Kadın Girişimciler, PİMTAŞ’ın ev sahipliğinde buluştu!

GÜNDEM 31.03.2021 - 12:47, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Kadın Girişimciler, PİMTAŞ’ın ev sahipliğinde buluştu!

Kadın Girişimciler, Pimtaş Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonla bir araya geldi. Programa Opet Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Tülay Kalav ve Kocaeli Sanayi Odası Kadın Girişimciler Başkanı Dilek Çınar katıldı. Etkinlikte kadın girişimcilerle buluşan Pimtaş Ar-Ge Müdürü Özlem Kozankurt “Kadın girişimciliği, üreten kadın platformunu temel alan bu etkinlikte hem farkındalığın artmasına hem de karşılıklı iletişim içinde fikirlerin paylaşılmasına büyük katkı sağladı. Burada yapılan fikir ve bilgi alışverişleri herkes için ufuk açıcı kadını cesaretlendirici bir iklim oluşturdu. Bu anlamda kadın girişimciliğinin arttırılması noktasında bütün çalışmaları çok değerli buluyorum. Bu çalışmalara inanıyoruz ki kadın girişimciliği, kadın istihdamını istediğimiz yüksek seviyelere ulaşacak” açıklamasında bulundu. PROJEMİZ ‘ÜRETEN KADIN PLATFORMU’ DÖNÜM NOKTASI OLACAK Etkinlikte projeyle ilgili de konuşan Kozankurt, ‘Kadının girişimcilikte, sosyal hayatta ve politikada güçlenmesi, üreten kadın ile toplumsal cinsiyet eşitliğin sağlanması heyecanıyla çalışıyoruz. Üreten Kadın Platformu projemizin, yeni fikirleri ile gençlere ve kadınlara ışık olma yolundayız. ‘’Evden Çık Yolun Açık’’ projesi ile kadınları sahaya çağırdıklarını, ‘’Mahalle Kumbara’’ projesi ile ihtiyaç sahiplerine yönelik proje geliştirdiklerini ve ‘’Mutfağım Bütçem’’ projesi ile çalışmayan kadınların evlerde ekonomiye katkı sağlayabileceklerini dile getirdi. Görme engelliler için ‘Gören Göz Projesi’ ile gençler içinde ‘Sınırsız Wireless’ projesinin olduğunu belirten Pimtaş Plastik, ayrıca KOBİ’lere yönelik başta fuar ve tanıtım desteği olmak üzere birçok proje geliştirdiklerini belirtti. KADIN GİRİŞİMCİLER ÜRETEN KADIN PLATFORMU İLE BÜYÜYECEK Kamu ve özel sektörün kadın girişimcilerden ürün ve hizmet alması ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Özlem Kozankurt, Türkiye’nin her bölgesinde faaliyet gösteren üreten kadın ile güçlü ve etkin bir dayanışma sağlanacak. Aynı zamanda üreten kadın platformu girişilecek yeni projeler içinde bir zemin niteliğinde. ÜRETEN KADIN İŞ DÜNYASINDA YERİNİ ALIR Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz ise, ‘Gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlikte kadınlarımızın ekonomiye katkı sağlamasında çok önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu anlamda elbirliği ile iş dünyasında olan Kadın Girişimcilerle gerçekleştireceğimiz projeler için güçlendirici ve tamamlayıcı bir güç olduğunu görüyoruz. Bu projeler ile iş kadınlarımızın güçlendiklerini, işlerinde başarıya ulaştıklarını ve diğer kadınlarımızın önünü açmak için çalıştıklarını görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ederim, yeni ufuklarda buluşmak dileğimle’ dedi.

Kadın Girişimciler, Pimtaş Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonla bir araya geldi. Programa Opet Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Tülay Kalav ve Kocaeli Sanayi Odası Kadın Girişimciler Başkanı Dilek Çınar katıldı. Etkinlikte kadın girişimcilerle buluşan Pimtaş Ar-Ge Müdürü Özlem Kozankurt “Kadın girişimciliği, üreten kadın platformunu temel alan bu etkinlikte hem farkındalığın artmasına hem de karşılıklı iletişim içinde fikirlerin paylaşılmasına büyük katkı sağladı. Burada yapılan fikir ve bilgi alışverişleri herkes için ufuk açıcı kadını cesaretlendirici bir iklim oluşturdu. Bu anlamda kadın girişimciliğinin arttırılması noktasında bütün çalışmaları çok değerli buluyorum. Bu çalışmalara inanıyoruz ki kadın girişimciliği, kadın istihdamını istediğimiz yüksek seviyelere ulaşacak” açıklamasında bulundu.

PROJEMİZ ‘ÜRETEN KADIN PLATFORMU’ DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Etkinlikte projeyle ilgili de konuşan Kozankurt, ‘Kadının girişimcilikte, sosyal hayatta ve politikada güçlenmesi, üreten kadın ile toplumsal cinsiyet eşitliğin sağlanması heyecanıyla çalışıyoruz. Üreten Kadın Platformu projemizin, yeni fikirleri ile gençlere ve kadınlara ışık olma yolundayız. ‘’Evden Çık Yolun Açık’’ projesi ile kadınları sahaya çağırdıklarını, ‘’Mahalle Kumbara’’ projesi ile ihtiyaç sahiplerine yönelik proje geliştirdiklerini ve ‘’Mutfağım Bütçem’’ projesi ile çalışmayan kadınların evlerde ekonomiye katkı sağlayabileceklerini dile getirdi. Görme engelliler için ‘Gören Göz Projesi’ ile gençler içinde ‘Sınırsız Wireless’ projesinin olduğunu belirten Pimtaş Plastik, ayrıca KOBİ’lere yönelik başta fuar ve tanıtım desteği olmak üzere birçok proje geliştirdiklerini belirtti.

KADIN GİRİŞİMCİLER ÜRETEN KADIN PLATFORMU İLE BÜYÜYECEK

Kamu ve özel sektörün kadın girişimcilerden ürün ve hizmet alması ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Özlem Kozankurt, Türkiye’nin her bölgesinde faaliyet gösteren üreten kadın ile güçlü ve etkin bir dayanışma sağlanacak. Aynı zamanda üreten kadın platformu girişilecek yeni projeler içinde bir zemin niteliğinde.

ÜRETEN KADIN İŞ DÜNYASINDA YERİNİ ALIR

Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz ise, ‘Gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlikte kadınlarımızın ekonomiye katkı sağlamasında çok önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu anlamda elbirliği ile iş dünyasında olan Kadın Girişimcilerle gerçekleştireceğimiz projeler için güçlendirici ve tamamlayıcı bir güç olduğunu görüyoruz. Bu projeler ile iş kadınlarımızın güçlendiklerini, işlerinde başarıya ulaştıklarını ve diğer kadınlarımızın önünü açmak için çalıştıklarını görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ederim, yeni ufuklarda buluşmak dileğimle’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.