Kömürcüler OSB’ye dev ceza

Dilovası 07.10.2020 - 10:15, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Kömürcüler OSB’ye dev ceza

Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’nde bir firmada depolanan kömürlerin yanması nedeniyle yayılan kokudan rahatsız olan vatandaşlar eylem yaptı. Kocaeli Valiliği ise firmaya 265 bin TL ceza kesti. Dilovası'nda tahliye edilmesine karar verilen Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Atakaş Tic. Aş’de kömür yığınının içinde yanma meydana geldi. 2 gündür bölgeden yayılan kötü koku bölge halkını rahatsız etti. Dilovası Turgut Özal Mahallesi ve diğer mahallelerde yaşayan yaklaşık 150 kişi, akşam saatlerinde Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nin önüne yürüdü. Vatandaşlar organize sanayi bölgesinin önünde kömür yüklü kamyon girişlerini engelledi. Bölgeye gelen polis ekipleri önlem alırken, öfkeli kalabalık sakinleştirdi. SABIRLI OLUN Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nin önüne gelerek eylem yapan vatandaşlarla görüştü. Kaymakam Alkan kötü kokuya neden olan firmaya 88 bin TL ceza kesildiğini, Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nin tahliye edilmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, yangının söndürülmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Alkan, kolay bir çalışma olmadığını söndürme çalışmaları için kömür yığınının tek tek ayıklandığını belirterek, vatandaşlardan sabırlı olmalarını istedi. Kaymakam Alkan’ın yaptığı açıklamalardan sonra kalabalık bölgeden ayrıldı. KOCAELİ VALİLİĞİ’NDEN 265 BİN TİL CEZA Kocaeli Valiliği ise Dilovası, Çerkeşli mevkiinde bulunan Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette olan Atakaş Tic. Aş.’de 05.10.2020 tarihinde kömürlerin yanması sonucu oluşan gaz ve koku sebebiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından söz konusu tesise 88.499 TL idari yaptırım cezası uygulanmıştı. Ancak 06.10.2020 tarihinde kömür yangınının, koku ve gaz emisyonunun devam ettiği tespit edildiğinden bahse konu tesise tekrar 176 bin 998 TL idari yaptırım cezası uygulandı. Böylece tesise toplam 265 bin 497 TL idari para cezası verildi. Söndürme işlemlerinin devam ettiği ifade edilirken, Valiliğin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Dilovası Kaymakamlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerince sorunun en kısa sürede çözülmesi için tedbirler alınmaya devam edileceği belirtildi.

Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’nde bir firmada depolanan kömürlerin yanması nedeniyle yayılan kokudan rahatsız olan vatandaşlar eylem yaptı. Kocaeli Valiliği ise firmaya 265 bin TL ceza kesti.

Dilovası'nda tahliye edilmesine karar verilen Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Atakaş Tic. Aş’de kömür yığınının içinde yanma meydana geldi. 2 gündür bölgeden yayılan kötü koku bölge halkını rahatsız etti. Dilovası Turgut Özal Mahallesi ve diğer mahallelerde yaşayan yaklaşık 150 kişi, akşam saatlerinde Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nin önüne yürüdü. Vatandaşlar organize sanayi bölgesinin önünde kömür yüklü kamyon girişlerini engelledi. Bölgeye gelen polis ekipleri önlem alırken, öfkeli kalabalık sakinleştirdi.

SABIRLI OLUN

Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nin önüne gelerek eylem yapan vatandaşlarla görüştü. Kaymakam Alkan kötü kokuya neden olan firmaya 88 bin TL ceza kesildiğini, Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nin tahliye edilmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, yangının söndürülmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Alkan, kolay bir çalışma olmadığını söndürme çalışmaları için kömür yığınının tek tek ayıklandığını belirterek, vatandaşlardan sabırlı olmalarını istedi. Kaymakam Alkan’ın yaptığı açıklamalardan sonra kalabalık bölgeden ayrıldı.

KOCAELİ VALİLİĞİ’NDEN 265 BİN TİL CEZA

Kocaeli Valiliği ise Dilovası, Çerkeşli mevkiinde bulunan Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette olan Atakaş Tic. Aş.’de 05.10.2020 tarihinde kömürlerin yanması sonucu oluşan gaz ve koku sebebiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından söz konusu tesise 88.499 TL idari yaptırım cezası uygulanmıştı. Ancak 06.10.2020 tarihinde kömür yangınının, koku ve gaz emisyonunun devam ettiği tespit edildiğinden bahse konu tesise tekrar 176 bin 998 TL idari yaptırım cezası uygulandı. Böylece tesise toplam 265 bin 497 TL idari para cezası verildi. Söndürme işlemlerinin devam ettiği ifade edilirken, Valiliğin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Dilovası Kaymakamlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerince sorunun en kısa sürede çözülmesi için tedbirler alınmaya devam edileceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.