İL SAĞLIK MÜDÜRÜ VİRÜSÜN KAYNAĞINI AÇIKLADI!

SAĞLIK 20.08.2020 - 13:45, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ VİRÜSÜN KAYNAĞINI AÇIKLADI!

İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşlara uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Ergüney bu kez düğün ve benzeri toplu etkinliklerin tehlikesine dikkat çekti. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından günlük olarak gerçekleştirilen Filyasyon Analiz toplantılarında, koronavirüs salgın verileri ilimizin sağlık yöneticileri tarafından her yönü ile analiz ediliyor, vaka sayılarındaki artış nedenleri sorgulanıyor. İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney başkanlığında gerçekleştirilen analiz toplantılarında, bulaş sebepleri arasında bugünlerde taziye, düğün, nişan gibi toplu etkinliklerin öne çıktığı görülüyor.  BELİRTİYE RAĞMEN… Hastalık belirtisi taşıyan kişilerin toplu etkinliklere gitmeyerek kendilerini izole etmeleri gerektiğini önemle vurgulayan Şenol Ergüney, “Hasta olduğundan şüphelenen kişilerin bulaştırmama adına çok dikkatli hareket etmesi ve kalabalık ortamlardan kaçınmaları gerekiyor. Bazı vatandaşlarımızda hastalık belirtisi olduğu, hatta muayene olup Covid-19 testi yaptırdığı halde kız isteme, nişan, bohça serme, düğün gibi etkinliklere katıldıklarını ve pek çok kişiye hastalığı bulaştırdıklarını görebiliyoruz. YASAKLAR GELEBİLİR Kocaeli’de salgının başından beri gerek kurumlar tarafından gerekse halkımız tarafından örnek bir mücadele sergilendi. İlimiz şu anda birçok ilden daha iyi durumda olmasına rağmen vakaların artmaya devam ettiğini görüyoruz. Topyekün seferberlik şeklinde bir mücadele başlatabilirsek 15 gün içinde çok daha iyi bir seviyeye gelebiliriz. Aksi halde önümüzdeki aylarda ciddi kısıtlamalar tekrar gündeme gelecektir” ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşlara uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Ergüney bu kez düğün ve benzeri toplu etkinliklerin tehlikesine dikkat çekti.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından günlük olarak gerçekleştirilen Filyasyon Analiz toplantılarında, koronavirüs salgın verileri ilimizin sağlık yöneticileri tarafından her yönü ile analiz ediliyor, vaka sayılarındaki artış nedenleri sorgulanıyor. İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney başkanlığında gerçekleştirilen analiz toplantılarında, bulaş sebepleri arasında bugünlerde taziye, düğün, nişan gibi toplu etkinliklerin öne çıktığı görülüyor. 

BELİRTİYE RAĞMEN…

Hastalık belirtisi taşıyan kişilerin toplu etkinliklere gitmeyerek kendilerini izole etmeleri gerektiğini önemle vurgulayan Şenol Ergüney, “Hasta olduğundan şüphelenen kişilerin bulaştırmama adına çok dikkatli hareket etmesi ve kalabalık ortamlardan kaçınmaları gerekiyor. Bazı vatandaşlarımızda hastalık belirtisi olduğu, hatta muayene olup Covid-19 testi yaptırdığı halde kız isteme, nişan, bohça serme, düğün gibi etkinliklere katıldıklarını ve pek çok kişiye hastalığı bulaştırdıklarını görebiliyoruz.

YASAKLAR GELEBİLİR

Kocaeli’de salgının başından beri gerek kurumlar tarafından gerekse halkımız tarafından örnek bir mücadele sergilendi. İlimiz şu anda birçok ilden daha iyi durumda olmasına rağmen vakaların artmaya devam ettiğini görüyoruz. Topyekün seferberlik şeklinde bir mücadele başlatabilirsek 15 gün içinde çok daha iyi bir seviyeye gelebiliriz. Aksi halde önümüzdeki aylarda ciddi kısıtlamalar tekrar gündeme gelecektir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.