POLİS KONTROLLERİNDE YAKALANDILAR

GEBZE 21.09.2020 - 11:15, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

POLİS KONTROLLERİNDE YAKALANDILAR

LAFTAN DA CEZADAN DA ANLADIKLARI YOK(!)
Karantina kurallarına uymayan pozitif vakaların yurtlara alınması kararı Salı günü uygulanmaya başladı. Cuma günü saat 24.00 itibariyle Gebze ve İzmit’te 15 kişi ücretini ödeme cezasıyla yurtlarda karantinaya alındı. Koronavirüs ile mücadelede pozitif vakaların karantina kurallarını ihlal etmesinin önüne geçmek için kuralları ihlal edenlerin yurtlara gönderilmesi kararı Salı gününden itibaren Kocaeli genelinde uygulanmaya başladı. Cuma günü saat 24.00 itibariyle Gebze ve İzmit’e bulunan iki yurtta toplam 15 kişi karantinaya alındı. Karantina kurallarını ihlal eden ve polis kontrolünde yakalanan kişiler yurtlarda ücretli kalıyor. CEZALARA RAĞMEN SOKAKTA DOLAŞIYORLAR İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile karantina kurallarını ihlal eden hastaların dışarı çıkmasını engellemek için İzmit ve Gebze’de belirlenen Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalmalarına karar verdi. Yemek, temizlik ve konaklamadan yararlananlar günde 80, yemek, konaklama ve temizlik dışında diş macunu, diş fırçası ve şampuan isteyenler ise günlük 105 liraya ücret verilmesi istendi. Karantina ihlalinin adeta cezaya dönüştüren bu karara rağmen kuralları ihlal edildi. 4 günde 15 kişiye yurt cezası verildi. EVSİZLER DE YURTLARDA Gebze’de 7, İzmit’te 8 kişi bulunan KYK yurtlarında karantinaya alındı. Karantinaya alınanlar polis denetimlerinde, GBT sorgulamalarında yakalandı. Yurtlarda karantinaya alınanlar arasında sadece kural ihlali yapanlar yok. Başka ilde yaşayan ve kalacak yeri olmayan kişiler ve inşaat şantiyelerinde kalan işçilerde yurtlarda misafir ediliyor. Şu anda yurtta kalan kişiler arasında başka ilde yaşayan ve Kocaeli’de koronavirüse yakalanan 1 şoför, 3 inşaat işçisi de bulunuyor. COVİD-19 İLETİŞİM MERKEZLERİ AÇILDI İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koronavirüs ile ilgili vatandaşların sorularını yanıtlamak amacı ile iki ilçede iletişim merkezi kuruldu. Gebze ve İzmit’e kurulan iletişim merkezinde 30 personel 24 saat hastaların, hasta yakınlarının, vatandaşların koronavirüs ile ilgili sorularına cevap verecek, taleplerini alacak ve aynı zamanda sağlık kuruluşları arasında koordinasyonu sağlayacak. İletişim merkezine ulaşmak için (0262 550 5085- 0262 550 5086) numaralı telefonu arayabilirler.
LAFTAN DA CEZADAN DA ANLADIKLARI YOK(!)

Karantina kurallarına uymayan pozitif vakaların yurtlara alınması kararı Salı günü uygulanmaya başladı. Cuma günü saat 24.00 itibariyle Gebze ve İzmit’te 15 kişi ücretini ödeme cezasıyla yurtlarda karantinaya alındı.

Koronavirüs ile mücadelede pozitif vakaların karantina kurallarını ihlal etmesinin önüne geçmek için kuralları ihlal edenlerin yurtlara gönderilmesi kararı Salı gününden itibaren Kocaeli genelinde uygulanmaya başladı. Cuma günü saat 24.00 itibariyle Gebze ve İzmit’e bulunan iki yurtta toplam 15 kişi karantinaya alındı. Karantina kurallarını ihlal eden ve polis kontrolünde yakalanan kişiler yurtlarda ücretli kalıyor.

CEZALARA RAĞMEN SOKAKTA DOLAŞIYORLAR

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile karantina kurallarını ihlal eden hastaların dışarı çıkmasını engellemek için İzmit ve Gebze’de belirlenen Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalmalarına karar verdi. Yemek, temizlik ve konaklamadan yararlananlar günde 80, yemek, konaklama ve temizlik dışında diş macunu, diş fırçası ve şampuan isteyenler ise günlük 105 liraya ücret verilmesi istendi. Karantina ihlalinin adeta cezaya dönüştüren bu karara rağmen kuralları ihlal edildi. 4 günde 15 kişiye yurt cezası verildi.

EVSİZLER DE YURTLARDA

Gebze’de 7, İzmit’te 8 kişi bulunan KYK yurtlarında karantinaya alındı. Karantinaya alınanlar polis denetimlerinde, GBT sorgulamalarında yakalandı. Yurtlarda karantinaya alınanlar arasında sadece kural ihlali yapanlar yok. Başka ilde yaşayan ve kalacak yeri olmayan kişiler ve inşaat şantiyelerinde kalan işçilerde yurtlarda misafir ediliyor. Şu anda yurtta kalan kişiler arasında başka ilde yaşayan ve Kocaeli’de koronavirüse yakalanan 1 şoför, 3 inşaat işçisi de bulunuyor.

COVİD-19 İLETİŞİM MERKEZLERİ AÇILDI

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koronavirüs ile ilgili vatandaşların sorularını yanıtlamak amacı ile iki ilçede iletişim merkezi kuruldu. Gebze ve İzmit’e kurulan iletişim merkezinde 30 personel 24 saat hastaların, hasta yakınlarının, vatandaşların koronavirüs ile ilgili sorularına cevap verecek, taleplerini alacak ve aynı zamanda sağlık kuruluşları arasında koordinasyonu sağlayacak. İletişim merkezine ulaşmak için (0262 550 5085- 0262 550 5086) numaralı telefonu arayabilirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.