şirketlere verilen I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Siemens Türkiye’nin açıklamasına göre, şirket, Hollanda merkezli International Renewable Energy Certificate Standard (IRECS) tarafından geliştirilen, yenilenebilir enerji yatırımı ve kullanımını işletmeler ve tüketici nezdinde yaygınlaştırmak amacıyla verilen sertifikayı aldı. Siemens Türkiye, Kartal ve Gebze yerleşkelerinde tükettiği elektriğin yüzde 100'ünün yenilenebilir kaynaklardan geldiğini kanıtlayan I-REC sıfır karbonlu yeşil elektrik sertifikasını, üretim portföyünde yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynakları bulunan çözüm ortağı Tektuğ Elektrik Üretim AŞ firmasından aldı. HEDEFE BİR ADIM DAHA YAKLAŞILDI Son 5 yılda attığı adımlarla yüzde 20 enerji tasarrufu elde eden şirket, müşterilerine sunduğu ürün ve hizmetlerle de her yıl ortalama 360 milyon liralık enerji tasarrufu sağlıyor. Siemens Türkiye, yerleşkelerinde gerçekleştirdiği enerji verimliliği ve yeşil enerji üretim projeleri kapsamında 7946 MWh yeşil enerji satın alımı yaparak elektrik ihtiyacından kaynaklanan karbon ayak izini yüzde 39 azalttı ve karbon salınımı tasarrufunu 7.307 tona çıkarttı. 2021’de bu oranı yüzde 63’e çıkarmayı hedefleyen Siemens Türkiye, Kartal ve Gebze yerleşkelerinde tükettiği elektriğin tamamını yeşil enerji kaynaklarından sağlamaya devam ederek 2023’te karbon ayak izini sıfıra indirme hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

Siemens Türkiye, Kartal ve Gebze yerleşkelerinde tükettiği elektriğin yüzde 100’ünün yenilenebilir kaynaklardan geldiğini kanıtlayan I-REC sıfır karbonlu yeşil elektrik sertifikasını almaya hak kazandı.

Siemens Türkiye, tükettiği elektriği yenilenebilir kaynaklardan sağlayan şirketlere verilen I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Siemens Türkiye’nin açıklamasına göre, şirket, Hollanda merkezli International Renewable Energy Certificate Standard (IRECS) tarafından geliştirilen, yenilenebilir enerji yatırımı ve kullanımını işletmeler ve tüketici nezdinde yaygınlaştırmak amacıyla verilen sertifikayı aldı. Siemens Türkiye, Kartal ve Gebze yerleşkelerinde tükettiği elektriğin yüzde 100'ünün yenilenebilir kaynaklardan geldiğini kanıtlayan I-REC sıfır karbonlu yeşil elektrik sertifikasını, üretim portföyünde yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynakları bulunan çözüm ortağı Tektuğ Elektrik Üretim AŞ firmasından aldı.

HEDEFE BİR ADIM DAHA YAKLAŞILDI

Son 5 yılda attığı adımlarla yüzde 20 enerji tasarrufu elde eden şirket, müşterilerine sunduğu ürün ve hizmetlerle de her yıl ortalama 360 milyon liralık enerji tasarrufu sağlıyor. Siemens Türkiye, yerleşkelerinde gerçekleştirdiği enerji verimliliği ve yeşil enerji üretim projeleri kapsamında 7946 MWh yeşil enerji satın alımı yaparak elektrik ihtiyacından kaynaklanan karbon ayak izini yüzde 39 azalttı ve karbon salınımı tasarrufunu 7.307 tona çıkarttı. 2021’de bu oranı yüzde 63’e çıkarmayı hedefleyen Siemens Türkiye, Kartal ve Gebze yerleşkelerinde tükettiği elektriğin tamamını yeşil enerji kaynaklarından sağlamaya devam ederek 2023’te karbon ayak izini sıfıra indirme hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.