KOCAELİ’DE BAKIN KAÇ İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ?

KOCAELİ 08.02.2021 - 16:27, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

KOCAELİ’DE BAKIN KAÇ İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ?

Kocaeli’de ocak ayında meydana gelen iş cinayetlerinde 6 işçi yaşamı yitirdi. Patronların servetine servet katma hırsına devletin ihmalkârlığının da eklenmesiyle işçilerin canı hiçe sayılıyor. İşçi Sağlığı İş Güvenliği (İSİG) Meclisi verilerine göre, ocak ayında en az 199 işçi iş cinayetlerine kurban gitti. Ölümler en çok sağlık, ticaret/ eğitim/büro, taşımacılık, inşaat, tarım, metal, güvenlik, belediye, madencilik ve konaklama işkollarında gerçekleşti. En fazla ölüm nedenleri sırasıyla Covid-19, trafik/servis kazası, ezilme/göçük, yüksekten düşme, kalp krizi, şiddet, zehirlenme/boğulma, intihar ve elektrik çarpması olarak sıralandı. Ocak ayında en fazla ölüm İstanbul’da yaşandı. İstanbul’ 20 işçi iş cinayetleri sebebiyle yaşamını yitirdi. Kocaeli’de ise Ocak ayında hayatını kaybeden işçi sayısının 6 olduğu açıklandı. ​

Kocaeli’de ocak ayında meydana gelen iş cinayetlerinde 6 işçi yaşamı yitirdi. Patronların servetine servet katma hırsına devletin ihmalkârlığının da eklenmesiyle işçilerin canı hiçe sayılıyor. İşçi Sağlığı İş Güvenliği (İSİG) Meclisi verilerine göre, ocak ayında en az 199 işçi iş cinayetlerine kurban gitti. Ölümler en çok sağlık, ticaret/ eğitim/büro, taşımacılık, inşaat, tarım, metal, güvenlik, belediye, madencilik ve konaklama işkollarında gerçekleşti. En fazla ölüm nedenleri sırasıyla Covid-19, trafik/servis kazası, ezilme/göçük, yüksekten düşme, kalp krizi, şiddet, zehirlenme/boğulma, intihar ve elektrik çarpması olarak sıralandı. Ocak ayında en fazla ölüm İstanbul’da yaşandı. İstanbul’ 20 işçi iş cinayetleri sebebiyle yaşamını yitirdi. Kocaeli’de ise Ocak ayında hayatını kaybeden işçi sayısının 6 olduğu açıklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.