Osmangazi’ye 1,6 milyar TL’lik ödeme

GEBZE 06.04.2021 - 13:30, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Osmangazi’ye 1,6 milyar TL’lik ödeme

Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, 2020 yılının ikinci yarısına (1 Temmuz-31 Aralık) ilişkin ‘garanti’ kapsamında 1,6 milyar lira ödeme yapıldı. Türkiye; Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Avrasya Tüneli, Ankara-Niğde Otoyolu, Avrasya Tüneli, Aydın-Denizli Otoyolu, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu projelerini yap-işlet-devret (YİD) yöntemiyle inşa etti. Devlet, yapım ve işletmesini özel sektörün üstlendiği bu projelere, araç geçiş garantisi verdi. Araç geçiş bedelleri, döviz olarak belirlendi. İlk inşa edilenlere dolar, son dönemde gerçekleştirilenlere de Euro üzerinden garanti verildi. Araç geçişleri, garanti sınırının altında kalması durumunda aradaki farkı devlet ödüyor. Buna, “araç geçiş garanti ödemesi” adı veriliyor. 2020 YILI İÇİN ÖDENEN TUTAR, 3,3 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNE ÇIKTI Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, garanti ödemeleri 6 aylık dönemler halinde yapılıyor. Bu kapsamda Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nu işleten Otoyol Yatırım AŞ’ye, 2020 yılının ilk yarısı için 29 Eylül Salı günü 1 milyar 750 milyon TL garanti ödemesi yapılmıştı. Şirkete, 2020 yılının ikinci yarısı için de 1,6 milyar TL’lik garanti ödemesi gerçekleştirildi. İşletmeci şirkete yakın kaynaklar, ödemenin geçen hafta yapıldığını söyledi. Böylece, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, 2020 yılı için ödenen tutar, 3,3 milyar TL’nin üzerine çıktı.

Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, 2020 yılının ikinci yarısına (1 Temmuz-31 Aralık) ilişkin ‘garanti’ kapsamında 1,6 milyar lira ödeme yapıldı.

Türkiye; Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Avrasya Tüneli, Ankara-Niğde Otoyolu, Avrasya Tüneli, Aydın-Denizli Otoyolu, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu projelerini yap-işlet-devret (YİD) yöntemiyle inşa etti. Devlet, yapım ve işletmesini özel sektörün üstlendiği bu projelere, araç geçiş garantisi verdi. Araç geçiş bedelleri, döviz olarak belirlendi. İlk inşa edilenlere dolar, son dönemde gerçekleştirilenlere de Euro üzerinden garanti verildi. Araç geçişleri, garanti sınırının altında kalması durumunda aradaki farkı devlet ödüyor. Buna, “araç geçiş garanti ödemesi” adı veriliyor.

2020 YILI İÇİN ÖDENEN TUTAR, 3,3 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNE ÇIKTI

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, garanti ödemeleri 6 aylık dönemler halinde yapılıyor. Bu kapsamda Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nu işleten Otoyol Yatırım AŞ’ye, 2020 yılının ilk yarısı için 29 Eylül Salı günü 1 milyar 750 milyon TL garanti ödemesi yapılmıştı. Şirkete, 2020 yılının ikinci yarısı için de 1,6 milyar TL’lik garanti ödemesi gerçekleştirildi. İşletmeci şirkete yakın kaynaklar, ödemenin geçen hafta yapıldığını söyledi. Böylece, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, 2020 yılı için ödenen tutar, 3,3 milyar TL’nin üzerine çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.