ÖZEL ÖĞRENCİLER İÇİN FARKINDALIK ARTTIRILACAK!

EĞİTİM 06.02.2021 - 09:30, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

ÖZEL ÖĞRENCİLER İÇİN FARKINDALIK ARTTIRILACAK!

MEB’DEN BİR YENİLİK DAHA;
Milli Eğitim Bakanlığı özel gereksinimli çocukların aileleri için 8 rehber kitapçık seti hazırladı. Bakan Selçuk: “Ailelerimizin farkındalığını artırmak istedik” Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile yürütülen Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin Kapsayıcı Eğitim Hizmetleri Sunma Açısından Kapasitelerinin Güçlendirilmesi (RAMKEG) projesi kapsamında, aileler için gereksinim türlerine özgü 8 rehber kitapçık seti hazırlandı. Kitapların tanıtımı için bakanlık binasındaki programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Zİya Selçuk, "Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımız için ailenin öğrenme ve tedavi süreçlerine etkisi de çok önemli. Ailenin bilinçli olması, belirli konularda bilgi sahibi olması çocuğun hayatını da kolaylaştırıyor ve daha rahat çözümler bulunmasına imkân sağlıyor. 'Dil ve konuşma güçlüğü' gibi, 'özel öğrenme güçlüğü' gibi, 'otizm spektrum' bozukluğu gibi, 'hiperaktivite bozukluğu' gibi, 'görme ve işitme yetersizliği' gibi çeşitli alanlarda kitaplar hazırlayıp onların farkındalıklarını artırmak, daha nesnel bilgiler sunmak çabasındayız. Salgın döneminde uzaktan eğitimle de olsa güzel bir işbirliği oluştu" dedi. TÜM OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel bir televizyon programında 15 Şubat’ta başlayacak olan yüz yüze eğitimde gelinen son durumu açıkladı. Öğretmenlerin aşılamasının aşama aşama yapılacağını belirten Bakan Selçuk, okulların yüzde 98'nin 'Okulum temiz' belgesi aldığını da söyledi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, tüm okulların ne zaman açılacağına ilişkin de, "Vaka sayısı kriterlerine bakarak karar vereceğiz" dedi..
MEB’DEN BİR YENİLİK DAHA;

Milli Eğitim Bakanlığı özel gereksinimli çocukların aileleri için 8 rehber kitapçık seti hazırladı. Bakan Selçuk: “Ailelerimizin farkındalığını artırmak istedik”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile yürütülen Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin Kapsayıcı Eğitim Hizmetleri Sunma Açısından Kapasitelerinin Güçlendirilmesi (RAMKEG) projesi kapsamında, aileler için gereksinim türlerine özgü 8 rehber kitapçık seti hazırlandı. Kitapların tanıtımı için bakanlık binasındaki programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Zİya Selçuk, "Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımız için ailenin öğrenme ve tedavi süreçlerine etkisi de çok önemli. Ailenin bilinçli olması, belirli konularda bilgi sahibi olması çocuğun hayatını da kolaylaştırıyor ve daha rahat çözümler bulunmasına imkân sağlıyor. 'Dil ve konuşma güçlüğü' gibi, 'özel öğrenme güçlüğü' gibi, 'otizm spektrum' bozukluğu gibi, 'hiperaktivite bozukluğu' gibi, 'görme ve işitme yetersizliği' gibi çeşitli alanlarda kitaplar hazırlayıp onların farkındalıklarını artırmak, daha nesnel bilgiler sunmak çabasındayız. Salgın döneminde uzaktan eğitimle de olsa güzel bir işbirliği oluştu" dedi.

TÜM OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel bir televizyon programında 15 Şubat’ta başlayacak olan yüz yüze eğitimde gelinen son durumu açıkladı. Öğretmenlerin aşılamasının aşama aşama yapılacağını belirten Bakan Selçuk, okulların yüzde 98'nin 'Okulum temiz' belgesi aldığını da söyledi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, tüm okulların ne zaman açılacağına ilişkin de, "Vaka sayısı kriterlerine bakarak karar vereceğiz" dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.