Sendika, sözleşmeyi masada bitirmekten yana

KOCAELİ 10.09.2020 - 21:51, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Sendika, sözleşmeyi masada bitirmekten yana

Büyükşehir Belde A.Ş; Gebze, Darıca ve Çayırova Belediyesi şirketlerinde çalışan yaklaşık 10 bin işçi için Hizmet-İş Sendikası sözleşme taslaklarını hazırladı. Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, sözleşmelerin masada bitmesinden yana olduklarını söyledi.  Hizmet-İş Sendikası örgütlü olduğu ve yetkisini aldığı Büyükşehir Belde A.Ş, Gebze, Darıca ve Çayırova Belediyesi şirketlerinde çalışan yaklaşık 10 bin işçi için masaya oturacak. Sendika toplu iş sözleşmesi taslaklarını hazırladı. Önümüzdeki günlerde taslakları işverene teslim edecek sendika 15 Eylül’den sonra 8 iş yeri için ayrı ayrı Yerel-Sen ile görüşmeleri başlatacak. Sendika işçilerin yevmiyesinin 140 liraya yükseltilerek üzerine yüzde 25 zam yapılmasını istedi. SÖZLEŞMELER MASADA BİTMELİ  Belde A.Ş’de 5 bin 700, Gebze’de 1200, Darıca’da 625, Çayırova’da 563 olmak üzere toplam 8 bin 088 işçi için toplu sözleşme masasına oturacak olan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, sözleşme taslağı hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 10 bin işçiyi ilgilendiren sözleşmenin KHK ile belediye şirketlerine geçen işçiler için büyük önem taşıdığını söyleyen Ersoy, her belediyede ayrı ayrı yapılacak sözleşmelerin masada bitmesinden yana olduklarını kaydetti.

Büyükşehir Belde A.Ş; Gebze, Darıca ve Çayırova Belediyesi şirketlerinde çalışan yaklaşık 10 bin işçi için Hizmet-İş Sendikası sözleşme taslaklarını hazırladı. Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, sözleşmelerin masada bitmesinden yana olduklarını söyledi. 
Hizmet-İş Sendikası örgütlü olduğu ve yetkisini aldığı Büyükşehir Belde A.Ş, Gebze, Darıca ve Çayırova Belediyesi şirketlerinde çalışan yaklaşık 10 bin işçi için masaya oturacak. Sendika toplu iş sözleşmesi taslaklarını hazırladı. Önümüzdeki günlerde taslakları işverene teslim edecek sendika 15 Eylül’den sonra 8 iş yeri için ayrı ayrı Yerel-Sen ile görüşmeleri başlatacak. Sendika işçilerin yevmiyesinin 140 liraya yükseltilerek üzerine yüzde 25 zam yapılmasını istedi.
SÖZLEŞMELER MASADA BİTMELİ 
Belde A.Ş’de 5 bin 700, Gebze’de 1200, Darıca’da 625, Çayırova’da 563 olmak üzere toplam 8 bin 088 işçi için toplu sözleşme masasına oturacak olan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, sözleşme taslağı hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 10 bin işçiyi ilgilendiren sözleşmenin KHK ile belediye şirketlerine geçen işçiler için büyük önem taşıdığını söyleyen Ersoy, her belediyede ayrı ayrı yapılacak sözleşmelerin masada bitmesinden yana olduklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.