“Kurallara uymak hayat kurtarır”

GEBZE 30.11.2020 - 12:38, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“Kurallara uymak hayat kurtarır”

GÖKHAN ALTINTAŞ SÜRÜCÜLERİ UYARDI
Altınlas Otomotiv sahibi Gökhan Altıntaş, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı “AFAD” ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Kış Tedbirleri Genelgeleri kapsamında yarın başlayacak olan kış lastiği takma zorunluluğu ile ilgili açıklama yaparak, “Kurallara uymak hayat kurtarır” dedi. Altınlas Otomotiv sahibi Gökhan Altıntaş, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı “AFAD” ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Kış Tedbirleri Genelgeleri kapsamında yarın başlayacak olan kış lastiği takma zorunluluğu ile ilgili açıklama yaptı. Altıntaş açıklamasında, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara kış lastiği takılmasını, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tuttuğunu söyleyerek, 1 Aralık'ta başlayacak kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Nisan 2021'e kadar devam edeceğini belirtti. KAZALARIN ÖNLENEBİLMESİ İÇİN DEĞİŞİM ŞART Altıntaş, trafiğin güvenli seyredebilmesi ve trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için lastik değişiminin büyük önem taşıdığını söyledi. Bir araçta kazaya sebebiyet veren unsurların başında lastiğin geldiğini belirten Altıntaş, kullanılan lastiklerin mevsime uygun olması gerektiğini, hava sıcaklıkları 7 dereceye ve altına indiğinde, artık kışlık lastikleri takmanın zamanı gelmiş olduğunun belirterek, “Kışın meydana gelen trafik kazalarının sebebi çoğunlukla mevsime uygun olmayan lastiklerin kullanılmasıdır. Çünkü yaz lastikleri soğuk havalarda, karlı ve buzlu zeminlerde tutunma kaybına, frenlemelerde kaymaya, savrulmaya ve hakimiyet kaybına yol açar. Sürücüler hem kendi güvenlikleri hem de diğer sürücülerin ve yolcuların güvenliği için bu kurala uyarak bir an önce lastik değişimini yapmalılar." diye konuştu. LASTİKLERİN ÖMRÜNE DİKKAT Sürücüleri, 1 Aralık'tan önce lastik değişimlerini yapmaları yönünde uyaran Gökhan Altıntaş, kış lastiği takılması kadar bilinçli lastik alımının da büyük önem taşıdığını dile getirdi. Altıntaş,” vatandaşlar mutlaka lastik ömrüne dikkat etmesi gerekiyor. Lastik alınırken mutlaka tarihine bakmak gerekiyor. Çünkü lastik kullanılmamış olsa bile belli bir raf ömrü vardır. Bekletilmiş lastikler özelliğini kaybeder ve balans tutmaz." dedi.
GÖKHAN ALTINTAŞ SÜRÜCÜLERİ UYARDI

Altınlas Otomotiv sahibi Gökhan Altıntaş, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı “AFAD” ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Kış Tedbirleri Genelgeleri kapsamında yarın başlayacak olan kış lastiği takma zorunluluğu ile ilgili açıklama yaparak, “Kurallara uymak hayat kurtarır” dedi.

Altınlas Otomotiv sahibi Gökhan Altıntaş, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı “AFAD” ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Kış Tedbirleri Genelgeleri kapsamında yarın başlayacak olan kış lastiği takma zorunluluğu ile ilgili açıklama yaptı. Altıntaş açıklamasında, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara kış lastiği takılmasını, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tuttuğunu söyleyerek, 1 Aralık'ta başlayacak kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Nisan 2021'e kadar devam edeceğini belirtti.

KAZALARIN ÖNLENEBİLMESİ İÇİN DEĞİŞİM ŞART

Altıntaş, trafiğin güvenli seyredebilmesi ve trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için lastik değişiminin büyük önem taşıdığını söyledi. Bir araçta kazaya sebebiyet veren unsurların başında lastiğin geldiğini belirten Altıntaş, kullanılan lastiklerin mevsime uygun olması gerektiğini, hava sıcaklıkları 7 dereceye ve altına indiğinde, artık kışlık lastikleri takmanın zamanı gelmiş olduğunun belirterek, “Kışın meydana gelen trafik kazalarının sebebi çoğunlukla mevsime uygun olmayan lastiklerin kullanılmasıdır. Çünkü yaz lastikleri soğuk havalarda, karlı ve buzlu zeminlerde tutunma kaybına, frenlemelerde kaymaya, savrulmaya ve hakimiyet kaybına yol açar. Sürücüler hem kendi güvenlikleri hem de diğer sürücülerin ve yolcuların güvenliği için bu kurala uyarak bir an önce lastik değişimini yapmalılar." diye konuştu.

LASTİKLERİN ÖMRÜNE DİKKAT

Sürücüleri, 1 Aralık'tan önce lastik değişimlerini yapmaları yönünde uyaran Gökhan Altıntaş, kış lastiği takılması kadar bilinçli lastik alımının da büyük önem taşıdığını dile getirdi. Altıntaş,” vatandaşlar mutlaka lastik ömrüne dikkat etmesi gerekiyor. Lastik alınırken mutlaka tarihine bakmak gerekiyor. Çünkü lastik kullanılmamış olsa bile belli bir raf ömrü vardır. Bekletilmiş lastikler özelliğini kaybeder ve balans tutmaz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.