MUZAFFER BIYIK, ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYUYOR

Darıca 01.12.2021 - 16:19, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

MUZAFFER BIYIK, ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYUYOR

KENTSEL DÖNÜŞÜM’DE ÖRNEK BELEDİYE: DARICA BELEDİYESİ
Deprem gerçeği ile karşı karşıya olan ve büyük bir kentsel dönüşüm hamlesinin gerektiği ülkemizde özellikle belediyelerin bu alana ağırlık vermesi beklenirken Darıca Belediyesi’nin hayata geçirdiği 329 dairelik kentsel dönüşüm projesi örnek olarak gösteriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’de 1 yıl gibi kısa sürede yapımı tamamlanan deprem konutları teslim töreninde yaptığı ‘kentsel dönüşüm’ çağrısı akıllara Darıca Belediyesi’ni getirdi. Bilindiği gibi Darıca Belediyesi, bölgede bir ilki gerçekleştirerek Darıca’da 329 dairelik büyük bir kentsel dönüşüm çalışması başlattı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın büyük uğraş verdiği ve adeta gövdesini taşın altına koyduğu Kentsel Dönüşüm projesi kısa sürede bitirilerek örnek oldu. 1 YIL GİBİ KISA SÜREDE DAİRELER TESLİM EDİLDİ Darıca Belediyesi’nin Emek Mahallesi 256 Evler bölgesinde gerçekleştirdiği ve 168 hak sahibinin bulunduğu alanda eski binaları yıkarak örnek bir kentsel dönüşüm çalışması yaptı. Daha 1 yıl bile dolmadan dairelerin teslim edilmeye başlandığı 256 Evler Kentsel Dönüşüm Projesi’ne Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve milletvekilleri de katılmıştı. Tapu teslim töreninde hak sahiplerine daireleri teslim edilmişti. DARICA BELEDİYESİ ÖRNEK OLDU Darıca Belediyesi’nin garantörlüğünde gerçekleşen ve bölgede bir ilk olan kentsel dönüşüm uygulaması başarıyla tamamlanırken kulislerde de Darıca Belediyesi’nin projesi örmek oldu yorumları yapılıyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı deprem konutları tapu teslim töreninde de akıllara Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın kentsel dönüşüm projesi geldi. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, teslim töreninde yaptığı açıklamada “kentsel dönüşüme ağırlık verin” çağrısında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısından çok daha önce Kentsel Dönüşüm çalışmalarına ağırlık veren ve başarıyla tamamlayan Darıca Belediyesi’nin projesinin birçok yerde örnek olarak gösterildiği ve takdir edildiği öğrenildi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM’DE ÖRNEK BELEDİYE: DARICA BELEDİYESİ

Deprem gerçeği ile karşı karşıya olan ve büyük bir kentsel dönüşüm hamlesinin gerektiği ülkemizde özellikle belediyelerin bu alana ağırlık vermesi beklenirken Darıca Belediyesi’nin hayata geçirdiği 329 dairelik kentsel dönüşüm projesi örnek olarak gösteriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’de 1 yıl gibi kısa sürede yapımı tamamlanan deprem konutları teslim töreninde yaptığı ‘kentsel dönüşüm’ çağrısı akıllara Darıca Belediyesi’ni getirdi. Bilindiği gibi Darıca Belediyesi, bölgede bir ilki gerçekleştirerek Darıca’da 329 dairelik büyük bir kentsel dönüşüm çalışması başlattı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın büyük uğraş verdiği ve adeta gövdesini taşın altına koyduğu Kentsel Dönüşüm projesi kısa sürede bitirilerek örnek oldu.

1 YIL GİBİ KISA SÜREDE DAİRELER TESLİM EDİLDİ

Darıca Belediyesi’nin Emek Mahallesi 256 Evler bölgesinde gerçekleştirdiği ve 168 hak sahibinin bulunduğu alanda eski binaları yıkarak örnek bir kentsel dönüşüm çalışması yaptı. Daha 1 yıl bile dolmadan dairelerin teslim edilmeye başlandığı 256 Evler Kentsel Dönüşüm Projesi’ne Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve milletvekilleri de katılmıştı. Tapu teslim töreninde hak sahiplerine daireleri teslim edilmişti.

DARICA BELEDİYESİ ÖRNEK OLDU

Darıca Belediyesi’nin garantörlüğünde gerçekleşen ve bölgede bir ilk olan kentsel dönüşüm uygulaması başarıyla tamamlanırken kulislerde de Darıca Belediyesi’nin projesi örmek oldu yorumları yapılıyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı deprem konutları tapu teslim töreninde de akıllara Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın kentsel dönüşüm projesi geldi. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, teslim töreninde yaptığı açıklamada “kentsel dönüşüme ağırlık verin” çağrısında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısından çok daha önce Kentsel Dönüşüm çalışmalarına ağırlık veren ve başarıyla tamamlayan Darıca Belediyesi’nin projesinin birçok yerde örnek olarak gösterildiği ve takdir edildiği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.