Kocaeli’nin 14. OSB’si meclisten geçti!

Dilovası 13.07.2021 - 14:16, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Kocaeli’nin 14. OSB’si meclisten geçti!

Dilovası’nda yeni kurulacak olan OSB, Kocaeli Büyükşehir Belediye meclis gündemine geldi. CHP’nin karşı çıktığı OSB, AK Partili meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.
Kocaeli’nde kurulacak olan 147. OSB olan KOBİ OSB, Büyükşehir Belediye Meclis gündemine geldi. OSB’nin sınırlarının imar planlarına işlenmesi ile ilgili gündem maddesi ile ilgili konuşan CHP’li Meclis Üyesi Orhan Tanış, “Islah fobi OSB alanı olarak ilan ediliyor. Islah OSB’nin gerekli şeyleri yerine getirmesinin ardından geçen sene tüzel kişilik kazanıyor. Birçok yetki yönetmelik gereği OSB’ye devretmekte, bu da belediyelerin gelirlerinde azalma olmaktadır. Bu OSB’lerin 6 tanesi Dilovası’nda. Dilovası Belediyesi’nin itirazı var. Hem bizim hem de Büyükşehir’in yer seçiminde itirazları dikkate alınmadı. Burada pek çok yetkinin belediyelerden alınması OSB’ye verilmesi, OSB’leri artık kendi sınırları içerisinde Cumhuriyet hürriyetine kavuşturuyor” ifadelerini kullandı. BÜYÜKŞEHİR’İN YETKİSİ YOK Büyükşehir’in OSB içerisinde denetim yapma yetkisinin olmadığını dile getiren Orhan Tanış, “Buraya yapılacak olan ulaşım altyapısı, çalışacak olan insanların barınması vs. belediyelere maliyet getirmektedir. Büyükşehir ve belediyeler buralarda bir altyapı çalışması yapacağı zaman kendi sınırlarına 1 metre bile girilmesini kabul etmiyorlar. Büyükşehir belediyesinin OSB içerisinde bir denetim yapma yetkisi bile yok. 4562 sayılı OSB kanununda yetkilerin yeniden değerlendirilmesi, maddelerin tekrar düzenlenmesi gerekmektedir. Mecliste kabul edilen konuda 11 yıldır pek bir adım atılmadığını görüyoruz” diye konuştu. Madde, AK Partililerin oyuyla geçti.
Dilovası’nda yeni kurulacak olan OSB, Kocaeli Büyükşehir Belediye meclis gündemine geldi. CHP’nin karşı çıktığı OSB, AK Partili meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

Kocaeli’nde kurulacak olan 147. OSB olan KOBİ OSB, Büyükşehir Belediye Meclis gündemine geldi. OSB’nin sınırlarının imar planlarına işlenmesi ile ilgili gündem maddesi ile ilgili konuşan CHP’li Meclis Üyesi Orhan Tanış, “Islah fobi OSB alanı olarak ilan ediliyor. Islah OSB’nin gerekli şeyleri yerine getirmesinin ardından geçen sene tüzel kişilik kazanıyor. Birçok yetki yönetmelik gereği OSB’ye devretmekte, bu da belediyelerin gelirlerinde azalma olmaktadır. Bu OSB’lerin 6 tanesi Dilovası’nda. Dilovası Belediyesi’nin itirazı var. Hem bizim hem de Büyükşehir’in yer seçiminde itirazları dikkate alınmadı. Burada pek çok yetkinin belediyelerden alınması OSB’ye verilmesi, OSB’leri artık kendi sınırları içerisinde Cumhuriyet hürriyetine kavuşturuyor” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’İN YETKİSİ YOK

Büyükşehir’in OSB içerisinde denetim yapma yetkisinin olmadığını dile getiren Orhan Tanış, “Buraya yapılacak olan ulaşım altyapısı, çalışacak olan insanların barınması vs. belediyelere maliyet getirmektedir. Büyükşehir ve belediyeler buralarda bir altyapı çalışması yapacağı zaman kendi sınırlarına 1 metre bile girilmesini kabul etmiyorlar. Büyükşehir belediyesinin OSB içerisinde bir denetim yapma yetkisi bile yok. 4562 sayılı OSB kanununda yetkilerin yeniden değerlendirilmesi, maddelerin tekrar düzenlenmesi gerekmektedir. Mecliste kabul edilen konuda 11 yıldır pek bir adım atılmadığını görüyoruz” diye konuştu. Madde, AK Partililerin oyuyla geçti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.