KOCAELİ POLİSİ KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ

KOCAELİ 25.11.2020 - 16:09, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

KOCAELİ POLİSİ KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından  “Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü” dolayısıyla anlamlı bir video yayımlandı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak, kadına karşı şiddetle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Kadın Acil Destek Uygulamasıyla (KADES), şiddet mağduru kadınlarımıza daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşıyoruz. 81 İlde kadına şiddetle mücadele anlamında kurulan kadına şiddetle mücadele büro amirlikleri çalışmalarına devam ediyor. 25 Kadım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde Kadın Destek Uygulaması(KADES) noktasında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yürüyüş yolunda halkı bilgilendirerek broşürlerle birlikte günün rengi olan turuncu maske dağıtıldı. “TEK BİR TUŞLA BİZE BİLDİREBİLİR” Etkinliğin ve günün önemine dikkat çeken Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ise açıklamalarında; “Kadına şiddetle mücadele noktasında daha etkin mücadele etmek için 81 ilde kadına şiddetle ilgili büro amirlikleri oluşturuldu. 12 ilçede 2020 Ocak ayı içerisinde bu büro amirliklerini oluşturduk. Yine bu faaliyetleri desteklemek noktasında akıllı telefonlarda KADES uygulaması var. Bunu da bütün kadınlarımız telefonlarına ücretsiz olarak indirebilir. Amacımız ise şiddete maruz kalan kadınlarımız tek bir tuşla bize bildirebilirler” dedi. “KOCAELİ’DE BULAŞI EN AZA İNDİRMEK İSTİYORUZ” Sözlerine devam eden Tipioğlu emniyet ekiplerinin pandemi sürecinde de özverili çalışmalarına dikkat çekerek; “Yine ülkemiz ve dünyamız bir pandemi sürecinden geçiyor. Kocaelili vatandaşlarımızı, ülkemizi milletimizi korumak amacıyla mücadele ediyor. Bir güne 20-25 bin insana GBT uygulaması yapıyoruz. Karantina ihlali yapmak için de çok ciddi sayıda adreslere kontrol yapıyorlar. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü diğer kurumlarımızla da bu işle mücadelede eş değer ve uyum içerisinde çok ciddi mücadele ediyorlar. Emniyet Müdürlüğü’nde çalışan her arkadaşımız üstün bir gayret gösteriyor. Kocaeli üretimin en üst ildir. Buradaki bir eksiklik, aksaklık ülkemizi her yönden etkileyeceği için Kocaeli’de bulaşı en aza indirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. YÜZDE 50 AZALMA Pandemi sürecinde asayişin de işleyişinin aynen devam ettiğini ve hiçbir aksaklık yaşanmadığına da vurgu yapan Tipioğlu; “Kocaeli Emniyet Müdürlüğü suçun işlenmeden önlenmesi anlamında çok ciddi bir gayret gösteriyor. 2019’un ilk 10 ayıyla 2020’nin ilk ayı kıyaslandığında hırsızlık, yan kesicilik ve benzeri olaylarda yüzde 50 bir azalma olduğunu görüyoruz. Bu da arkadaşlarımızın üstün bir görev aşkıyla yapılan mücadeleden kaynaklanıyor. Bu manada da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı. Tipioğlu açıklamalarının ardından emniyet ekipleriyle birlikte halka maske, broşür dağıtarak KADES uygulamasına ve kadına şiddetle mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından  “Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü” dolayısıyla anlamlı bir video yayımlandı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak, kadına karşı şiddetle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Kadın Acil Destek Uygulamasıyla (KADES), şiddet mağduru kadınlarımıza daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşıyoruz. 81 İlde kadına şiddetle mücadele anlamında kurulan kadına şiddetle mücadele büro amirlikleri çalışmalarına devam ediyor. 25 Kadım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde Kadın Destek Uygulaması(KADES) noktasında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yürüyüş yolunda halkı bilgilendirerek broşürlerle birlikte günün rengi olan turuncu maske dağıtıldı.

“TEK BİR TUŞLA BİZE BİLDİREBİLİR”

Etkinliğin ve günün önemine dikkat çeken Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ise açıklamalarında; “Kadına şiddetle mücadele noktasında daha etkin mücadele etmek için 81 ilde kadına şiddetle ilgili büro amirlikleri oluşturuldu. 12 ilçede 2020 Ocak ayı içerisinde bu büro amirliklerini oluşturduk. Yine bu faaliyetleri desteklemek noktasında akıllı telefonlarda KADES uygulaması var. Bunu da bütün kadınlarımız telefonlarına ücretsiz olarak indirebilir. Amacımız ise şiddete maruz kalan kadınlarımız tek bir tuşla bize bildirebilirler” dedi.

“KOCAELİ’DE BULAŞI EN AZA İNDİRMEK İSTİYORUZ”

Sözlerine devam eden Tipioğlu emniyet ekiplerinin pandemi sürecinde de özverili çalışmalarına dikkat çekerek; “Yine ülkemiz ve dünyamız bir pandemi sürecinden geçiyor. Kocaelili vatandaşlarımızı, ülkemizi milletimizi korumak amacıyla mücadele ediyor. Bir güne 20-25 bin insana GBT uygulaması yapıyoruz. Karantina ihlali yapmak için de çok ciddi sayıda adreslere kontrol yapıyorlar. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü diğer kurumlarımızla da bu işle mücadelede eş değer ve uyum içerisinde çok ciddi mücadele ediyorlar. Emniyet Müdürlüğü’nde çalışan her arkadaşımız üstün bir gayret gösteriyor. Kocaeli üretimin en üst ildir. Buradaki bir eksiklik, aksaklık ülkemizi her yönden etkileyeceği için Kocaeli’de bulaşı en aza indirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 50 AZALMA

Pandemi sürecinde asayişin de işleyişinin aynen devam ettiğini ve hiçbir aksaklık yaşanmadığına da vurgu yapan Tipioğlu; “Kocaeli Emniyet Müdürlüğü suçun işlenmeden önlenmesi anlamında çok ciddi bir gayret gösteriyor. 2019’un ilk 10 ayıyla 2020’nin ilk ayı kıyaslandığında hırsızlık, yan kesicilik ve benzeri olaylarda yüzde 50 bir azalma olduğunu görüyoruz. Bu da arkadaşlarımızın üstün bir görev aşkıyla yapılan mücadeleden kaynaklanıyor. Bu manada da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı. Tipioğlu açıklamalarının ardından emniyet ekipleriyle birlikte halka maske, broşür dağıtarak KADES uygulamasına ve kadına şiddetle mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.