‘SAADETLİ BAŞKAN’ DEVA’YA GEÇMEDİ!

SİYASET 02.09.2020 - 13:45, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

‘SAADETLİ BAŞKAN’ DEVA’YA GEÇMEDİ!

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, Kocaeli kamuoyuna servis edilen ‘Saadet Partili Başkan Deva Partisine geçti’ başlıklı haber üzerine yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Söz konusu haberde bahsi geçen Mehmet Saraç’ın 2016 Yılında kendi isteğiyle partide bulunan tüm görevlerinden istifa ettiği belirtilirken bu tür haberlerin, muhatapların bilgisine başvurulmadan yapılmasının yayıncılık etiğine ters düştüğü ifade edildi. 2016 DA İSTİFA ETTİ Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu açıklamasında; “2 Eylül 2020 Çarşamba günü ‘Kocaeli Pusula Gazetesi’ bünyesinde faaliyet gösteren gazeteci Ali Öksüz tarafından ve Ses Kocaeli Haber Sitesi tarafından yayınlanan, ‘Saadetli Başkan Deva’ya geçti’ başlıklı haber ve içeriği için bu açıklama gerekli duyulmuştur. Söz konusu haberde ismi Geçen Mehmet Saraç, Saadet Partisinde çeşitli kademelerde görev yapmış ve 2016 yılında kendi isteğiyle partideki tüm görevlerinden istifa etmiştir. Daha sonra 2019 yerel seçim sürecinde Çayırova Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyasi çalışmalara katılmış, sonra ise Çayırova İYİ Parti çatısı altında 2019 Yerel seçimlerinde aktif görev almıştır. Bu haber de kasıt aramıyoruz fakat yaklaşık 5 Yıl önce Partimizdeki görevlerinden kendi isteğiyle ayrılmış ve sonrasında birçok siyasi partide siyasi çalışmalara katılmış bir ismin yakın siyasi geçmişinin de bir gazeteci tarafından bilinmiyor olmamasını da garip bir durum olarak görüyorum. Bu tarz haberlerde yapılması gerekenin ‘bilgiyi kaynağından ve muhatabından alarak’ kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu da eklemek istiyorum. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, Kocaeli kamuoyuna servis edilen ‘Saadet Partili Başkan Deva Partisine geçti’ başlıklı haber üzerine yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Söz konusu haberde bahsi geçen Mehmet Saraç’ın 2016 Yılında kendi isteğiyle partide bulunan tüm görevlerinden istifa ettiği belirtilirken bu tür haberlerin, muhatapların bilgisine başvurulmadan yapılmasının yayıncılık etiğine ters düştüğü ifade edildi.

2016 DA İSTİFA ETTİ

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu açıklamasında; “2 Eylül 2020 Çarşamba günü ‘Kocaeli Pusula Gazetesi’ bünyesinde faaliyet gösteren gazeteci Ali Öksüz tarafından ve Ses Kocaeli Haber Sitesi tarafından yayınlanan, ‘Saadetli Başkan Deva’ya geçti’ başlıklı haber ve içeriği için bu açıklama gerekli duyulmuştur. Söz konusu haberde ismi Geçen Mehmet Saraç, Saadet Partisinde çeşitli kademelerde görev yapmış ve 2016 yılında kendi isteğiyle partideki tüm görevlerinden istifa etmiştir. Daha sonra 2019 yerel seçim sürecinde Çayırova Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyasi çalışmalara katılmış, sonra ise Çayırova İYİ Parti çatısı altında 2019 Yerel seçimlerinde aktif görev almıştır. Bu haber de kasıt aramıyoruz fakat yaklaşık 5 Yıl önce Partimizdeki görevlerinden kendi isteğiyle ayrılmış ve sonrasında birçok siyasi partide siyasi çalışmalara katılmış bir ismin yakın siyasi geçmişinin de bir gazeteci tarafından bilinmiyor olmamasını da garip bir durum olarak görüyorum. Bu tarz haberlerde yapılması gerekenin ‘bilgiyi kaynağından ve muhatabından alarak’ kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu da eklemek istiyorum. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.