“SAHİDEN NEREDE KALMIŞTIK”

SİYASET 03.09.2020 - 13:59, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“SAHİDEN NEREDE KALMIŞTIK”

ERKAN BİLİKLİ’DEN SERT SÖZLER
Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir’in sosyal medya sayfasında paylaştığı “seçim beyannamemizde söz verdiğimiz tır projemize başladık, nerede kalmıştık?” paylaşımına sert gönderme yaptı. Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’e, kullandığı sloganla soru yöneltti. Bir süre önce Diliskelesi Mahallesi’nde yaşanan ve ulusal basına kadar yansıyan kavganın sebebinin sokak içinde park eden TIR’lar olduğunu öğrendiklerini kaydeden Bilikli, Dilovası’nda bir türlü yapılamayan TIR Parkı’na atıfta bulunup, “Sahiden nerede kalmıştık?” diye sordu. Bilikli yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Birkaç gün önce ulusal basında Dilovası’nda meydana gelen bir kavga olay oldu, konu oldu, tüm manşetlerde yer aldı. Manşetlerin ana mesajı şuydu! ‘Ortalık savaş alanına döndü, insanlar mağdur oldu’ ve daha kötüsü Dilovası olarak yine kötü imaj çizildi. Bu durumu oluşturan ana soruna gelecek olursak; Aileler ile yaptığımız görüşmelerde kavganın ana sebebinin mahalle içine park edilen TIR’lar olduğunu öğrendik. Sokak araları ve mahalle içlerinin bu uzun araçlar için müsait olmadığı ortada... Hem tehlikeli, daha dün Düzce'de TIR’ı ile manevra yapan bir baba ne yazık ki küçük çocuğunun can kaybına neden oldu. Hem görüntü hem çevre hem de gürültü kirliliğine sebep oluyor. TIR işi yapan sürücüler zorluk mu çeksin. Ebette hayır ama TIR parkı yapılırsa sürücüler de rahata ermiş olur ve her biri TIR parkına aracını koyar. Bu kent de bir nefes almış olur. HER DÖNEMİN SEÇİM KİTAPÇIĞINDA “TIR PARKI” Hal böyle iken çözüm olarak; belediye başkanının seçim vaatleri arasında yer alan meşhur bir “TIR Parkı” konusu var. 3 dönemdir her seçim kitapçığında yer alan ama bir türlü gerçeğe dönüştürülemeyen bir vaat düşünün. Daha iki hafta önce ‘bu işi belediye yapacak, nokta’ dediler ve boy boy resimlerle bu durumu fotoğrafladılar! Haklarıdır, ama önce TIR parkını yapmalılar.  İşin aslı şöyle oldu! “Bu sefer oldu, oluyor, olacak” dedik çünkü belediye başkanı sanki projeleri teker teker hayata geçiriyormuş gibi, TIR parkını “Nerede kalmıştık?” diyerek müjdelemişti. Hatta yetmedi bir hışımla iş makineleri kazıya başlatıldı. Fotojenik fotoğraflar çekildi. Bu sefer olacak dedik ama yine olmadı. Meğerse iş makinelerinin kazıya başladığı alan vatandaşın malıymış! Yetmedi dahası var, buraya kurulacak tesis yandaş olan birilerine peşkeş çekilecekti. Neyse ki kirli oyunu afişe edip medyaya duyurduktan sonra birilerinin tezgahını bozduk.. SAHİDEN NEREDE KALMIŞTIK? Biz hizmete taş koymak istemiyoruz. Her şey usulüne uygun yapılsın. Dilovası’nın tertemiz, güvenlikli bir TIR parkı olsun. Kepçeler vuruldu, fotoğraflar çekildi, müjdeler verildi ama bir anda her şey durdu. Dolayısıyla bize de soru hakkı doğdu, bizde Dilovası halkı olarak soruyoruz: Sahiden nerede kalmıştık?”
ERKAN BİLİKLİ’DEN SERT SÖZLER

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir’in sosyal medya sayfasında paylaştığı “seçim beyannamemizde söz verdiğimiz tır projemize başladık, nerede kalmıştık?” paylaşımına sert gönderme yaptı.

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’e, kullandığı sloganla soru yöneltti. Bir süre önce Diliskelesi Mahallesi’nde yaşanan ve ulusal basına kadar yansıyan kavganın sebebinin sokak içinde park eden TIR’lar olduğunu öğrendiklerini kaydeden Bilikli, Dilovası’nda bir türlü yapılamayan TIR Parkı’na atıfta bulunup, “Sahiden nerede kalmıştık?” diye sordu. Bilikli yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Birkaç gün önce ulusal basında Dilovası’nda meydana gelen bir kavga olay oldu, konu oldu, tüm manşetlerde yer aldı. Manşetlerin ana mesajı şuydu! ‘Ortalık savaş alanına döndü, insanlar mağdur oldu’ ve daha kötüsü Dilovası olarak yine kötü imaj çizildi. Bu durumu oluşturan ana soruna gelecek olursak; Aileler ile yaptığımız görüşmelerde kavganın ana sebebinin mahalle içine park edilen TIR’lar olduğunu öğrendik. Sokak araları ve mahalle içlerinin bu uzun araçlar için müsait olmadığı ortada... Hem tehlikeli, daha dün Düzce'de TIR’ı ile manevra yapan bir baba ne yazık ki küçük çocuğunun can kaybına neden oldu. Hem görüntü hem çevre hem de gürültü kirliliğine sebep oluyor. TIR işi yapan sürücüler zorluk mu çeksin. Ebette hayır ama TIR parkı yapılırsa sürücüler de rahata ermiş olur ve her biri TIR parkına aracını koyar. Bu kent de bir nefes almış olur.

HER DÖNEMİN SEÇİM KİTAPÇIĞINDA “TIR PARKI”

Hal böyle iken çözüm olarak; belediye başkanının seçim vaatleri arasında yer alan meşhur bir “TIR Parkı” konusu var. 3 dönemdir her seçim kitapçığında yer alan ama bir türlü gerçeğe dönüştürülemeyen bir vaat düşünün. Daha iki hafta önce ‘bu işi belediye yapacak, nokta’ dediler ve boy boy resimlerle bu durumu fotoğrafladılar! Haklarıdır, ama önce TIR parkını yapmalılar.  İşin aslı şöyle oldu! “Bu sefer oldu, oluyor, olacak” dedik çünkü belediye başkanı sanki projeleri teker teker hayata geçiriyormuş gibi, TIR parkını “Nerede kalmıştık?” diyerek müjdelemişti. Hatta yetmedi bir hışımla iş makineleri kazıya başlatıldı. Fotojenik fotoğraflar çekildi. Bu sefer olacak dedik ama yine olmadı. Meğerse iş makinelerinin kazıya başladığı alan vatandaşın malıymış! Yetmedi dahası var, buraya kurulacak tesis yandaş olan birilerine peşkeş çekilecekti. Neyse ki kirli oyunu afişe edip medyaya duyurduktan sonra birilerinin tezgahını bozduk..

SAHİDEN NEREDE KALMIŞTIK?

Biz hizmete taş koymak istemiyoruz. Her şey usulüne uygun yapılsın. Dilovası’nın tertemiz, güvenlikli bir TIR parkı olsun. Kepçeler vuruldu, fotoğraflar çekildi, müjdeler verildi ama bir anda her şey durdu. Dolayısıyla bize de soru hakkı doğdu, bizde Dilovası halkı olarak soruyoruz: Sahiden nerede kalmıştık?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.