O TABLO 62 MİLYON DOLARA SATILDI!

KÜLTÜR-SANAT 25.03.2021 - 09:14, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

O TABLO 62 MİLYON DOLARA SATILDI!

ÇOCUKLAR YARARINA YAPILMIŞTI;
İngiliz ressam Sacha Jafri’nin koronavirüsten etkilenen çocuklar yararına yaptığı 4 basketbol sahası büyüklüğündeki eser, 62 milyon dolara satıldı Dünyanın en büyük tuval resmi olan 'Journey of Humanity', Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde bulunan Leila Heller Gallery'de 62 milyon dolara satıldı. İngiliz ressam Sacha Jafri tarafından koronavirüs salgınından etkilenen çocuklara para toplamak amacıyla yapılan Journey of Humanity, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde bulunan Leila Heller Gallery'de satışa çıktı. Satıştan elde edilen geliri Dubai Cares, UNICEF, UNESCO ve Global Gift Foundation dahil olmak üzere çeşitli hayır kurumlarına aktarılacak olan eser 62 milyon dolara alıcı buldu. İngiliz ressam Sacha Jafri de bu eserle Jeff Koons, David Hockney ve dijital sanatçı Beeple'ın ardından yaşayan dördüncü en pahalı sanatçı oldu. Tamamlanması 7 ay süren tablo, 17 bin metrekare yani yaklaşık 4 basketbol sahası büyüklüğünde. Prens William ile birlikte seçkin İngiliz yatılı okulu Eton'da eğitim gören ressamın eserinin yeni sahibi olan Altius Gestion International Holding'in CEO'su Andre Abdoune, Jafri'nin tabloya koyduğu sevginin inanılmaz olduğunu belirterek, "Çocukken yiyecek hiçbir şeyim yoktu. Hayatım boyunca çocuklara yardım etmeyi hedefledim" dedi. KAYNAK: SABAH GAZETESİ
ÇOCUKLAR YARARINA YAPILMIŞTI;

İngiliz ressam Sacha Jafri’nin koronavirüsten etkilenen çocuklar yararına yaptığı 4 basketbol sahası büyüklüğündeki eser, 62 milyon dolara satıldı

Dünyanın en büyük tuval resmi olan 'Journey of Humanity', Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde bulunan Leila Heller Gallery'de 62 milyon dolara satıldı. İngiliz ressam Sacha Jafri tarafından koronavirüs salgınından etkilenen çocuklara para toplamak amacıyla yapılan Journey of Humanity, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde bulunan Leila Heller Gallery'de satışa çıktı. Satıştan elde edilen geliri Dubai Cares, UNICEF, UNESCO ve Global Gift Foundation dahil olmak üzere çeşitli hayır kurumlarına aktarılacak olan eser 62 milyon dolara alıcı buldu.

En anlamlı tabloya 62 milyon dolar

İngiliz ressam Sacha Jafri de bu eserle Jeff Koons, David Hockney ve dijital sanatçı Beeple'ın ardından yaşayan dördüncü en pahalı sanatçı oldu. Tamamlanması 7 ay süren tablo, 17 bin metrekare yani yaklaşık 4 basketbol sahası büyüklüğünde. Prens William ile birlikte seçkin İngiliz yatılı okulu Eton'da eğitim gören ressamın eserinin yeni sahibi olan Altius Gestion International Holding'in CEO'su Andre Abdoune, Jafri'nin tabloya koyduğu sevginin inanılmaz olduğunu belirterek, "Çocukken yiyecek hiçbir şeyim yoktu. Hayatım boyunca çocuklara yardım etmeyi hedefledim" dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.