LİSANSLAMA ÜCRETİ ÖDEYECEK

GÜNDEM 12.02.2021 - 16:31, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

LİSANSLAMA ÜCRETİ ÖDEYECEK

Google Fransa'dan sonra şimdi de İngiltere'ye telif ödeyecek. Google, Financial Times ve Reuters'ın da aralarında bulunduğu 120 yayın kuruluşu ile imzaladığı anlaşmaya göre söz konusu kaynaklardan yansıyan haberler için lisanslama ücreti ödeyecek. Karar diğer ülkelerdeki yayıncılar için de emsal teşkil ediyor. Google Fransa'dan sonra şimdi de İngiltere'ye telif ödeyecek. Google, Financial Times ve Reuters'ın da aralarında bulunduğu 120 yayın kuruluşu ile imzaladığı anlaşmaya göre söz konusu kaynaklardan yansıyan haberler için lisanslama ücreti ödeyecek. "DİĞER ÜLKELERE YANSIMASI SÖZ KONUSU" A Haber Muhabiri Alpaslan Düven, "Google tarafından yayıncılara yapılacak ödemeler raporlamalar sonucu belirlenecek. Ve kullanıcılar Google News ve Google Discovery'a tıkladıklarında yayıncının sitesindeki tam makaleye yönlendirilmiş olacaklar. Google'ın İngiltere ve İrlanda'nın Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü, 'Yeni ürün deneyimimiz ve haberler için lisanslama programımız İngiltere'deki yerel ve ulusal bağımsız yayıncılarla birlikte kullanıma sunulmaya başlayacaktır' ifadelerini dile getirdi. Google'ın bu ödeme uygulamasının dünyanın diğer farklı ülkelerine de yayılması söz konusu. Bu durumda Google'ın nasıl bir tavır alacağı da tartışma söz konusu." dedi. AVRUPA PARLAMENTOSU DA HAREKETE GEÇTİ İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre, Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, Google ve Facebook gibi dijital platformlar karşısında yayıncıların elini güçlendirmek üzere düzenlemeleri gündeme getirebilir. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 15 Aralık 2020'de dijital platformlara, kuralları ihlal etmeleri halinde yıllık cirolarının yüzde 10'u kadar para cezası uygulanmasını içeren 'Dijital Hizmet Yasası' ve 'Ditital Pazar Yasası' tasarını yayımlamıştı. Avrupa Parlementosu'nda tasarıya, yayıncıların elini güçlendirecek yeni düzenlemelerin eklenebileceği belirtildi. FT, böylesi bir düzenlemenin, haberler üzerinden kazandığı parayı yayıncılarla paylaşmak istemeyen Google'a ciddi bir darbe olacağını yazdı.

Google Fransa'dan sonra şimdi de İngiltere'ye telif ödeyecek. Google, Financial Times ve Reuters'ın da aralarında bulunduğu 120 yayın kuruluşu ile imzaladığı anlaşmaya göre söz konusu kaynaklardan yansıyan haberler için lisanslama ücreti ödeyecek. Karar diğer ülkelerdeki yayıncılar için de emsal teşkil ediyor.

Google Fransa'dan sonra şimdi de İngiltere'ye telif ödeyecek. Google, Financial Times ve Reuters'ın da aralarında bulunduğu 120 yayın kuruluşu ile imzaladığı anlaşmaya göre söz konusu kaynaklardan yansıyan haberler için lisanslama ücreti ödeyecek.

"DİĞER ÜLKELERE YANSIMASI SÖZ KONUSU"

A Haber Muhabiri Alpaslan Düven, "Google tarafından yayıncılara yapılacak ödemeler raporlamalar sonucu belirlenecek. Ve kullanıcılar Google News ve Google Discovery'a tıkladıklarında yayıncının sitesindeki tam makaleye yönlendirilmiş olacaklar. Google'ın İngiltere ve İrlanda'nın Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü, 'Yeni ürün deneyimimiz ve haberler için lisanslama programımız İngiltere'deki yerel ve ulusal bağımsız yayıncılarla birlikte kullanıma sunulmaya başlayacaktır' ifadelerini dile getirdi. Google'ın bu ödeme uygulamasının dünyanın diğer farklı ülkelerine de yayılması söz konusu. Bu durumda Google'ın nasıl bir tavır alacağı da tartışma söz konusu." dedi.

AVRUPA PARLAMENTOSU DA HAREKETE GEÇTİ

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre, Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, Google ve Facebook gibi dijital platformlar karşısında yayıncıların elini güçlendirmek üzere düzenlemeleri gündeme getirebilir.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 15 Aralık 2020'de dijital platformlara, kuralları ihlal etmeleri halinde yıllık cirolarının yüzde 10'u kadar para cezası uygulanmasını içeren 'Dijital Hizmet Yasası' ve 'Ditital Pazar Yasası' tasarını yayımlamıştı.

Avrupa Parlementosu'nda tasarıya, yayıncıların elini güçlendirecek yeni düzenlemelerin eklenebileceği belirtildi. FT, böylesi bir düzenlemenin, haberler üzerinden kazandığı parayı yayıncılarla paylaşmak istemeyen Google'a ciddi bir darbe olacağını yazdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.