KURALLARA UYMAYANLAR GBT İLE BULUNACAK!

SAĞLIK 06.08.2020 - 09:48, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

KURALLARA UYMAYANLAR GBT İLE BULUNACAK!

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan, karantina kurallarına uymayanların GBT sorgulaması ile idari para cezasına çarptırılacağını belirtti. Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan, COVİD-19 pozitif temaslı vatandaşların 14 gün kuralına uymaları konusunda uyararak, kurallara uymayanlara GBT sorgulaması sonrasında para cezasına çarptırılacağını açıkladı. Müdür Doğan yaptığı açıklamada, “Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs vakalarının ardından pozitif temaslı vatandaşlarımıza ve temaslılarına Müdürlüğümüz ekiplerince Filyasyon uygulaması yapılarak 14 gün kuralına uymaları konusunda bilgilendirme yapılmaktadır. Talimatlara uymayanlara 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle suç duyurusunda bulunulmakta, idari para cezası uygulanmakta, belirlenecek yerde karantinaya alınmayı da kabul etmiş olmaktadır. Toplumunun sağlığı için evlerinde izole olması gereken vatandaşlarımızın, karantina kuralına uymayıp dışarıya çıkması sonucunda kolluk kuvvetlerinin yapacağı GBT ile para ve idari ceza uygulanacağı unutulmamalıdır. Covid-19 pozitif ve temaslı vatandaşlarımızın kendilerinin ve halkımızın sağlığı için 14 kurala uyması büyük önem arz etmektedir.” İfadelerini kullandı.

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan, karantina kurallarına uymayanların GBT sorgulaması ile idari para cezasına çarptırılacağını belirtti.

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan, COVİD-19 pozitif temaslı vatandaşların 14 gün kuralına uymaları konusunda uyararak, kurallara uymayanlara GBT sorgulaması sonrasında para cezasına çarptırılacağını açıkladı. Müdür Doğan yaptığı açıklamada, “Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs vakalarının ardından pozitif temaslı vatandaşlarımıza ve temaslılarına Müdürlüğümüz ekiplerince Filyasyon uygulaması yapılarak 14 gün kuralına uymaları konusunda bilgilendirme yapılmaktadır. Talimatlara uymayanlara 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle suç duyurusunda bulunulmakta, idari para cezası uygulanmakta, belirlenecek yerde karantinaya alınmayı da kabul etmiş olmaktadır. Toplumunun sağlığı için evlerinde izole olması gereken vatandaşlarımızın, karantina kuralına uymayıp dışarıya çıkması sonucunda kolluk kuvvetlerinin yapacağı GBT ile para ve idari ceza uygulanacağı unutulmamalıdır. Covid-19 pozitif ve temaslı vatandaşlarımızın kendilerinin ve halkımızın sağlığı için 14 kurala uyması büyük önem arz etmektedir.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.