ŞEKER, “OLASI İSTANBUL DEPREMİNDEN BİZLERDE ETKİLENECEĞİZ!”

KOCAELİ 17.08.2020 - 09:56, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

ŞEKER, “OLASI İSTANBUL DEPREMİNDEN BİZLERDE ETKİLENECEĞİZ!”

17 Ağustos 1999 felaketinin 21. Yıl dönümü, depreminin büyük yıkıma yol açtığı merkez üssü olan Gölcük Kavaklı sahilinde gerçekleştirilen bir dizi etkinlik ile anıldı. Programda konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker deprem Koronavirüs’ten daha tehlikeli diyerek, “Sadece Gölcük Depreminde 18 binada yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Belki Covid-19 hastalığı yeni yeni öğreniliyor. Ama deprem belli. Ön çalışmaları yaparsak binalar paket olmayacağı için insanlarımız hayatını kaybetmeyecektir. Hemen yanı başımızda İstanbul var. Beklenen İstanbul depremi olduğunda Kocaeli’de etkilenecektir. Devlet bu konuda üzerine düşeni yapıyor. Kentsel dönüşüm yasası ile 6 tane değişik deprem düzenlemesi yapıldı.” İfadelerini kullandı. “70 MİLYON KİRA YARDIMI YAPILDI” Kentsel dönüşümde sadece Kocaeli’de 70 milyon TL kira yardımı yapıldığını ifade eden Şeker konuşmasının devamında, “1999 yılından önce yapılan Kocaeli’deki tüm binaların kontrollerinin yapılması gerekiyor. Biz bu sorumlulukları yerine getirmezsek bunun vebalinin altından kalkamayız. Kentsel Dönüşüm, rantsal dönüşüm diyorlar. Doğru. Değiştirdiği binada bir yakını kurtuluyorsa bu vatandaşın rantına olan bir ranttır. Depremde ben de 2-3 saat enkaz altında kaldım. Eğer komşularımızın yardımı olmasaydı ben ve eşim bugün hayatta olmayacaktık. Yüz bin bina yıkılırsa her binaya arama kurtarma ekibi gönderemezsiniz. Bu tür felaketlerde belki ilk yardımı yapacak olan yanı başımızda olan komşularımız olacak.” dedi.

17 Ağustos 1999 felaketinin 21. Yıl dönümü, depreminin büyük yıkıma yol açtığı merkez üssü olan Gölcük Kavaklı sahilinde gerçekleştirilen bir dizi etkinlik ile anıldı. Programda konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker deprem Koronavirüs’ten daha tehlikeli diyerek, “Sadece Gölcük Depreminde 18 binada yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Belki Covid-19 hastalığı yeni yeni öğreniliyor. Ama deprem belli. Ön çalışmaları yaparsak binalar paket olmayacağı için insanlarımız hayatını kaybetmeyecektir. Hemen yanı başımızda İstanbul var. Beklenen İstanbul depremi olduğunda Kocaeli’de etkilenecektir. Devlet bu konuda üzerine düşeni yapıyor. Kentsel dönüşüm yasası ile 6 tane değişik deprem düzenlemesi yapıldı.” İfadelerini kullandı.

“70 MİLYON KİRA YARDIMI YAPILDI”

Kentsel dönüşümde sadece Kocaeli’de 70 milyon TL kira yardımı yapıldığını ifade eden Şeker konuşmasının devamında, “1999 yılından önce yapılan Kocaeli’deki tüm binaların kontrollerinin yapılması gerekiyor. Biz bu sorumlulukları yerine getirmezsek bunun vebalinin altından kalkamayız. Kentsel Dönüşüm, rantsal dönüşüm diyorlar. Doğru. Değiştirdiği binada bir yakını kurtuluyorsa bu vatandaşın rantına olan bir ranttır. Depremde ben de 2-3 saat enkaz altında kaldım. Eğer komşularımızın yardımı olmasaydı ben ve eşim bugün hayatta olmayacaktık. Yüz bin bina yıkılırsa her binaya arama kurtarma ekibi gönderemezsiniz. Bu tür felaketlerde belki ilk yardımı yapacak olan yanı başımızda olan komşularımız olacak.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.