KOCAELİLİ TİYATROCULAR, İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ’NDE SEYİRCİSİYLE BULUŞTU!

KÜLTÜR-SANAT 22.11.2021 - 11:43, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

KOCAELİLİ TİYATROCULAR, İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ’NDE SEYİRCİSİYLE BULUŞTU!

Kocaeli Şehir Tiyatroları, 15 yıl aradan sonra Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivalinde Vişne Bahçesi oyunu ile seyirci karşısına çıktı Kocaeli Şehir Tiyatroları, Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivalinde Vişne Bahçesi oyunu ile seyirci karşısına çıktı. İstanbul Ataşehir Das Das Sahnesinde seyirci karşısına çıkan Vişne Bahçesine, tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Yerli ve yabancı çok özel yapımların yer aldığı festivalde 15 yıl sonra sahne alan Kocaeli Şehir Tiyatrosu, önemli bir başarıya daha imza attı. FESTİVAL HEYECANI YAŞANIYOR Yerli ve yabancı tiyatro ve dans topluluklarının izleyiciyle buluştuğu uluslararası bir etkinlik olan İstanbul Tiyatro Festivali, ilk kez 1989 yılında gerçekleştirildi. Her yıl kasım ayında, iki haftalık süreyle düzenlenen festival kapsamındaki yapımlar ve topluluklar, hem izleyiciye hem de sanat dünyasına farklı açılımlar kazandırıyor; ulusal ve uluslararası, klasik ve çağdaş yorumlar, İstanbul Tiyatro Festivali merceğinden sahnelere yansıyor. Pandemi nedeniyle geçen yıl yapılamayan festival, bu yıl yine kasım ayında gerçekleştirildi. Kocaeli Şehir Tiyatrosu, İstanbul Tiyatro Festivaline Vişne Bahçesi oyunuyla katıldı. EKİP VE OYUNCU KADROSU Yazan: Anton Pavloviç Çehov, Yönetmen: Mehmet Birkiye, Çeviren: Belgi Paksoy, Dekor Tasarımcısı: Efter Tunç, Kostüm Tasarımcısı: Ayşegül Alev, Işık Tasarımcısı: Cem Yılmazer, Müzik: Fırat Akarcalı, Koreograf: Tuğçe Tuna, Efekt Tasarımcısı: Ahmet Tanık, Dramaturg: Melih Korukçu, Yönetmen Yardımcısı: Arzu Bigat Baril, Reji Yardımcısı: Azer Şelte. Oyuncular; Esra Bezen Bilgin, Ezgi Özbalı, Seda Güven Şahin, Nuri Karadeniz, H.Fatih Sevdi, Başar Alemdar, Bülent Baytar, Emre Işık, Zeynep Özan, Cüneyt Gürbüz, İlker Bağlam, Sarper Saydam, Sezen Düzakar Çetindaş, Duygu Mine Özcan, Tunç Efe, Nursel Çeliktürk, Semih Eraslan.

Kocaeli Şehir Tiyatroları, 15 yıl aradan sonra Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivalinde Vişne Bahçesi oyunu ile seyirci karşısına çıktı

Kocaeli Şehir Tiyatroları, Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivalinde Vişne Bahçesi oyunu ile seyirci karşısına çıktı. İstanbul Ataşehir Das Das Sahnesinde seyirci karşısına çıkan Vişne Bahçesine, tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Yerli ve yabancı çok özel yapımların yer aldığı festivalde 15 yıl sonra sahne alan Kocaeli Şehir Tiyatrosu, önemli bir başarıya daha imza attı.

FESTİVAL HEYECANI YAŞANIYOR

Yerli ve yabancı tiyatro ve dans topluluklarının izleyiciyle buluştuğu uluslararası bir etkinlik olan İstanbul Tiyatro Festivali, ilk kez 1989 yılında gerçekleştirildi. Her yıl kasım ayında, iki haftalık süreyle düzenlenen festival kapsamındaki yapımlar ve topluluklar, hem izleyiciye hem de sanat dünyasına farklı açılımlar kazandırıyor; ulusal ve uluslararası, klasik ve çağdaş yorumlar, İstanbul Tiyatro Festivali merceğinden sahnelere yansıyor. Pandemi nedeniyle geçen yıl yapılamayan festival, bu yıl yine kasım ayında gerçekleştirildi. Kocaeli Şehir Tiyatrosu, İstanbul Tiyatro Festivaline Vişne Bahçesi oyunuyla katıldı.

EKİP VE OYUNCU KADROSU

Yazan: Anton Pavloviç Çehov, Yönetmen: Mehmet Birkiye, Çeviren: Belgi Paksoy, Dekor Tasarımcısı: Efter Tunç, Kostüm Tasarımcısı: Ayşegül Alev, Işık Tasarımcısı: Cem Yılmazer, Müzik: Fırat Akarcalı, Koreograf: Tuğçe Tuna, Efekt Tasarımcısı: Ahmet Tanık, Dramaturg: Melih Korukçu, Yönetmen Yardımcısı: Arzu Bigat Baril, Reji Yardımcısı: Azer Şelte. Oyuncular; Esra Bezen Bilgin, Ezgi Özbalı, Seda Güven Şahin, Nuri Karadeniz, H.Fatih Sevdi, Başar Alemdar, Bülent Baytar, Emre Işık, Zeynep Özan, Cüneyt Gürbüz, İlker Bağlam, Sarper Saydam, Sezen Düzakar Çetindaş, Duygu Mine Özcan, Tunç Efe, Nursel Çeliktürk, Semih Eraslan.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.