SELDA YAVUZ, DİLOVASI’NDAKİ TARİHİ EVLERİ İNCELEDİ!

Dilovası 03.12.2021 - 10:35, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

SELDA YAVUZ, DİLOVASI’NDAKİ TARİHİ EVLERİ İNCELEDİ!

Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, Dilovası’nda bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Selda Yavuz’un yaptığı ziyaret ve temaslara; Vali Yardımcısı Dursun Balaban’ın eşi Gülcan Balaban, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Füsun Kubilay, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara’nın eşi Dilek Kara, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve eşi Nurcan Şayir, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın eşi Havva Bıyık ile Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in eşi Nuray Güler eşlik etti. Selda Yavuz ilk ziyaretlerini aralarında Kurtuluş Savaşı Şehidi Yahya Kaptan'ın evinin de bulunduğu 67 tarihi binanın yer aldığı 700 yıllık bir geçmişe sahip olan Tavşancıl Mahallesi’ndeki restore edilmiş tarihi evlere gerçekleştirdi. Dilovası İlçe Kültür Müdürü Kenan Yılmaz’ın rehberliğinde tarihi evleri gezen Yavuz, tarihi evler ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Selda Yavuz, ardından beraberindekilerle birlikte 2’nci Mahmut döneminde yapılan ve günümüze kadar korunan tarihi Hacı Seyyit Veliyyiddin Ağa Çarşı Camii ile Kurtuluş Savaşı sırasında, Kocaeli bölgesinde Kuva-yi Milliye hareketlerini örgütleyen kahramanlarımızdan Yahya Kaptan’ın Anıt Mezarını ziyaret etti. DİLOVASI’NI KARIŞ KARIŞ GEZDİ Ziyaretlerini İlçe Müftüsü Recep Apaydın’ın rehberliğinde gerçekleştiren Selda Yavuz, Camii ve Anıt Mezarı hakkında bilgiler aldı. Anıt Mezarı başında kahraman şehit Yahya Kaptan’a ve tüm şehitlere dualar eden Yavuz, 19'uncu yüzyıl Osmanlı mimarisinin en başarılı örneğinden biri olan Gebze Demirciler Konağı’nı ziyaret ederek dünyanın en büyük plastik enjeksiyon ambalaj üreticisi Jokey Plastik Fabrikası’nın Dilovası’nda hizmete açılan yeni fabrikasını ziyaret etti. Ziyarette Jokey Firmasının sahibi Hakan Özhuy ve eşi Elif Özhuy tarafından karşılanan Yavuz, beraberindekilerle fabrikayı gezerek, yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aldılar. Ülkemiz ve ilimiz üretimine, istihdam ve ekonomisine katkılar sunması bakımından Jokey Firması sahibi Hakan Özhuy ve eşi Elif Özhuy’u tebrik eden Yavuz, başarı dileklerinde bulunarak çalışanlara kolaylıklar diledi.

Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, Dilovası’nda bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Selda Yavuz’un yaptığı ziyaret ve temaslara; Vali Yardımcısı Dursun Balaban’ın eşi Gülcan Balaban, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Füsun Kubilay, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara’nın eşi Dilek Kara, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve eşi Nurcan Şayir, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın eşi Havva Bıyık ile Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in eşi Nuray Güler eşlik etti. Selda Yavuz ilk ziyaretlerini aralarında Kurtuluş Savaşı Şehidi Yahya Kaptan'ın evinin de bulunduğu 67 tarihi binanın yer aldığı 700 yıllık bir geçmişe sahip olan Tavşancıl Mahallesi’ndeki restore edilmiş tarihi evlere gerçekleştirdi. Dilovası İlçe Kültür Müdürü Kenan Yılmaz’ın rehberliğinde tarihi evleri gezen Yavuz, tarihi evler ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Selda Yavuz, ardından beraberindekilerle birlikte 2’nci Mahmut döneminde yapılan ve günümüze kadar korunan tarihi Hacı Seyyit Veliyyiddin Ağa Çarşı Camii ile Kurtuluş Savaşı sırasında, Kocaeli bölgesinde Kuva-yi Milliye hareketlerini örgütleyen kahramanlarımızdan Yahya Kaptan’ın Anıt Mezarını ziyaret etti.

DİLOVASI’NI KARIŞ KARIŞ GEZDİ

Ziyaretlerini İlçe Müftüsü Recep Apaydın’ın rehberliğinde gerçekleştiren Selda Yavuz, Camii ve Anıt Mezarı hakkında bilgiler aldı. Anıt Mezarı başında kahraman şehit Yahya Kaptan’a ve tüm şehitlere dualar eden Yavuz, 19'uncu yüzyıl Osmanlı mimarisinin en başarılı örneğinden biri olan Gebze Demirciler Konağı’nı ziyaret ederek dünyanın en büyük plastik enjeksiyon ambalaj üreticisi Jokey Plastik Fabrikası’nın Dilovası’nda hizmete açılan yeni fabrikasını ziyaret etti. Ziyarette Jokey Firmasının sahibi Hakan Özhuy ve eşi Elif Özhuy tarafından karşılanan Yavuz, beraberindekilerle fabrikayı gezerek, yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aldılar. Ülkemiz ve ilimiz üretimine, istihdam ve ekonomisine katkılar sunması bakımından Jokey Firması sahibi Hakan Özhuy ve eşi Elif Özhuy’u tebrik eden Yavuz, başarı dileklerinde bulunarak çalışanlara kolaylıklar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.