İÇİŞLERİ VE KÜLTÜR BAKANLIĞI DARICA İÇİN DEVREDE

SİYASET 15.11.2021 - 12:39, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

İÇİŞLERİ VE KÜLTÜR BAKANLIĞI DARICA İÇİN DEVREDE

Darıca’da bir cemevinin yaşadığı arsa sorunu için İçişleri ve Kültür Turizm bakanlıkları devreye girdi. Darıca Cemevi, 2012 yılında yeni bir arazi satın aldı. Ancak arazi derneğin üzerine değil, dönemin dernek başkanının üzerine yapıldı. O isim de iflas edince arazi alacaklılar tarafından hacze götürüldü. Darıca Cemevi Derneği ise hukuki mücadele başlattı. Yaklaşık 300 metrekare arsanın cemevine yeniden kazandırılabilmesi için mücadele sürerken devreye İçişleri Bakanlığı girdi. Hem dernekle hem de haciz işlemi yapan 10 kişiyle tek tek görüşüldü. Alacaklı isimler satış işleminin yapılmasını bir süre ertelenmesini kabul etti. Bu sırada arazinin yeniden cemevine kazandırılması için valilik de devreye sokuldu. 22 Ekim’deki duruşmada bakanlığın tüm taraflarla görüşmesi sayesinde haciz durduruldu. BAKANLARA TEŞEKKÜR Darıca Anadolu, Kültür ve Görgü Cemevi Derneği Başkanı Hüseyin Koca, sorunun çözülmesini beklediklerini kaydetti. Koca, “Problemin çözümü için İçişleri ve Kültür Bakanlığı'na iletildi. Desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen İçişleri Bakanımıza, Kültür Bakanımıza, tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi. Hüseyin Koca, ihalenin 2 Aralık’ta olacağını ve o zamana kadar Kocaeli Valiliği'nin de çalışmalarıyla gereken parayı toplayacaklarını söyledi. Cemevinin diğer mali sorunlarının çözülmesi için de İçişleri'nin talimatı ile Kocaeli Valiliği devreye girdi.

Darıca’da bir cemevinin yaşadığı arsa sorunu için İçişleri ve Kültür Turizm bakanlıkları devreye girdi.

Darıca Cemevi, 2012 yılında yeni bir arazi satın aldı. Ancak arazi derneğin üzerine değil, dönemin dernek başkanının üzerine yapıldı. O isim de iflas edince arazi alacaklılar tarafından hacze götürüldü. Darıca Cemevi Derneği ise hukuki mücadele başlattı. Yaklaşık 300 metrekare arsanın cemevine yeniden kazandırılabilmesi için mücadele sürerken devreye İçişleri Bakanlığı girdi. Hem dernekle hem de haciz işlemi yapan 10 kişiyle tek tek görüşüldü. Alacaklı isimler satış işleminin yapılmasını bir süre ertelenmesini kabul etti. Bu sırada arazinin yeniden cemevine kazandırılması için valilik de devreye sokuldu. 22 Ekim’deki duruşmada bakanlığın tüm taraflarla görüşmesi sayesinde haciz durduruldu.

BAKANLARA TEŞEKKÜR

Darıca Anadolu, Kültür ve Görgü Cemevi Derneği Başkanı Hüseyin Koca, sorunun çözülmesini beklediklerini kaydetti. Koca, “Problemin çözümü için İçişleri ve Kültür Bakanlığı'na iletildi. Desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen İçişleri Bakanımıza, Kültür Bakanımıza, tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi. Hüseyin Koca, ihalenin 2 Aralık’ta olacağını ve o zamana kadar Kocaeli Valiliği'nin de çalışmalarıyla gereken parayı toplayacaklarını söyledi. Cemevinin diğer mali sorunlarının çözülmesi için de İçişleri'nin talimatı ile Kocaeli Valiliği devreye girdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.