“KANUNLARI YOK SAYDILAR”

SAĞLIK 13.08.2020 - 14:49, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“KANUNLARI YOK SAYDILAR”

TÜRK SAĞLIK SEN ŞUBE BAŞKANI ÖMER ÇEKER’DEN FARABİ AÇIKLAMASI!
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi çalışanlarının Başhekimliğe teslim ettiği dilekçelerin İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilmeyerek çalışanların hukuki haklarını kullanmalarını engellenmesinden dolayı basın açıklaması gerçekleşti. Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya SBU Derince Eğitim Araştırma Hastanesi İş Yeri Temsilcisi Serap Koçhisar ile birlikte Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Baş Temsilcisi Zafer Kurt katıldı. Çeker gerçekleştirdiği açıklamada, “Başhekimlik, çalışanların dilekçelerini İl Sağlık Müdürlüğü’ne göndermesi gerekirken bunu yapmayarak kanunları yok saymıştır. Çalışanları da mağdur etmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü’nün cevaplaması gereken dilekçeleri kendisi cevaplayarak mevzuat yerine orman kanununa geçiş yapmıştır. Kendi görev ve yetki sınırlarını aşmıştır. Kendisini İl Sağlık Müdürü’nün yerine koymuştur.” dedi. TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkan Ömer Çeker yaptığı açıklamada, “Laboratuvar Teknisyenleri Kanunların kendilerine vermiş olduğu hakkı kullanarak söz konusu geçici görevlendirmelerin iptal edilmesi için İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilmek üzeri Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği ’ne 09.06.2020 tarih ve 118829028 sayılı dilekçe ile başvuruda bulunarak geçici görevlendirmeye itiraz etmiştirler. Burada ortaya tuhaflık bir durum ortaya çıkmıştır. Laboratuvar Teknisyenlerinin İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilmesi için Kuruma vermiş oldukları dilekçeleri hastane Başhekimi İl Sağlık Müdürlüğü’ne göndermeyerek dilekçeleri kendisi 13.06.2020 Tarih ve E-603 sayılı yazı ile cevaplamış çalışanların taleplerini reddetmiştir. Yani Başhekimlik bir anda kendisini İl Sağlık Müdürlüğü’nün yerine koyarak üst kurumun cevaplaması gereken dilekçeleri kendisi cevaplamıştır. Kendi görev ve yetki sınırlarını aşmıştır. Kendisini İl Sağlık Müdürü’nün yerine koymuştur. Yapılan işlem suçtur.  Usulsüz olarak yapmış olduğunuz işlemlerin yanınıza kar kalacağını sanmayın, usulsüz işlemlere karşı dün olduğu gibi bu günde gelecekte de hukuki mücadelemizi söz konusu işlemler ile ilgili olarak Kocaeli Valiliği’ne başvuru yaptık. Dilekçe hakkının kullanılmasının önüne geçen, yetkisini aşarak olmadık işlere girişenler hakkında soruşturma açılması, idari ve cezai işlem başlatılmasını istedik.  Sendika olarak konunun takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.
TÜRK SAĞLIK SEN ŞUBE BAŞKANI ÖMER ÇEKER’DEN FARABİ AÇIKLAMASI!

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi çalışanlarının Başhekimliğe teslim ettiği dilekçelerin İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilmeyerek çalışanların hukuki haklarını kullanmalarını engellenmesinden dolayı basın açıklaması gerçekleşti.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya SBU Derince Eğitim Araştırma Hastanesi İş Yeri Temsilcisi Serap Koçhisar ile birlikte Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Baş Temsilcisi Zafer Kurt katıldı. Çeker gerçekleştirdiği açıklamada, “Başhekimlik, çalışanların dilekçelerini İl Sağlık Müdürlüğü’ne göndermesi gerekirken bunu yapmayarak kanunları yok saymıştır. Çalışanları da mağdur etmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü’nün cevaplaması gereken dilekçeleri kendisi cevaplayarak mevzuat yerine orman kanununa geçiş yapmıştır. Kendi görev ve yetki sınırlarını aşmıştır. Kendisini İl Sağlık Müdürü’nün yerine koymuştur.” dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkan Ömer Çeker yaptığı açıklamada, “Laboratuvar Teknisyenleri Kanunların kendilerine vermiş olduğu hakkı kullanarak söz konusu geçici görevlendirmelerin iptal edilmesi için İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilmek üzeri Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği ’ne 09.06.2020 tarih ve 118829028 sayılı dilekçe ile başvuruda bulunarak geçici görevlendirmeye itiraz etmiştirler. Burada ortaya tuhaflık bir durum ortaya çıkmıştır. Laboratuvar Teknisyenlerinin İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilmesi için Kuruma vermiş oldukları dilekçeleri hastane Başhekimi İl Sağlık Müdürlüğü’ne göndermeyerek dilekçeleri kendisi 13.06.2020 Tarih ve E-603 sayılı yazı ile cevaplamış çalışanların taleplerini reddetmiştir. Yani Başhekimlik bir anda kendisini İl Sağlık Müdürlüğü’nün yerine koyarak üst kurumun cevaplaması gereken dilekçeleri kendisi cevaplamıştır. Kendi görev ve yetki sınırlarını aşmıştır. Kendisini İl Sağlık Müdürü’nün yerine koymuştur. Yapılan işlem suçtur.  Usulsüz olarak yapmış olduğunuz işlemlerin yanınıza kar kalacağını sanmayın, usulsüz işlemlere karşı dün olduğu gibi bu günde gelecekte de hukuki mücadelemizi söz konusu işlemler ile ilgili olarak Kocaeli Valiliği’ne başvuru yaptık. Dilekçe hakkının kullanılmasının önüne geçen, yetkisini aşarak olmadık işlere girişenler hakkında soruşturma açılması, idari ve cezai işlem başlatılmasını istedik.  Sendika olarak konunun takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.