Polis diye tanıtıp 215 bin TL dolandırdılar!

GÜNDEM 22.02.2021 - 10:08, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Polis diye tanıtıp 215 bin TL dolandırdılar!

Gebze'de meydana gelen olayda, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp bir vatandaşı 215 bin lira dolandıran 2 kişi, İstanbul’da yapılan operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı. Gebze'de 17 Şubat 2021 günü meydana gelen olayda, bir vatandaşı arayan 2 kişi kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı. Ardından vatandaşa adının terör örgütüne yönelik devam eden bir soruşturmaya karıştığını, bu işten kurtulmak ve suçluları yakalamak için söylediklerini harfiyen yapmalarını istedi. Olayın şokunda olan vatandaş telefonun ucundaki şahısların kendisine söylediği her şeyi harfiyen yaptı. Birikimi olan parayı, operasyon sonunda geri alacağını düşünerek,  kendi elleri ile şahısların istediği yere getirip teslim etti. İSTANBUL’DA YAKALANDILAR Bir süre sonra kendisini arayan kişilere ulaşmaya çalıştı ancak cevap alamayıp bu durumu yakınlarına anlattığında, dolandırıldığını anladı. Mağdur vatandaşı polise ihbarı sonrasında olayla ilgili soruşturma başlatan Kocaeli Polisi, yapmış olduğu araştırma ve incelemeler sonunda olayın faillerini tespit etti.  Yaşlı vatandaşı polis ve savcı yalanı ile dolandıran 5 ayrı suçtan sabıkalı  M.Ş.A ile 2 ayrı suçtan sabıkalı  F.G  İstanbul’da düzenlenen operasyon ile yakalandı. Emniyetteki işlemleri sonrası Gebze Adliyesine sevk edilen her iki şüphelide tutuklanarak cezaevine kondu.

Gebze'de meydana gelen olayda, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp bir vatandaşı 215 bin lira dolandıran 2 kişi, İstanbul’da yapılan operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı.

Gebze'de 17 Şubat 2021 günü meydana gelen olayda, bir vatandaşı arayan 2 kişi kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı. Ardından vatandaşa adının terör örgütüne yönelik devam eden bir soruşturmaya karıştığını, bu işten kurtulmak ve suçluları yakalamak için söylediklerini harfiyen yapmalarını istedi. Olayın şokunda olan vatandaş telefonun ucundaki şahısların kendisine söylediği her şeyi harfiyen yaptı. Birikimi olan parayı, operasyon sonunda geri alacağını düşünerek,  kendi elleri ile şahısların istediği yere getirip teslim etti.

İSTANBUL’DA YAKALANDILAR

Bir süre sonra kendisini arayan kişilere ulaşmaya çalıştı ancak cevap alamayıp bu durumu yakınlarına anlattığında, dolandırıldığını anladı. Mağdur vatandaşı polise ihbarı sonrasında olayla ilgili soruşturma başlatan Kocaeli Polisi, yapmış olduğu araştırma ve incelemeler sonunda olayın faillerini tespit etti.  Yaşlı vatandaşı polis ve savcı yalanı ile dolandıran 5 ayrı suçtan sabıkalı  M.Ş.A ile 2 ayrı suçtan sabıkalı  F.G  İstanbul’da düzenlenen operasyon ile yakalandı. Emniyetteki işlemleri sonrası Gebze Adliyesine sevk edilen her iki şüphelide tutuklanarak cezaevine kondu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.