KAYMAKAM GÜLER, ESNAF ODALARIYLA ‘KORONAVİRÜS’Ü KONUŞTU!

GEBZE 12.11.2020 - 15:39, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

KAYMAKAM GÜLER, ESNAF ODALARIYLA ‘KORONAVİRÜS’Ü KONUŞTU!

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze’de koronavirüs vakalarının artması ile birlikte alınan tedbirler ve çalışmalara ek olarak izlenecek yol haritasını belirlemek amacıyla Gebze Meslek Odaları Başkanlarının katılımları ile ‘Koronavirüs Salgını Denetimleri’ konulu toplantı gerçekleştirdi. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kamil Yılmaz, Bakkallar Odası Başkanı Secaattin Aydın, Kahveciler Odası Başkanı Barış Beşiroğlu, Minibüsçüler Odası Başkanı Şaban Epik, Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaettin Erattır, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yusuf Çalış, Kuaförler ve Berberler Odası Başkan Yardımcısı Hakan Polatlı, Şoförler Odası Başkanı Necati Kaya ve Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu süre zarfında sizlerden tedbirlerden yana fedakârlık istiyoruz. DENETİMLERİ EN ÜST SEVİYEDE TUTACAĞIZ Salgınla savaş, tek başına kurumların gücüyle kazanılamaz. Gelinen noktada desteğinize daha önce olmadığı kadar ihtiyacımız var. Bu destek için kuralcı olmanızı istemek zorundayız. Üç kuralımız var; maske, sosyal mesafe ve temizlik. Ayrıca, bugüne kadar yürütülen denetim faaliyetlerinin ötesinde yeni bir yaklaşım sergileyeceğiz. Özelikle Kaymakamlığımız başkanlığında gerçekleştirilen/koordine edilecek olan sahadaki denetim faaliyetlerine meslek odalarının da katılımlarıyla oluşturacakları ekipler vasıtasıyla kendi üye ve vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde denetimleri en üst seviyede tutacağız. UYARI VE İKAZDA BULUNULMALI Bu kapsamda meslek odalarımızca oluşturulacak komisyonlar marifetiyle her oda kendilerine bağlı üyelerinin, kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyup uymadığının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbir ve kurallara uyulması için Bakanlık ve Valiliğimiz genelgeleri doğrultusunda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde üyelerine ait iş yerlerinin denetimini yaparak, usulsüzlüklerin giderilmesi için uyarı ve ikazda bulunmalıdırlar. Uyarı ve ikazda bulunulmasına rağmen dikkate almayan iş yerleri hakkında gerekli cezai müeyyidelerin yapılması için Kaymakamlığımıza bildirilmesi gerekmektedir. TEDBİRLERE HARFİYEN UYMALIYIZ Her meslek odasının da kendi üyelerine mümkün olduğunca tedbirlere sıkı sıkıya bağlı kalmak gerektiğini hatırlatması gerekmektedir. Bu konuda oda başkanlarımız kendi mensuplarına sosyal mecra (Whatsapp, Twitter, kısa mesaj, e- posta vb.) iletişim yolları üzerinden zaman zaman uyarı ve ikazda bulunması, Covid-19 ile mücadelede çok büyük fayda sağlayacaktır. Birinin bizi ve iş yerimizi denetlemesine ihtiyaç duymadan, kendimiz tehlikenin farkına varmalı ve tedbirlere harfiyen uymalıyız.” Gebze Kaymakamı Mustafa Güler konuşmasının ardından toplantı katılımcılarına teşekkür etti.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze’de koronavirüs vakalarının artması ile birlikte alınan tedbirler ve çalışmalara ek olarak izlenecek yol haritasını belirlemek amacıyla Gebze Meslek Odaları Başkanlarının katılımları ile ‘Koronavirüs Salgını Denetimleri’ konulu toplantı gerçekleştirdi. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kamil Yılmaz, Bakkallar Odası Başkanı Secaattin Aydın, Kahveciler Odası Başkanı Barış Beşiroğlu, Minibüsçüler Odası Başkanı Şaban Epik, Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaettin Erattır, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yusuf Çalış, Kuaförler ve Berberler Odası Başkan Yardımcısı Hakan Polatlı, Şoförler Odası Başkanı Necati Kaya ve Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu süre zarfında sizlerden tedbirlerden yana fedakârlık istiyoruz.

DENETİMLERİ EN ÜST SEVİYEDE TUTACAĞIZ

Salgınla savaş, tek başına kurumların gücüyle kazanılamaz. Gelinen noktada desteğinize daha önce olmadığı kadar ihtiyacımız var. Bu destek için kuralcı olmanızı istemek zorundayız. Üç kuralımız var; maske, sosyal mesafe ve temizlik. Ayrıca, bugüne kadar yürütülen denetim faaliyetlerinin ötesinde yeni bir yaklaşım sergileyeceğiz. Özelikle Kaymakamlığımız başkanlığında gerçekleştirilen/koordine edilecek olan sahadaki denetim faaliyetlerine meslek odalarının da katılımlarıyla oluşturacakları ekipler vasıtasıyla kendi üye ve vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde denetimleri en üst seviyede tutacağız.

UYARI VE İKAZDA BULUNULMALI

Bu kapsamda meslek odalarımızca oluşturulacak komisyonlar marifetiyle her oda kendilerine bağlı üyelerinin, kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyup uymadığının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbir ve kurallara uyulması için Bakanlık ve Valiliğimiz genelgeleri doğrultusunda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde üyelerine ait iş yerlerinin denetimini yaparak, usulsüzlüklerin giderilmesi için uyarı ve ikazda bulunmalıdırlar. Uyarı ve ikazda bulunulmasına rağmen dikkate almayan iş yerleri hakkında gerekli cezai müeyyidelerin yapılması için Kaymakamlığımıza bildirilmesi gerekmektedir.

TEDBİRLERE HARFİYEN UYMALIYIZ

Her meslek odasının da kendi üyelerine mümkün olduğunca tedbirlere sıkı sıkıya bağlı kalmak gerektiğini hatırlatması gerekmektedir. Bu konuda oda başkanlarımız kendi mensuplarına sosyal mecra (Whatsapp, Twitter, kısa mesaj, e- posta vb.) iletişim yolları üzerinden zaman zaman uyarı ve ikazda bulunması, Covid-19 ile mücadelede çok büyük fayda sağlayacaktır. Birinin bizi ve iş yerimizi denetlemesine ihtiyaç duymadan, kendimiz tehlikenin farkına varmalı ve tedbirlere harfiyen uymalıyız.” Gebze Kaymakamı Mustafa Güler konuşmasının ardından toplantı katılımcılarına teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.