Kocaeli’de otellere koronavirüs düzenlemesi!

KOCAELİ 29.11.2020 - 11:41, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Kocaeli’de otellere koronavirüs düzenlemesi!

İçişleri Bakanlığı, otel ve konaklama tesislerinin restoran ile lokantalarına yönelik valiliklere genelge gönderdi. Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada dışarı dışarıya paket servisi yoluyla satış yapmalarının yasak olduğu açıklandı. İçişleri Bakanlığı, valiliklere ‘Konaklama Tesislerindeki Restoranlar’ başlıklı genelge gönderdi. Genelge sonrası Kocaeli Valiliği, uyulması gereken kurallar ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre, yeme ­ içme yerleri için getirilen kısıtlamalardan istisna tutulan otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranların sadece konaklama yapan müşterilerine yönelik yemek hizmeti verecek.  Otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranların dışarıya paket servisi yoluyla satış yapmalarına müsaade edilmeyecek. Bunun yanında, konaklama yapan müşterilerin bildirildiği kolluk birimlerince yapılacak denetimlerde, otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda bulunan müşterilerin konaklama için bildirimde bulunulan kişiler arasında olup olmadığının muhakkak kontrol edilecek. Kimlik Bildirme Kanunu çerçevesinde yapılan bildirimlerle otel ve konaklama tesislerinin kendi kayıtları arasında tutarsızlık olup olmadığı denetlenecek. Otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında saat 22.00’den sonra müzik yayınına (canlı müzik, kayıt dinletilmesi vb. her türlü yayın dahil) hiçbir şartta izin verilmeyecek.

İçişleri Bakanlığı, otel ve konaklama tesislerinin restoran ile lokantalarına yönelik valiliklere genelge gönderdi. Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada dışarı dışarıya paket servisi yoluyla satış yapmalarının yasak olduğu açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere ‘Konaklama Tesislerindeki Restoranlar’ başlıklı genelge gönderdi. Genelge sonrası Kocaeli Valiliği, uyulması gereken kurallar ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre, yeme ­ içme yerleri için getirilen kısıtlamalardan istisna tutulan otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranların sadece konaklama yapan müşterilerine yönelik yemek hizmeti verecek.  Otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranların dışarıya paket servisi yoluyla satış yapmalarına müsaade edilmeyecek. Bunun yanında, konaklama yapan müşterilerin bildirildiği kolluk birimlerince yapılacak denetimlerde, otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda bulunan müşterilerin konaklama için bildirimde bulunulan kişiler arasında olup olmadığının muhakkak kontrol edilecek. Kimlik Bildirme Kanunu çerçevesinde yapılan bildirimlerle otel ve konaklama tesislerinin kendi kayıtları arasında tutarsızlık olup olmadığı denetlenecek. Otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında saat 22.00’den sonra müzik yayınına (canlı müzik, kayıt dinletilmesi vb. her türlü yayın dahil) hiçbir şartta izin verilmeyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.