MHP’Lİ KADINLARDAN ORTAK AÇIKLAMA

SİYASET 25.11.2021 - 16:39, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

MHP’Lİ KADINLARDAN ORTAK AÇIKLAMA

MHP’Lİ KADINLARDAN ORTAK AÇIKLAMA
MHP Gebze Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları Komisyon Başkanı Belgüzar Boztaş ve İlçe Başkan Yardımcısı Hatice Uludağ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısı ile ortak bir açıklama yayınladı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısı ile MHP Gebze Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları Komisyon Başkanı Belgüzar Boztaş ve İlçe Başkan Yardımcısı Hatice Uludağ ortak bir açıklama yayınladı. Boztaş ve Uludağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Türk kelimesiyle kadına şiddet ifadesinin aynı cümlede kullanılması bizleri derinden yaralamaktadır. Kadını eksik ve ikinci sınıf olarak gören kültürler bize ait değildir. Türk’ün töresinde kadın yedi kat göklerdedir. Kadın anadır, vatandır, yurttur, arkadaş, sırdaş, yar, yaren, savaş meydanında alptir. Türkün töresindeki yeri Cengiz Han’ın eşi Börtü için dediği ‘Bu da benim Han’ımdır’ ifadeleriyle hayat bulur. Kadın, Yüce Allah tarafından, mükemmel yaratılmış ve olağanüstü vasıflar ile donatılmıştır. Peygamber Efendimiz ise kadınları  ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ diyerek en yüksek mertebeye oturtmuştur. Medeniyetler beşiğinin en üst sırasında yer alan, Müslüman bir milletin kadına şiddetle anılması bizi derinden üzmektedir. Unutulmamalıdır ki örfüne, adetine, geleneğine, göreneğine, kültürüne sahip çıkamayan milletler, yok olmaya mahkumdur. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘Türk kadını milli şerefimizin abidesidir. Türk kadını milli bekamızın beşiğini sallayan güvencedir.’ KADIN HER ALANDA OLMALI MHP olarak, mutlu kadının huzurlu Türkiye’nin teminatı olacağına inanıyoruz. Türk kadını; maddenin karanlığı içinde ruhun aydınlığıdır. Umutsuzluğun karanlığı içinde huzurun aydınlığıdır. İhtirasların karanlığı içinde faziletin aydınlığıdır. Cehaletin karanlığı içinde şefkatin aydınlığıdır. Kavganın karanlığı içinde sevgi ve bağlılığın aydınlığıdır. Kadın her alanda olmalı, her seviyede temsil edilmelidir. Fiziksel ya da psikolojik, kadına karşı şiddetin her türlüsü insanlık suçudur. Kadına şiddet karanlık yarınların bu günüdür. Türklerde kadın Han’dır, Han’ımdır, Hanımdır. Kadın ve şiddet kelimelerinin yan yana gelmediği gün medeniyet kelimesi anlamını tamamlayacağı inancımızla; milli bekamızın beşiğini sallayan kadınlarımıza saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.”
MHP’Lİ KADINLARDAN ORTAK AÇIKLAMA

MHP Gebze Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları Komisyon Başkanı Belgüzar Boztaş ve İlçe Başkan Yardımcısı Hatice Uludağ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısı ile ortak bir açıklama yayınladı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısı ile MHP Gebze Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları Komisyon Başkanı Belgüzar Boztaş ve İlçe Başkan Yardımcısı Hatice Uludağ ortak bir açıklama yayınladı. Boztaş ve Uludağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Türk kelimesiyle kadına şiddet ifadesinin aynı cümlede kullanılması bizleri derinden yaralamaktadır. Kadını eksik ve ikinci sınıf olarak gören kültürler bize ait değildir. Türk’ün töresinde kadın yedi kat göklerdedir. Kadın anadır, vatandır, yurttur, arkadaş, sırdaş, yar, yaren, savaş meydanında alptir. Türkün töresindeki yeri Cengiz Han’ın eşi Börtü için dediği ‘Bu da benim Han’ımdır’ ifadeleriyle hayat bulur. Kadın, Yüce Allah tarafından, mükemmel yaratılmış ve olağanüstü vasıflar ile donatılmıştır. Peygamber Efendimiz ise kadınları  ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ diyerek en yüksek mertebeye oturtmuştur. Medeniyetler beşiğinin en üst sırasında yer alan, Müslüman bir milletin kadına şiddetle anılması bizi derinden üzmektedir. Unutulmamalıdır ki örfüne, adetine, geleneğine, göreneğine, kültürüne sahip çıkamayan milletler, yok olmaya mahkumdur. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘Türk kadını milli şerefimizin abidesidir. Türk kadını milli bekamızın beşiğini sallayan güvencedir.’

KADIN HER ALANDA OLMALI

MHP olarak, mutlu kadının huzurlu Türkiye’nin teminatı olacağına inanıyoruz. Türk kadını; maddenin karanlığı içinde ruhun aydınlığıdır. Umutsuzluğun karanlığı içinde huzurun aydınlığıdır. İhtirasların karanlığı içinde faziletin aydınlığıdır. Cehaletin karanlığı içinde şefkatin aydınlığıdır. Kavganın karanlığı içinde sevgi ve bağlılığın aydınlığıdır. Kadın her alanda olmalı, her seviyede temsil edilmelidir. Fiziksel ya da psikolojik, kadına karşı şiddetin her türlüsü insanlık suçudur. Kadına şiddet karanlık yarınların bu günüdür. Türklerde kadın Han’dır, Han’ımdır, Hanımdır. Kadın ve şiddet kelimelerinin yan yana gelmediği gün medeniyet kelimesi anlamını tamamlayacağı inancımızla; milli bekamızın beşiğini sallayan kadınlarımıza saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.