“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ, TAMAMEN KALDIRDIĞINIZ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ BAŞAK”

SİYASET 13.11.2021 - 10:32, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ, TAMAMEN KALDIRDIĞINIZ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ BAŞAK”

Ataşehir’de 28 yaşındaki Başak Cengiz yolda yürürken hiç tanımadığı Can Göktuğ Boz (27) tarafından samuray kılıcıyla vahşice öldürüldü. Başak Cengiz’in öldürülmesinin ardından CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirdi. Orhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Eğitim için geldiği şehirde öldürülen gencecik bir mimar kardeşimiz Başak Cengiz. Hayatının baharında, hayallerinin çok başında ruh ve akıl sağlığı bozuk bir erkek tarafından katledildi. O saatte orda ne işi vardı, şort gitmişti, başı açıktı, seviyordum öldürdüm gibi bahanelerle değil sırf canı istediği için, kadın olarak direnemeyeceği için hiç tanımadığı bir erkek tarafından öldürüldü Başak. KADIN CİNAYETLERİ TEMELDE POLİTİKTİR Caydırıcı olmayan yasalar yüzünden, uygulamaya sokmadığınız İstanbul Sözleşmesini, tamamen kaldırdığınız için öldürüldü Başak. Kadın cinayetleri temelde politiktir. Kadınların sokakta özgürce, korkmadan dolaşabilme haklarına saldırmak bile ceza almalıyken yargı önünde erkeğin ‘takım elbise, rızası vardı, iyi hal indirimleri’ ataerkil topluma cesaret madalyası gibi sunuluyor. Kadınları sürekli hedef gösteren, namus ve ahlak gibi kavramları sadece kadın bazlı düşünen toplumsal algı değişmediği sürece kadın cinayetlerinin önü alınmaz hale gelecektir. Acımız da öfkemiz de çok büyük. Mesleki başarılarıyla adını duymak isterdik Başak Cengiz'in. Böyle bir vahşetle duyduk maalesef. Başak kardeşimize Allahtan rahmet, acılı ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.”

Ataşehir’de 28 yaşındaki Başak Cengiz yolda yürürken hiç tanımadığı Can Göktuğ Boz (27) tarafından samuray kılıcıyla vahşice öldürüldü. Başak Cengiz’in öldürülmesinin ardından CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirdi. Orhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Eğitim için geldiği şehirde öldürülen gencecik bir mimar kardeşimiz Başak Cengiz. Hayatının baharında, hayallerinin çok başında ruh ve akıl sağlığı bozuk bir erkek tarafından katledildi. O saatte orda ne işi vardı, şort gitmişti, başı açıktı, seviyordum öldürdüm gibi bahanelerle değil sırf canı istediği için, kadın olarak direnemeyeceği için hiç tanımadığı bir erkek tarafından öldürüldü Başak.

KADIN CİNAYETLERİ TEMELDE POLİTİKTİR

Caydırıcı olmayan yasalar yüzünden, uygulamaya sokmadığınız İstanbul Sözleşmesini, tamamen kaldırdığınız için öldürüldü Başak. Kadın cinayetleri temelde politiktir. Kadınların sokakta özgürce, korkmadan dolaşabilme haklarına saldırmak bile ceza almalıyken yargı önünde erkeğin ‘takım elbise, rızası vardı, iyi hal indirimleri’ ataerkil topluma cesaret madalyası gibi sunuluyor. Kadınları sürekli hedef gösteren, namus ve ahlak gibi kavramları sadece kadın bazlı düşünen toplumsal algı değişmediği sürece kadın cinayetlerinin önü alınmaz hale gelecektir. Acımız da öfkemiz de çok büyük. Mesleki başarılarıyla adını duymak isterdik Başak Cengiz'in. Böyle bir vahşetle duyduk maalesef. Başak kardeşimize Allahtan rahmet, acılı ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.