O İLÇEMİZDEKİ ALANLAR KULLANIMA KAPATILDI!

KOCAELİ 17.08.2020 - 17:34, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

O İLÇEMİZDEKİ ALANLAR KULLANIMA KAPATILDI!

Körfez'de bazı alanlar orman yangınlarını önlemek amacıyla vatandaşların kullanımına kapatıldı. İzmit ve Kandıra’nın ardından Körfez’de de bazı alanlara giriş yasaklandı. Belirlenen alanlar, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla ikinci bir değerlendirme kararına kadar vatandaşların girişine kapatıldı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, alınan kararlara ve kurallara uymayanlar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin yapılacağı belirtildi. YASAKLANAN ALANLAR Körfez Kaymakamlığı tarafından alınan karar şöyle: - Yenikent üstü-Çenedağ- Burgaz sırtı-Kocatepe-Erikli Mahallesi-Baliköy mahallesi-Yarımca-D-100 karayolu arasında kalan ibreli ormanlık alanlar - D-100 karayolu- Kirazlıyalı Mahallesi-Hereke yayla -Kirazlıyalıyolu-D-100 karayolu arasında kalan ibreli ormanlık alanlar - Yukarıda maddeler halinde belirtilen yüksek risk bulunduran orman alanları 15.08.2020 tarihinden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar girişler yasaklanmıştır. Orman yangınına hassas kapatılan alanlar Orman İşletme Müdürlüğü Muhafaza Memurları dışında, Genel Kolluk kuvvetlerince denetim altında tutulması sağlanacaktır. (İlimtepe mesire yeri, Ballıköy mesire yeri, Yukarı Hereke yayla mesire yeri vb.) dışında piknik ateşi yakmak yasaklanmıştır.)  - Orman Kanunu'nun 76. maddesinde yer alan "Ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak verilen yerler dışında ateş yakmak yasaktır” hükmü uyarınca orman alanları içerisinde (yetkili kurumlarca belirlenmiş tescilli piknik ve mesire alanları hariç ) mangal/ semaver/ ateş yakılmasına müsaade edilmeyecektir. Avcı ve çobanların ateş yakmasının önlenmesi için Körfez Orman İşletme Şefiği, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından koruma devriyeleri yapılacaktır. - Başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere, anız veya bitki örtüsü (bağ ve bahçe artığı ot, dal... vb) yakılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. - Ormanlık planlara yakın yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına izin verilmeyecektir. - Mangal/semaver/ ateş yakılmasına müsaade edilen piknik ve mesire alanlarına girişte uyulması gereken kurallara ait billboardlarda kullanılacak görseller, anonslar, vb araçlarla vatandaşımızın konuya ilişkin duyarlılığının artırılması sağlanacaktır. Konuya ilişkin Körfez Belediye Başkanlığı ve Körfez Kaymakamlığının ilgili birimlerince web sitelerinde duyurular yapılacaktır.

Körfez'de bazı alanlar orman yangınlarını önlemek amacıyla vatandaşların kullanımına kapatıldı. İzmit ve Kandıra’nın ardından Körfez’de de bazı alanlara giriş yasaklandı. Belirlenen alanlar, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla ikinci bir değerlendirme kararına kadar vatandaşların girişine kapatıldı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, alınan kararlara ve kurallara uymayanlar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin yapılacağı belirtildi.

YASAKLANAN ALANLAR

Körfez Kaymakamlığı tarafından alınan karar şöyle:

- Yenikent üstü-Çenedağ- Burgaz sırtı-Kocatepe-Erikli Mahallesi-Baliköy mahallesi-Yarımca-D-100 karayolu arasında kalan ibreli ormanlık alanlar

- D-100 karayolu- Kirazlıyalı Mahallesi-Hereke yayla -Kirazlıyalıyolu-D-100 karayolu arasında kalan ibreli ormanlık alanlar

- Yukarıda maddeler halinde belirtilen yüksek risk bulunduran orman alanları 15.08.2020 tarihinden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar girişler yasaklanmıştır. Orman yangınına hassas kapatılan alanlar Orman İşletme Müdürlüğü Muhafaza Memurları dışında, Genel Kolluk kuvvetlerince denetim altında tutulması sağlanacaktır. (İlimtepe mesire yeri, Ballıköy mesire yeri, Yukarı Hereke yayla mesire yeri vb.) dışında piknik ateşi yakmak yasaklanmıştır.)

 - Orman Kanunu'nun 76. maddesinde yer alan "Ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak verilen yerler dışında ateş yakmak yasaktır” hükmü uyarınca orman alanları içerisinde (yetkili kurumlarca belirlenmiş tescilli piknik ve mesire alanları hariç ) mangal/ semaver/ ateş yakılmasına müsaade edilmeyecektir. Avcı ve çobanların ateş yakmasının önlenmesi için Körfez Orman İşletme Şefiği, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından koruma devriyeleri yapılacaktır.

- Başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere, anız veya bitki örtüsü (bağ ve bahçe artığı ot, dal... vb) yakılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

- Ormanlık planlara yakın yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına izin verilmeyecektir.

- Mangal/semaver/ ateş yakılmasına müsaade edilen piknik ve mesire alanlarına girişte uyulması gereken kurallara ait billboardlarda kullanılacak görseller, anonslar, vb araçlarla vatandaşımızın konuya ilişkin duyarlılığının artırılması sağlanacaktır. Konuya ilişkin Körfez Belediye Başkanlığı ve Körfez Kaymakamlığının ilgili birimlerince web sitelerinde duyurular yapılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.