Nail Çiler destek vermeye hazır

GEBZE 24.02.2021 - 09:50, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Nail Çiler destek vermeye hazır

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Osman Hamdi Bey’in bıraktığı eserleri, bölgemizde bulunan ve müze haline getirilen köşkünün tarihi dokusunu koruma ve yaşatma konusunda üzerinize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğunu söyledi. Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Osman Hamdi Bey’in 111. Ölüm Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Çiler mesajında şu ifadelere yer verdi; “Dönemin en önemli ressamlarından, arkeoloji alanında birçok çalışmaya katılan, Türkiye sınırları içindeki ilk Türk müzesinin kurucusu Osman Hamdi Bey, Gebze Eskihisar’ımızda bulunan köşkünde birçok önemli eserine imza atmış; resimlerini Gebze’den dünyaya tanıtmıştır. 1882 yılında sanat eğitiminin yetenekli yeni kuşaklar için önemli faydalar sağlayacağına olan inancıyla Sanayi-i Nefise Şahane’yi, bugünkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ni kuran Osman Hamdi Bey, sanat sevgisi ve başarma heyecanıyla Türk resminde figürlü kompozisyonu ilk kez kullanarak tarihe geçmiştir. ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ Ülkemizin topraklarına ait kültürel değerleri sahiplenme düşüncesi ile yaptığı arkeolojik kazılarda bulduğu eserlerin sergilenmesi için 1891 yılında ilk Türk müze binası olan İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni açarak bir konuda daha öncülüğü üstlenen Osman Hamdi Bey, Kadıköy’ün ilk Belediye Başkanı olarak da idareci yönünü ortaya koymuş çok yönlü bir değerdir. Bilim ve sanata olan katkısı, yorulmak bilmeyen çalışma gücü ile bölgemizde yaşamış olan Osman Hamdi Bey’in mezarı, vasiyeti üzerine önemli eserlerini yaptığı Eskihisar’ımızda bulunan köşkünün bahçesinde yer almaktadır. Vefatının 111. Yılında, sayısız eseriyle resim tarihine damga vuran Osman Hamdi Bey’i rahmet ve saygıyla anıyor; Gebze Ticaret Odası olarak onun bıraktığı eserleri ve bölgemizde bulunan ve müze haline getirilen köşkünün tarihi dokusunu koruma ve yaşatma konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz.”

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Osman Hamdi Bey’in bıraktığı eserleri, bölgemizde bulunan ve müze haline getirilen köşkünün tarihi dokusunu koruma ve yaşatma konusunda üzerinize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Osman Hamdi Bey’in 111. Ölüm Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Çiler mesajında şu ifadelere yer verdi; “Dönemin en önemli ressamlarından, arkeoloji alanında birçok çalışmaya katılan, Türkiye sınırları içindeki ilk Türk müzesinin kurucusu Osman Hamdi Bey, Gebze Eskihisar’ımızda bulunan köşkünde birçok önemli eserine imza atmış; resimlerini Gebze’den dünyaya tanıtmıştır. 1882 yılında sanat eğitiminin yetenekli yeni kuşaklar için önemli faydalar sağlayacağına olan inancıyla Sanayi-i Nefise Şahane’yi, bugünkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ni kuran Osman Hamdi Bey, sanat sevgisi ve başarma heyecanıyla Türk resminde figürlü kompozisyonu ilk kez kullanarak tarihe geçmiştir.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Ülkemizin topraklarına ait kültürel değerleri sahiplenme düşüncesi ile yaptığı arkeolojik kazılarda bulduğu eserlerin sergilenmesi için 1891 yılında ilk Türk müze binası olan İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni açarak bir konuda daha öncülüğü üstlenen Osman Hamdi Bey, Kadıköy’ün ilk Belediye Başkanı olarak da idareci yönünü ortaya koymuş çok yönlü bir değerdir. Bilim ve sanata olan katkısı, yorulmak bilmeyen çalışma gücü ile bölgemizde yaşamış olan Osman Hamdi Bey’in mezarı, vasiyeti üzerine önemli eserlerini yaptığı Eskihisar’ımızda bulunan köşkünün bahçesinde yer almaktadır. Vefatının 111. Yılında, sayısız eseriyle resim tarihine damga vuran Osman Hamdi Bey’i rahmet ve saygıyla anıyor; Gebze Ticaret Odası olarak onun bıraktığı eserleri ve bölgemizde bulunan ve müze haline getirilen köşkünün tarihi dokusunu koruma ve yaşatma konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.