O KOKUYU DUYUYORSANIZ KORKUN!

SAĞLIK 13.11.2020 - 09:27, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

O KOKUYU DUYUYORSANIZ KORKUN!

KORONAVİRÜSTE ŞOK UYARI:
Tüm dünyada ikinci yükseliş dönemini yaşayan koronavirüs ile mücadelede hem tedaviye ilişkin yeni buluşlar hem de hastalığın bulaşma yöntemlerine dair yeni keşifler yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda önceki gün Bilim Kurulu tavsiyesi ile sokaklarda sigara içme konusunda önemli bir kısıtlama getirildi. Sigara içme yasağının ardından konuyla ilgili bazı tartışmalar yaşanırken SABAH koronavirüs ve sigara arasındaki ilişkiyi Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz'a sordu. İçişleri Bakanlığı'nca yayınlanan son genelgede yer alan koronavirüs tedbirleri kapsamında sigara içme yasağı resmen uygulanmaya başladı. Kolluk birimleri kısılamaya uymayanlar hakkında işlem yaparken konuya hakim olmayanlar neler olup bittiğine anlam veremedi. Kısıtlama kısa süre içerisinde tüm Türkiye'ye duyuruldu. Koronavirüsün yayılmasında sigara dumanının etkisinin önemine dikkat çeken Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Öğretim Görevlisi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz son değerlendirmelerin koronavirüs bulaşı konusunda çok çarpıcı bilgiler içerdiğini aktardı. Kayıpmaz "Sigara kokusunu alıyorsanız uzaklaşın" dedi ve kritik son dakika açıklamalarına şöyle devam etti; "BU ÇOK YERİNDE BİR KARARDIR!" "İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği sigara genelgesi çok yerinde bir karardır. Öksürük ve hapşırık anlarında virüs parçacıklarının uzak noktaya ulaştığını biliyoruz. Sigara dumanının da aynı etkiyi gösterme ihtimali yüksek. Sigara içen kişinin içtiği sigaranın kokusunu alıyorsanız, aradaki mesafeyi daha fazla açmak durumundasınız. Virüs taşıyan ancak semptom göstermeyen hastalar da bu şekilde kalabalıklarda dolaşıyor, sigara içiyor" dedi. "VİRÜSÜ TAŞIYANLAR DIŞARIDA DOLAŞIP SİGARA İÇİYOR!" Yasağın ilk gününde Taksim İstiklal Caddesi'nde drone'larla denetim yapıldı. Polis ve zabıta, anonslarla halkı uyardı. Uygulamadan memnun olanlar kadar şikayet edenler de vardı. Ancak genelgede yer alan kurallardan taviz verilmedi ve sigara içmekte ısrar eden vatandaşlara idari işlem uygulandı.
KORONAVİRÜSTE ŞOK UYARI:

Tüm dünyada ikinci yükseliş dönemini yaşayan koronavirüs ile mücadelede hem tedaviye ilişkin yeni buluşlar hem de hastalığın bulaşma yöntemlerine dair yeni keşifler yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda önceki gün Bilim Kurulu tavsiyesi ile sokaklarda sigara içme konusunda önemli bir kısıtlama getirildi. Sigara içme yasağının ardından konuyla ilgili bazı tartışmalar yaşanırken SABAH koronavirüs ve sigara arasındaki ilişkiyi Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz'a sordu.

İçişleri Bakanlığı'nca yayınlanan son genelgede yer alan koronavirüs tedbirleri kapsamında sigara içme yasağı resmen uygulanmaya başladı. Kolluk birimleri kısılamaya uymayanlar hakkında işlem yaparken konuya hakim olmayanlar neler olup bittiğine anlam veremedi. Kısıtlama kısa süre içerisinde tüm Türkiye'ye duyuruldu. Koronavirüsün yayılmasında sigara dumanının etkisinin önemine dikkat çeken Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Öğretim Görevlisi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz son değerlendirmelerin koronavirüs bulaşı konusunda çok çarpıcı bilgiler içerdiğini aktardı. Kayıpmaz "Sigara kokusunu alıyorsanız uzaklaşın" dedi ve kritik son dakika açıklamalarına şöyle devam etti;

"BU ÇOK YERİNDE BİR KARARDIR!"

"İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği sigara genelgesi çok yerinde bir karardır. Öksürük ve hapşırık anlarında virüs parçacıklarının uzak noktaya ulaştığını biliyoruz. Sigara dumanının da aynı etkiyi gösterme ihtimali yüksek. Sigara içen kişinin içtiği sigaranın kokusunu alıyorsanız, aradaki mesafeyi daha fazla açmak durumundasınız. Virüs taşıyan ancak semptom göstermeyen hastalar da bu şekilde kalabalıklarda dolaşıyor, sigara içiyor" dedi.

"VİRÜSÜ TAŞIYANLAR DIŞARIDA DOLAŞIP SİGARA İÇİYOR!"

Yasağın ilk gününde Taksim İstiklal Caddesi'nde drone'larla denetim yapıldı. Polis ve zabıta, anonslarla halkı uyardı. Uygulamadan memnun olanlar kadar şikayet edenler de vardı. Ancak genelgede yer alan kurallardan taviz verilmedi ve sigara içmekte ısrar eden vatandaşlara idari işlem uygulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.