MARKETLER POŞET ZAMMI İÇİN BASTIRIYOR: YÜZDE YÜZ ZAM TALEBİ

EKONOMİ 01.12.2021 - 16:11, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

MARKETLER POŞET ZAMMI İÇİN BASTIRIYOR: YÜZDE YÜZ ZAM TALEBİ

HER ŞEY BİTTİ SIRA POŞETTE!
Alışverişlerde kullanılan 25 kuruş olan poşetlerin 2022 fiyatları için marketler zam talep ediyor. Poşet fiyatlarına ilişkin karar yılın son günü belli olacak. Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, marketlerin çevresel sürdürülebilirlik için gerçekleştirilen bir uygulamadan kâr sağlamasının doğru olmadığını belirtti. Marketlerde 25 kuruşa satılan poşetlere zam yapılması gündemde. 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle çevreye etkisi nedeniyle paralı hale getirilen market poşetlerinde fiyat bu yıl sonu itibariyle tekrar belirlenecek. 25 kuruşluk market poşetlerinden devletin aldığı pay yeniden değerleme oranında artınca marketlerin aldığı pay azalmaya devam ediyor. Marketlerse bu duruma karşı poşet fiyatlarına zam talep etti. 2022’de marketlerin aldığı payın sıfırlanacağını ve 25 kuruşun tamamının devlete gideceğini söyleyen PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, marketlerin zam talebine tepki gösterdi.
HER ŞEY BİTTİ SIRA POŞETTE!

Alışverişlerde kullanılan 25 kuruş olan poşetlerin 2022 fiyatları için marketler zam talep ediyor. Poşet fiyatlarına ilişkin karar yılın son günü belli olacak. Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, marketlerin çevresel sürdürülebilirlik için gerçekleştirilen bir uygulamadan kâr sağlamasının doğru olmadığını belirtti.

Marketlerde 25 kuruşa satılan poşetlere zam yapılması gündemde. 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle çevreye etkisi nedeniyle paralı hale getirilen market poşetlerinde fiyat bu yıl sonu itibariyle tekrar belirlenecek.

25 kuruşluk market poşetlerinden devletin aldığı pay yeniden değerleme oranında artınca marketlerin aldığı pay azalmaya devam ediyor. Marketlerse bu duruma karşı poşet fiyatlarına zam talep etti. 2022’de marketlerin aldığı payın sıfırlanacağını ve 25 kuruşun tamamının devlete gideceğini söyleyen PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, marketlerin zam talebine tepki gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.